Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Buitenmuseum in Apeldoornse Binnenstad 

van 1 juli t/m 25 oktober 

De viering van 75 jaar vrijheid en de bevrijding van Apeldoorn zou in april van start gaan met een erfgoedfestival en een buitententoonstelling. De planning werd vanwege corona gewijzigd, maar het Buitenmuseum 75 jaar Vrijheid is vanaf woensdag 1 juli geopend! Op 50 locaties in de binnenstad is de bevrijding van Apeldoorn in beeld gebracht met historische foto's uit CODA Archief. 

Hoe zag Apeldoorn eruit ten tijde van haar bevrijding door het Canadese leger in 1945? Het thema van deze derde editie is '75 jaar vrijheid'. Van woensdag 1 juli t/m zondag 25 oktober 2020 ontdek je op ruim 50 locaties in de binnenstad de bijzondere verhalen die verbonden zijn aan de bevrijding van Apeldoorn.

De locaties van het Buitenmuseum zijn verzameld op een routeflyer. Deze flyer en een set ansichtkaarten zijn, zolang de voorraad strekt, gratis verkrijgbaar bij de deelnemende locaties in de binnenstad. De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 25 oktober en sluit zo aan op de activiteiten rondom Operatie Market Garden en de Airborne Luchtlandingen.

Het Buitenmuseum volgt op de Canadian Walk audiotour-app die op 7 juni gelanceerd is. Deze audiotour leidt langs 26 maple leaf tegeltjes die telkens verbonden zijn aan een persoonlijk verhaal en zo een stuk Apeldoornse geschiedenis belichten. De tour neemt je mee naar Canada, de stranden van Normandië en Apeldoorn in de Bevrijdingsdagen. Buitenmuseum 75 jaar Vrijheid maakt deel uit van een erfgoedfestival en volgt de tentoonstellingen 100 Jaar Hoofdstraat (2018) en Werk & Ambacht. 

Meer informatie over het buitenmuseum >>

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!