Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Buitenmuseum 'Koninklijk Apeldoorn'

Van Stadhouder Willem III, die Paleis het Loo liet bouwen tot Koningin Wilhelmina, voor wie de Veluwe haar ‘Gelders thuis’ was - Apeldoorn heeft een bijzondere band met het Koninklijk huis. In het Buitenmuseum van 2022 wordt die connectie in het centrum van Apeldoorn tot leven gebracht met de nieuwe audiotour: ‘Royals in Apeldoorn’.

Welkom bij het Buitenmuseum! In de binnenstad van Apeldoorn vind je jaarlijks een Buitenmuseum dat vertelt over een onderwerp die de historische identiteit van de stad raakt. Dit jaar presenteren we het Buitenmuseum ‘Koninklijk Apeldoorn’, waarbij achter 12 winkelruiten in de binnenstad uitgebreide verhalen schuilgaan over de Oranjes en hun band met Apeldoorn. Het Buitenmuseum is een initiatief van ACEC, CODA, GIGANT, ondernemers en Centrummanagement Apeldoorn.


Royals in Apeldoorn

Ontdek de koninklijke historie van Apeldoorn middels de gloednieuwe audiotour 'Royals in Apeldoorn'. Op 12 locaties in de binnenstad van Apeldoorn vind je QR-codes op raamstickers op diverse winkelruiten. Door deze te scannen met de Apeldoorn Stories app, kun je de verhalen beluisteren van 12 verschillende Oranjes en hun band met Apeldoorn. 

Routeflyer & ansichtkaarten

De 12 locaties van het Buitenmuseum zijn verzameld op een routeflyer. De flyer en een set ansichtkaarten zijn, zolang de voorraad strekt, gratis verkrijgbaar bij de deelnemende locaties in de binnenstad. De foto’s op de ansichtkaarten zijn verkregen uit het CODA Archief en belichten allemaal een stukje van de koninklijke historie van Apeldoorn. Ook zijn er vele etalages door de binnenstad versierd met goudkleurige sieraden, zogeheten BIG BIJOUX, om de stad royaal aan te kleden.

Kijk voor meer info op buitenmuseumapeldoorn.nl


Apeldoorn Stories

De Apeldoorn Stories app is gratis te downloaden via de App Store en de Google Play Store. Hoewel de tour een reis door de tijd is, zijn de punten uitstekend door elkaar te beluisteren. Download de Apeldoorn Stories-app, neem je oortjes mee en ga op pad in de binnenstad! Het nieuwe Buitenmuseum sluit bovendien aan op de Royal Ride; een nieuwe belevingsfietsroute waarin eveneens het koninklijke spoor van Apeldoorn te ontdekken is, maar dan per fiets. De Royal Ride eindigt in de binnenstad, waar je dan zo over kunt stappen op het Buitenmuseum met de audiotour Royals in Apeldoorn.

Download Apeldoorn Stories gratis in de App Store >>

Download Apeldoorn Stories gratis in de Google Play Store >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!