Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Nieuw! Het Bosdierenpad bij ’t Leesten voor kids

Er is een spiksplinternieuwe wandeling voor kids! Het Bosdierenpad is een wandelroute met activiteiten voor gezinnen met jonge kinderen en ideaal om tijdens de herfstvakantie uit te proberen. 

Educatief pad

De route bevindt zich op ’t Leesten bij Ugchelen en wordt extra leuk door het gebruik van materialen en een opdrachtenboekje die te huur zijn bij het Informatiecentrum van Staatsbosbeheer. De route is ongeveer 1 kilometer lang en met alle opdrachten samen ben je een 1,5 uur bezig.

Er komen 13 verschillende dieren van de Veluwe voorbij tijdens de wandeling van het Bosdierenpad. Onderweg leer je allerlei leuke weetjes over de dieren en kun je opdrachtjes doen die te maken hebben met het gedrag en leven van deze dieren. Zo ga je snoepen als een ree, huilen als een wolf en zonnen als een hagedis. De wandeling is geschikt voor kinderen tussen de 5 en 9 jaar. 

Bij het Informatiecentrum van Staatsbosbeheer huur je het Bostasje met opdrachten en materialen voor tijdens de wandeling. De kinderen kiezen een dierenmasker dat ze mogen houden en krijgen iets te drinken en wat lekkers mee voor onderweg. Je betaalt € 5,- euro per kind plus een borg € 10,- voor de materialen. Momenteel is een coronaproof versie beschikbaar.
Doe nu het Bosdierenpad van Staatsbosbeheer coronaproof met de aangepaste versie! Hiervoor hoef je geen materialentasje meer te lenen maar koop je een tasje met de opdrachten, masker, drinken en een koek voor 5,00 per kind bij de Brasserie t leesten.

Het Informatiecentrum van Staatsbosbeheer bevindt zich in het Bospaviljoen ’t Leesten aan de Hoenderloseweg 191 in Ugchelen. Een plek waar je terecht kunt voor informatie over al het moois dat de Veluwe te bieden heeft, natuurboeken, wandel- en fietskaarten, souvenirs en cadeautjes. Het is een perfect startpunt om de Veluwe te verkennen richting plekken als Radio Kootwijk en Hoog Buurlo. Er is ruime gratis parkeergelegenheid en toegankelijk voor mindervaliden.


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!