Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Culturele Pleinmarkt

Vrijdag 10 en zaterdag 11 juni 2022 | In en rondom Theater Orpheus

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni 2022 tonen de meest uiteenlopende kunstenaars je hun werk en talent en kun je genieten van optredens van verschillende Apeldoornse culturele groepen en instellingen. Gratis toegang.


Een begrip in Apeldoorn

Inmiddels is de Culturele Pleinmarkt een begrip geworden in Apeldoorn. Op de tonelen, in de foyers en buiten op het voorplein kun je op verschillende manieren kennis maken met het uitgebreide aanbod op gebied van kunst en cultuur in Apeldoorn. Niet voor niets komen er jaarlijks zo’n 15.000 mensen af op deze culturele manifestatie.

Waan je als bezoeker in Montmartre, al snuffelend tussen de kraampjes en geniet van muziek, zang en dans onder het genot van een hapje en een goed glas wijn. Bekijk hieronder waar het diverse aanbod zoal uit bestaat. Meer informatie >>


Programma

Vrijdagavond 10 juni | Maestro Apeldoorn

De Big Band Apeldoorn laat zich op vrijdagavond leiden door vier gastdirigenten in de wedstijdformule Maestro. Een deskundige jury bepaalt wie van de deelnemers zich komend jaar de ‘Maestro van Apeldoorn’ mag noemen. De achterban kan tickets reserveren en hun idolen aanmoedigen.

Zaterdag 11 juni | Markt, muziek, zang en dans

Markt
Op zaterdag is er de beeldende kunstmarkt, die ruimte biedt aan verschillende kunstenaars en culturele instellingen. Over het hele terrein verspreid staan ongeveer 100 kunstenaars van allerlei pluimage. Zij laten een kleurrijk en divers palet zien op het gebied van schilderen, tekenen, sieraden en keramiek maken etc. Aan de kunstenaars wordt gevraagd om, als het enigszins mogelijk is, actief aan het werk te zijn in de kraam, waardoor het voor bezoekers nog levendiger wordt.

Podia
Daarnaast zijn er maar liefst 5 podia waar meer dan 50 Apeldoornse gezelschappen en artiesten optreden. Zij laten zien dat zingen en dansen plezier geeft. Eén beeld zegt meer dan 1000 woorden en kan mensen overhalen om zelf ook actief te worden.

Talentenpodium
Op het podium in de nieuwe foyer laat jong talent aan de wereld zien wat het te bieden heeft. Er treden jonge musici, singer songwriters, close harmony zanggroepen, dichters en theatergezelschappen op.


Praktische info

  • Data & tijden
    Vrijdag 10 juni van 19.30 tot 22.30 uur en zaterdag 11 juni van 10.00 uur tot 17.00 uur
  • Meer informatie >>

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!