Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Bijenmarkt in Uddel

Zaterdag 8 juli 2023 | Het Blanke Schot

Over de bijenmarkt

Op de bijenmarkt word je als bezoeker geïnformeerd over de leefwijze van een bijenvolk met behulp van demonstratiekasten en over het belang van bijen voor de natuurlijke omgeving, met name voor de noodzakelijke bestuiving van gewassen, waarmee ook een groot economisch belang gediend wordt. Op de Bijenmarkt worden uiteraard ook bijenproducten (waaronder diverse soorten honing) aangeboden en er wordt informatie gegeven over cursussen bijenhouden, die jaarlijks door De Vierkant Korf georganiseerd worden.

De markt bestaat uit circa 50 marktkramen, die verhuurd worden aan regionale ondernemers, die hun waar op de Bijenmarkt aan de man brengen. De kraamhouders worden geselecteerd op natuurvriendelijke en duurzame producten. Een deel van de marktkramen wordt ter beschikking gesteld aan beoefenaars van "oude beroepen", hetgeen bijdraagt aan het levend houden van kennis van het traditionele handwerk.

Daarnaast wordt vooral voor de jeugdige bezoekers een aantal attracties op de markt geplaatst zoals een reuze sjoelbak, een stormbaan en een skelterbaan. Ook de inwendige mens komt aan zijn trekken bij de viskraam, de oliebollenkraam en natuurlijk in het dorpshuis naast het evenemententerrein, waar drank en versnaperingen te koop zijn.


Praktische info

  •  De bijenmarkt duurt van 8.00 tot 15:00 uur.
  • Voor de Bijenmarkt worden de marktkramen geplaatst op het evenemententerrein bij het dorpshuis Het Blanke Schot aan de Garderenseweg 33.
  • Meer informatie >>

Zomermarkten in Apeldoorn

Tijdens de zomermaanden kent Apeldoorn specifieke zomermarkten varierend van antiek tot curiosa tot speelgoed en allerhande zaken. Leuk als dagje uit of een middagje weg uit eigen tuin of van de camping! Meer informatie >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!