Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Bustour 'In de voetsporen van de Canadese bevrijders'

Donderdag 9, vrijdag 17, maandag 20 en vrijdag 24 april | Diverse opstapplaatsen

In verband met het Coronavirus zijn deze bustours geannuleerd. Mensen die al kaarten gekocht hebben bij CODA kunnen hun geld terugkrijgen zodra de museumbalie van CODA weer geopend is voor publiek. Apeldoorn Partners en Battlefieldtours gaan proberen om deze historische tours later in het jaar alsnog te organiseren. 

Vrijdag 17 april 2020 is een belangrijke dag voor Apeldoorn. Het is op die datum namelijk 75 jaar geleden dat Apeldoorn werd bevrijd van de bezetters in de Tweede Wereldoorlog. Om daar bij stil te staan, wordt de bijzondere bustour 'In de voetsporen van de Canadese bevrijders' georganiseerd op diverse data in april. Tijdens deze bustour ontdek je alle belangrijke historische plaatsen in het kader van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding.


Over de bustour 

Gids en militair historicus Edwin Popken neemt je mee langs verschillende historische plaatsen en toont je de sporen van deze gevechten die vandaag de dag nog steeds te zien zijn. De tour die ongeveer 4 uur duurt volgt de route van ‘Operation Cannonshot’, vanaf de oversteek van de IJssel tot aan de bevrijding van Apeldoorn op 17 april 1945. De bustour is van 12.30 – 16.30 uur.

Data en opstapplaatsen  

  • Donderdag  9 april opstappen bij Van Der Valk Hotel De Cantharel (Van Golsteinlaan 20, Ugchelen)
  • Vrijdag 17 april opstappen bij Van Der Valk Hotel Apeldoorn (Landgoedlaan 26, Apeldoorn)  
  • Maandag 20 april opstappen bij Martins Brasserie (Paslaan 5, Apeldoorn)
  • Vrijdag 24 april opstappen bij Hotel De Keizerskroon (Koningstraat 7, Apeldoorn)

Tussen 12.30 en 13.00 uur word je ontvangen met een kop koffie of thee. Tickets voor deze bustour à € 12,50 p.p. zijn verkrijgbaar aan de CODA museumbalie, Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn. Er is plek voor 50 deelnemers per tour dus wees er snel bij! Bekijk hier de algemene voorwaarden.


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!