Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Culturele Pleinmarkt

Vrijdag 11 en zaterdag 12 juni 2021 | In en rondom Theater Orpheus

 

Na het succes van de afgelopen editie,  wordt het Festival voor Apeldoornse Amateurkunst in 2021 weer georganiseerd. In en rondom het Theater Orpheus. En hoe! Op vrijdag 11 en zaterdag 12 juni 2021 tonen de meest uiteenlopende kunstenaars je hun werk en talent en kun je genieten van optredens van verschillende Apeldoornse culturele groepen en instellingen. Gratis toegang.


Inmiddels is de Culturele Pleinmarkt een begrip geworden in Apeldoorn. Op de tonelen, in de foyers en buiten op het voorplein kun je op verschillende manieren kennis maken met het uitgebreide aanbod op gebied van kunst en cultuur in Apeldoorn. Niet voor niets komen er jaarlijks zo’n 15.000 mensen af op deze culturele manifestatie.

Waan je als bezoeker in Montmartre, al snuffelend tussen de kraampjes en geniet van muziek, zang en dans onder het genot van een hapje en een goed glas wijn. Bekijk hieronder waar het diverse aanbod zoal uit bestaat. Meer informatie >>


Kunst en cultuur

Het culturele aanbod is zo veelomvattend dat je wel langs móet komen om het zelf te ervaren. Verwacht jonge musici, getalenteerde singer-songwriters, zang, diepzinnige dichters en hartverwarmend theater. Leuk detail: bij de kramen van een aantal gezelschappen kun je informatie krijgen en zelfs ter plekke lid worden!

Bereid je voor op een kleurrijk en divers palet op het gebied van schilderen, tekenen, sieraden en keramiek maken. Het leuke is dat de kunstenaars veelal actief aan het werk zijn bij hun kraam, wat zorgt voor een bruisende en levendige markt.

Dit jaar ligt het accent op talentontwikkeling van jongeren, op street-art en stimuleert het cross-overs, verrassende samenwerkingsprojecten van artiesten met een verschillende achtergrond. Zo doen de finalisten van de hiphopwedtrijd Passie Vrucht ‘s zaterdagmiddag al een waming up in de kleine zaal voor de grote finale ‘s avonds in Gigant. 

Op het terras van het Reekumplein is een kunstenaar aan het werk met het maken van een 3D streetpainting en bij Coda Fab lab kunnen jongeren zelf aan de slag met het maken van 3D kunstwerken. Er zijn verschillende streetdance-optredens. Zondag is er een gezamenlijk optreden van het Apeldoorns Symfonieorkest en de Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten. 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!