Bevrijdingsfestival Apeldoorn

Zondag 5 mei 2019 - Zwitsal Apeldoorn

Apeldoorn viert bevrijdingsdag 

Op 5 mei vindt het bevrijdingsfestival van Apeldoorn weer plaats bij Zwitsal. Na drie succesvolle edities wordt de opzet dit jaar nog groter aangepakt dan de voorgaande edities. Zo is er een uitgebreid programma voor kinderen en is er de ambitie om niet alleen buiten, maar ook binnen in de hallen muziek te draaien. De diverse foodtrucks zorgen ervoor dat je de hele dag met een goedgevulde maag kan dansen. Van 12.00 tot 23.00-00.00 uur. Gratis toegang!


Line-up

Goed nieuws! Het volledige programma tijdens het Bevrijdingsfestival in Apeldoorn krijgt steeds meer vorm. Bekijk hieronder de line-up!

Bizzey
Bizzey been getting busy. Dit jaar viert de DJ/MC/producer/superstar Bizzey (Leo Roelandschap) zijn tienjarig jubileum in muziekland. Als veteraan weet Bizzey de dansvloer goed met vrouwen te vullen. Vanzelfsprekend volgt de rest ook. Zijn nieuwe muziek typeert hij dan ook als zeer vrouwvriendelijk. Als maker, connaisseur en ambassadeur van alles wat knalt, viezig en dansbaar is zorgen de shows van Bizzey – vol eigen producties en een overdosis compromisloze pretty-boy-swag – er in de regel voor dat men opstijgt richting het plafond om voor zolang de set duurt niet vrijwillig terug te keren op aarde. 

Luminize
Luminize is een vier tellende pop rock vrouwen band die op het moment de podia in Nederland aan het veroveren is. De band is in 2010 geformeerd in hun thuisland Kroatië, en hebben meer dan 300 shows door heel Europa op hun naam staan, waar ze dynamische en sterke live performances brachten die het publiek uit zijn dak liet gaan. Wanneer deze vier jonge vrouwen, Marcela (lead vocal), Matilda (guitar), Irena (drums) and Renee (bass), hun energy bundelen houdt niets ze tegen. Deze meiden gaan “All or Nothing”. Afgelopen jaar hebben ze o.a. als support act voor de Golden Earring getourd en meegedaan in The Voice of Holland waardoor ze in Nederland niet meer weg te denken zijn. 

Snelle
Snelle is een harde werker die vastberaden is om te bewijzen dat een Hollandse dorpsjongen ook een (muzikaal) verhaal heeft dat heel Nederland kan inspireren.‘’Doordat ik vrijwel alles relativeer heb ik over alles een – in mijn beleving – interessante mening die ik op authentieke (en soms vergezochte) wijze in mijn liedjes verwerk. Snelle is definitief doorgebroken met zijn nieuwe album "Beetje bij Beetje'. Onlangs heeft Snelle een gouden plaat ontvangen voor zijn nummer "Scars" die ook te beluisteren is op zijn nieuwe album. Snelle was eerder al te horen op o.a. Woohah, NewSkoolfest, 10 jaar Puna, Definitie van Hiphop, Keizerrijk en tientallen shows door heel Nederland.


Vergroot Festivalterrein 

Naast het hoofdpodium met onder andere Bizzey, Luminize en Snelle, wordt er dit jaar tevens een dance-stage in een van de karakteristieke Zwitsalhallen gebouwd genaamd “de Loods (presented by Kornuit). Daarnaast is er een “Talenstage” (powered by de Veluwse Vlaggen Industrie) vol met talenten uit de regio, en een SOAP kinderdorp met leuke activiteiten voor kinderen. Ook wordt het foodcourt dit jaar extra groots opgezet. Beachclub SOAP haakt dit jaar tevens aan bij het festivalterrein, waar onder andere de bekerfinale tussen Ajax en Willem II wordt uitgezonden. Een programma vol entertainment zodat de Apeldoorner een volwaardig Bevrijdingsfestival in haar eigen stad kan vieren!