Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Dodenherdenking 2020 in Apeldoorn

Al decennialang herdenken we op 4 mei alle slachtoffers die zijn omgekomen in oorlogsgebieden. Waar we normaal gesproken met z'n allen samenkomen op verschillende plekken in Apeldoorn om die oorlogslachtoffers te herdenken, krijgt Dodenherdenking 2020 door het coronavirus een andere invulling dan gewoonlijk.

Dit jaar even anders

Normaal gesproken is er op 4 mei een herdenkingsbijeenkomst in de Grote Kerk aan de rand van de binnenstad. Na deze bijeenkomst wordt dan een stille tocht gelopen die eindigt bij het monument in het Oranjepark. Daar worden dan kransen neer gelegd en er wordt twee minuten stilte gehouden met alle aanwezigen.

Helaas kan de dodenherdenking dit jaar vanwege het coronavirus en alle maatregelen er omheen niet doorgaan. Burgermeester Ton Heerst zal op 4 mei wel een krans leggen in het Oranjepark. Beelden hiervan worden na afloop van de kranslegging na 20.00 uur verspreid worden via de social kanalen van Gemeente Apeldoorn, de gemeentelijke website en zullen terug te zien zijn op www.apeldoornendeoorlog.nl

Het Nationaal Comité roept iedereen op om op 4 mei thuis te blijven en de vlag de hele dag half stok te hangen. 


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!