Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Culturele Pleinmarkt

Vrijdag 9 & zaterdag 10 juni 2023 | In en rondom Theater Orpheus

Op zaterdag 10 juni 2023 tonen de meest uiteenlopende kunstenaars je hun werk en talent en kun je genieten van optredens van verschillende Apeldoornse culturele groepen en instellingen. De toegang is gratis!


Een begrip in Apeldoorn

Inmiddels is de Culturele Pleinmarkt een begrip geworden in Apeldoorn. Op de tonelen, in de foyers en buiten op het voorplein kun je op verschillende manieren kennis maken met het uitgebreide aanbod op gebied van kunst en cultuur in Apeldoorn. Niet voor niets komen er jaarlijks zo’n 15.000 mensen af op deze culturele manifestatie.

Waan je als bezoeker in Montmartre, al snuffelend tussen de kraampjes en geniet van muziek, zang en dans onder het genot van een hapje en een goed glas wijn. Bekijk hieronder waar het diverse aanbod zoal uit bestaat. Meer informatie >>


Cultuurbeurs

De cultuurbeurs koppelt vraag en aanbod op het gebied van kunst en cultuur. In Apeldoorn is er een grote rijkdom aan amateurgroepen en solisten op cultureel gebied die graag regelmatig optreden. Daar zijn nu beperkte mogelijkheden voor. Verzorgingshuizen, verpleeghuizen en andere zorginstellingen zijn juist vaak op zoek naar mogelijkheden om voor hun bewoners leuke activiteiten te organiseren. De Culturele Pleinmarkt wil de vraag vanuit de samenleving en het aanbod vanuit de cultuursector bij elkaar brengen. Daarom organiseren zij tijdens de Culturele Pleinmarkt op 10 juni 2023 van 12.00 uur tot 14.00 uur een Cultuurbeurs. Daar kunnen vragers en aanbieders met elkaar in contact komen en afspraken maken voor het komende jaar. Maak een match en schrijf je in! Meer informatie >>


Een Keur van Kleur

Tijdens de Culturele Pleinmarkt op 10 juni organiseert de WINC van 13.30 uur tot 17.00 uur in de Altioszaal het programma ‘Een keur van Kleur’. De toegang is gratis. Onder leiding van Arja de Vries gaat een panel een gesprek aan over de wensen, mogelijkheden en drempels voor bewoners om deel te nemen aan het culturele aanbod in Apeldoorn. Beoogd resultaat van de bijeenkomst is om tot enkele concrete afspraken te komen over het realiseren van daadwerkelijke deelname van bewoners uit andere culturen aan het culturele aanbod in Apeldoorn. 


Programma

Vrijdagavond 9 juni

  • Mini Korenfestival

Zaterdag 10 juni

  • Beeldende kunstmarkt
  • Podia
  • Workshops mangatekenen, 3D experience en fotografie
  • Cultuurbeurs
  • Interculturele diversiteit

Meer informatie >>


Praktische info


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!