Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Cultureel festival Bloeiend 

Datum 2020 nog niet bekend | Cultuurkwartier

 

Gratis cultureel festival voor het hele gezin

Yes! Het culturele seizoen gaat weer van start. GIGANT, CODA en ACEC vieren dit gezamenlijk op zondag 1 september met ‘Bloeiend’. Tussen 13.00 en 17.00 uur is er op en rondom het Van Reekumplein heel veel te zien en te beleven. Maak kennis met de kunst van muziek, dans, literatuur, theater, techniek, mode en circus. Cultuur is meer is dan naar kunst kijken. Kom ook tot bloei en ontdek het uitgebreide culturele aanbod.


Op het programma

Beleven: muziek, theater & poëzie

Wereldmuziekensemble ‘El Duende’ speelt melodramatische, vrolijke en wervelende muziek die je raakt. De jonge violisten van ‘Twinkels’ laten horen horen hoe ze uit hun hoofd prachtig viool kunnen spelen. Theatersportgroep 'Rechts van het midden' vermaakt je met snelle games en scènes die volledig geïmproviseerd worden aan de hand van suggesties uit het publiek. Op verschillende plekken in CODA Bibliotheek is het niet alleen mogelijk samen naar verhalen te luisteren, maar je kan ze ook zelf maken: met ‘Poëzie om je pols’ draag je je eigen gedicht om je arm en tijdens ‘Er was eens…’ wordt een lange tekening met woorden en beelden gemaakt. Er wordt ook voorgelezen uit de boeken in CODA Bibliotheek!

Doen

Je kan ook dit jaar weer de handen uit de mouwen steken: muziekliefhebbers kunnen tal van muziekinstrumenten uitproberen zoals viool, trompet, (bas)gitaar of saxofoon. Ook kan je meedoen aan ‘Muziek op schoot’ of een workshop stembevrijding. Ben je creatief? Ga dan schilderen, schrijven, boetseren, naaien en meebouwen aan Kartopia – de wereld van de toekomst, gemaakt van karton. Voor iedereen die niet stil kan zitten zijn er gedurende de middag dansworkshops. Ook kan er volop geëxperimenteerd worden met de allernieuwste technieken die onder andere in CODA FabLab, VR Lab en het nog te openen Experience Lab ingezet (gaan) worden. Wat te denken van Nintendo Labo, waarbij iedereen eigen kartonnen bouwwerken kunnen gaan creëren die in contact staan met de Nintendo Switch.

Bijzonder

Zandschrijver ‘Skryf’ rijdt zichzelf deze zondagmiddag voort en laat al rijdend een gedicht van stadsdichter Aad van der Waal achter dat hij speciaal voor deze editie van Bloeiend geschreven heeft. In de Nieuwstraat staat een ‘Grand Piano’ die je zelf kunt bespelen door erop te klimmen, lopen of springen. Bij ACEC worden tijdens Bloeiend twee tentoonstellingen geopend. Om 14.00 uur opent wethouder Mark Sandmann een klein museum met daarin foto’s van ACEC en een tentoonstelling met apparaten die door ACEC zijn gemaakt. En om 16.00 uur opent Jasper van der Graaf de tentoonstelling OFFSHORE van Menno Mulder, waarin de autonome kant van het oeuvre van Mulder wordt belicht. Tot slot is er tussen ACEC en het Van Reekumplein een speciale Erfgoedmarkt waar allerlei informatie uit onder andere CODA Archief gepresenteerd wordt over ons Apeldoorns erfgoed. En wie tijdens Bloeiend zin heeft in iets kouds, kan bij de ijswagen van Van Swoll terecht. Dat wordt dus letterlijk en figuurlijk smullen!


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!