Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Bevrijdingsfestival Apeldoorn

Donderdag 5 mei 2022 | Zwitsal Apeldoorn

Op 5 mei vieren wij in Nederland de vrijheid. In Apeldoorn vieren we onze vrijheid dit jaar weer met ons eigen bevrijdingsfestival. Dit jaar wordt het Zwitsalpark in Apeldoorn omgetoverd tot de festivallocatie van Bevrijdingsfestival Apeldoorn. 


Programma

De line up van het Apeldoornse bevrijdingsfestival is veelbelovend. Hierbij richt de organisatie zich op muziekliefhebbers van jong tot oud. Zo staan er dit jaar OG3NE, Tim Dawn, Poar Neem’n, RemmenLos, Yellow Pearl en Mono geprogrammeerd. Gerenommeerde artiesten die ruimschoots hun sporen hebben verdiend op diverse festivals in Nederland. 

OG3NE

OG3NE is de Nederlandse vocalgroup bestaande uit de zussen Lisa, en de tweeling Amy en Shelley, die geroemd wordt om hun bijzondere harmonieuze vocale kwaliteiten. De naam OG3NE staat voor de bloedgroep O van hun moeder en de genen die de zussen aan elkaar verbinden. In 2014 wonnen zij als eerste groep ter wereld het vijfde seizoen van ‘The Voice’. 

Poar Neem'n

Probleem? Poar Neem’n! De mannen van Poar neem’n gaan het Bevrijdingsfestival afsluiten met heerlijke feestmuziek, humor & liters bier! Poar Neem’n pompt kneiters en zorgt voor ongein. Poar Neem’n op de buhne staat garant voor genoeg interacties met het publiek en goeie hits!

Tim Dawn

Tim Dawn is een Nederlandse singer-songwriter. Hij is vooral bekend van zijn akoestische uitvoering van de Bee Gees-klassieker To Love Somebody, die hij opneemt voor een reclamecampagne van een bekende supermarktketen en natuurlijk van zijn grote doorbraak met “Walking On A Wire” in 2018.

Yellow Pearl

Yellow Pearl is een Nederlandse pop/rock/soul formatie met verschillende radiohits en een sterke live reputatie. De eerste single van de band, "For You and Me", was meteen een radiohit na hun eerste TV optreden bij het Nationaal Songfestival, na de winst van hun voorronde. De periode daarna werd er onder andere een contract getekend bij SONY/BMG en volgde er veel optredens, o.a. op de Zwarte Cross, Paradiso, Uitmarkt, Eurosonic/Noorderslag, de Uitmarkt, Nijmeegse vierdaagse, Bevrijdingsfestival Wageningen en Parkeest.

 

RemmenLos

Swingend, zo zou je heel kort een optreden van RemmenLos kunnen omschrijven. De harmonieuze en soulvolle samenzang, de uiterst swingende beat van de drums in combinatie met de funky bas, de gevoelige snaar van de gitaar en de gekleurde klanken van de toetsen staan garant voor een swingend avond vol muziekplezier.

Mono

Singer-songwriter Martijn Koelemeijer (31) schrijft en zingt al meer dan tien jaar liedjes. Vaak over de liefde en “hedendaagse dingen”, maar nu bezingt hij Apeldoorn, de stad waar hij is geboren en getogen.


Praktische info

Daarnaast heeft het festival ook op gebied van food een uitgebreid menu te bieden zoals de Indonesische keuken van MammieJammie en de lekkere worsten van de Wurstmeister. Het Bevrijdingsfestival in Apeldoorn is helemaal gratis toegankelijk, voor jong en oud. Zorg er voor dat je op tijd binnenDe ingang van dit Bevrijdingsfestival is bij Zwitsal-Zuid.  bent en geniet van al het leuks dat het Bevrijdingsfestival in Apeldoorn je te bieden heeft. De poorten van het festivalterrein worden op 5 mei om 16:00 uur geopend. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!