Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Nieuw doolhof in het bos bij Loenen

Sinds kort is er aan de rand van de bossen van Loenen een gloednieuw doolhof gemaakt tussen de bomen.
Het doolhof bestaat uit 375 palen en bestaande bomen en is een leuke puzzeltocht voor jong en oud. 

Dolen tussen de touwen

De doolhof is gemaakt door Sietse Wever, een enthousiaste Apeldoorner die graag bijdraagt aan het verfraaien van Loenen. Voorafgaand aan het maken van dit doolhof kocht hij een stuk grond; gewoon om bezig te zijn nog zonder idee. "Aan de bomen op het stuk grond was al erg lang niks gedaan; ze waren inmiddels te groot geworden en in meer als de helft van de bomen zat ongedierte. Een klein diertje genaamd 'de letterzetter' gaat tussen de schors van de boom zitten met als gevolg dat de boom uitdroogt en doodgaat", vertelt Sietse. "Daardoor moest ik dus heel veel dode bomen omzagen maar dat deed ik niet onder aan de grond maar op 2 meter hoogte, met het idee dat ik er dan nog iets mee zou kunnen. Toen had ik dus een stuk grond met stammen van 2 meter hoog en de gezonde overgebleven bomen. Toen ik de doorkijkjes tussen de stammen bekeek, leken dit wel op gangetjes. Zo ontstond het idee; ik maak er een Doolhof van!" vervolgt hij.

Sietse gebruikte geen coniferen of andere afzetting, maar deed het gewoon met touwen. Honderden meters dik touw gebruikte hij hiervoor. Het aantal bomen was niet genoeg om het geplande traject te kunnen uitzetten. Daarom werd hier en daar een extra paal in de grond gezet. 

Sietse Wever, de bedenker en maker van het Doolhof in Loenen
 

Doolhof in de buitenlucht

Het resultaat van het werk van Sietse is een leuke puzzeltocht in de buitenlucht! Tussen de touwen door moet je als wandelaar het einde zien te vinden. Het is een origineel doolhof geworden, waar jong en oud veel plezier mee kan hebben. Voorlopig is het doolhof alleen zaterdag en zondag van 9.00 tot 17.00 uur open ivm de winter.

Bij het doolhof is aan de bosrand ook een verrekijker opgesteld. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht op de buurtschap Zilven. Ook is er voor de fietser en wandelaar een rustpunt gemaakt. Bezoekers kunnen vrij door het doolhof struinen zonder entreekosten. Voor de gulle gever staat er wel een melkbus waar je een vrije gift in kunt doen, waarmee het doolhof kan worden gefinancierd.


Praktische info

  • Openingstijden: het Doolhof is alleen toegankelijk op zaterdag en zondag tussen 9.00 en 17.00 uur

  • Locatie: Imbosweg 53, Loenen

  • Gratis toegang, een vrije gift is mogelijk in de melkbus 

  • Meer informatie >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!