Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Buitenmuseum in Apeldoornse Binnenstad

Gratis expositie '50 jaar Apenheul' op ruim 40 locaties 

 

Het verhaal van Apenheul in beeld op 40 locaties 

Feest in Apeldoorn want dit jaar viert Apenheul haar 50 jarig bestaan! 

Op 12 juli 2021 was het precies 50 jaar geleden dat Apenheul haar deuren opende. Ontdek de geschiedenis van de Apenheul door een bezoek aan het buitenmuseum in de Apeldoornse Binnenstad. Op ruim 40 locaties vind je het verhaal van 50 jaar Apenheul in beeld met historische foto’s uit diverse archieven. De diverse verzameling beeldmateriaal met korte teksten is verspreid door de binnenstad te bewonderen.

De expositie kun je op jouw moment en geheel coronaproof ondernemen tot zondag 24 oktober 2021.  De complete route met alle locaties van het Buitenmuseum is verzameld op een routeflyer. Deze flyer en een set ansichtkaarten zijn, zolang de voorraad strekt, gratis verkrijgbaar bij de deelnemende locaties of download de route >> 


 

Gratis audiotour

Handig! Ontdek de geschiedenis van de Apenheul door middel van een gratis audiotour. Op 14 locaties in de binnenstad van Apeldoorn vind je QR codes. Door deze te scannen met je telefoon luitster je naar de hoogtepunten van 50 jaar Apenheul. De audiotour kun je downloaden via de gratis Storywalk app en start bij ACEC aan de Roggestraat.

Storywalk-app in de Appstore >>

Storywalk-app in de Playstore >>

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!