Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Bevrijdingsfestival Apeldoorn

Dinsdag 5 mei 2020 | Zwitsal Apeldoorn

Op 5 mei vieren we de vrijheid, dit jaar 75 jaar! Het Zwitsalpark en de Drieslag in Apeldoorn worden weer omgetoverd tot de festivallocatie van Bevrijdingsfestival Apeldoorn.  Er is onder andere een foodcourt met foodtrucks, een kinderdorp en een waar reuzenrad!

Dit evenement is afgelast vanwege het coronavirus.

Apeldoorn viert bevrijdingsdag 

5 mei is het tijd voor de vierde editie van bevrijdingsfestival Apeldoorn! Na drie succesvolle edities wordt er dit jaar nóg groter uitgepakt! Er is bijvoorbeeld een waar kinderdorp gecreëerd en is de muziek zowel binnen, als buiten! Het overheerlijke eten van de verschillende foodtrucks zorgen ervoor dat je de hele dag met een volle maag kan dansen! Van 12.00 tot 23.00-00.00 uur. Gratis toegang!


Drie podia

Dit jaar vier je de vrijheid op het Bevrijdingsfestival met drie podia waar muziek wordt gespeeld voor jong en oud! Op het hoofdpodium zijn live bands te vinden als de 3J’s en Ruben Annink. De Drieslag wordt omgetoverd tot ‘de Loods’ waar de danceliefhebbers uit de voeten kunnen! In deze 'loods' worden de nieuwste dancehits gedraait, maar natuurlijk ook de echte klassiekers! Verder is er een talentpodium,  op dit podium staan aanstormende artiesten uit Apeldoorn en omstreken op te treden. Kortom, voor ieder wat wils! 


Eerste namen bevestigd

Ruben Annink

Ruben Annink ken je misschien wel van het afgelopen seizoen van het TV programma ‘Beste Zangers’. Hij maakt eerlijke en warme Nederlandstalige popmuziek. De singer-songwriter heeft in de afgelopen jaren zijn plek gevonden tussen de stijlen van Acda & De Munnink, Marco Borsato, Blof, en Guus Meeuwis.

3JS

De Volendamse band 3JS is al achttien jaar onderweg, maar dat betekent niet dat het drietal op de automatische piloot de toekomst tegemoet gaat. Integendeel zelfs, want voor het twaalfde studioalbum De Aard Van Het Beest, dat op vrijdag 1 mei verschijnt, zetten Jan Dulles, Jaap Kwakman en het kersverse bandlid Robin Küller een nieuwe koers in. De lijn die al voorzichtig werd uitgestippeld met de vorig jaar verschenen single ‘De Toekomst’, de eerste met de getalenteerde Robin in de gelederen, wordt op het nieuwe album verder doorgetrokken. 


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!