Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

CODA Paper Art 2023

11 juni 2023 t/m 12 november 2023

Foto: CODA/Aukje van Rossum

CODA Paper Art toont om het jaar papierkunst variërend van kleine kunstwerken, objecten en sieraden tot levensgrote installaties. Waar sommige kunstenaars een maatschappelijk of actueel thema belichten, vertellen anderen met hun werk een (materiaal)technisch verhaal of belichten ze het ambachtelijke van papierkunst. De tentoonstelling laat zien hoeveel verschillende perspectieven en dimensies er zijn in papierkunst, hoe grenzen worden verlegd en hoe nieuwe technieken en digitalisering door de makers ingezet worden om hun werk te realiseren. Ook is er sprake van hernieuwde waardering voor de natuur als inspiratiebron en reageert een aantal kunstenaars met hun werk op de actualiteit en de grote hoeveelheid beelden die dagelijks op ons afkomt.


CODA Paper Art 2023

De kunstwerken in deze tentoonstelling zijn gemaakt door 22 kunstenaars uit binnen- en buitenland waarbij CODA Paper Art niet alleen plaats biedt aan gevestigde kunstenaars, maar ook een podium geeft aan het werk van startende makers en ontwerpers. Evenals in voorafgaande edities heeft een aantal kunstenaars speciaal voor deze tentoonstelling nieuw werk gemaakt.

CODA biedt tijdens Paper Art een uitgebreid programma met activiteiten in CODA en buiten. Tour de Papier brengt je op de fiets op bijzondere plekken die vertellen over de papiergeschiedenis van de Veluwe. In de tentoonstelling ontdek je met audioverhalen acht kunstwerken door de ogen van bezoekers. In CODA Atelier kun je deelnemen aan workshops en masterclasses en CODA ExperienceLab ontdek je de kracht, pracht en mogelijkheden van papier. De catalogus bij CODA Paper Art 2023 is verkrijgbaar bij de receptie en in CODA Winkel.


Deelnemende kunstenaars

Stijn ter Braak, Marieke Coppens, Zoro Feigl, Simon Fujiwara, Fung + Bedford, Domenique Himmelsbach-de Vries, Susanna Inglada, Sun Lee, Mingus Janssen, Maartje Korstanje, Ellen Mandemaker, Neo Matloga, Omlab studio, Ana Oosting, Bert Scholten, Simon Schubert, Dieuwke Spaans, Stefan Venbroek, Wessel Verrijt, Majda Vidakovic, Jonas Wijtenburg & Vincent de Boer.


Praktische Informatie

Entreeprijs
Volwassenen € 10,50
CJP/studentenkaart 50% korting
Kinderen t/m 15 jaar gratis

Houders van de volgende passen hebben gratis toegang:
Museumjaarkaart, CODA bibliotheekpas, Museumvriendenpas, ICOM pas

Het CODA Museum is geopend van dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 17.30 uur, zaterdag 10.00 - 17.00 uur en zondag 11.00 - 17.00 uur.

Meer informatie >>


Foto: CODA/Aukje van Rossum
 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!