Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Drakenboot in Concert 

Vrijdag 24 juni 2022 | Zwitsal

Na het grote succes van de afgelopen jaren komt het Grolsch Drankenbootfestival weer naar Apeldoorn! Op vrijdag 24 juni 2022 opent het Drakenboot in Concert met een avondvullend programma met geweldige bands en artiesten. Zet dat dus met grote drakenletters in je agenda!


Line-up

Het Grolsch Drakenbootfestival opent met een groot openingsconcert op vrijdag 24 juni. De organisatie 

Suzan & Freek 
Je hebt onder een steen geleefd als je nog nooit van deze draken hebt gehoord: Suzan & Freek. Bekend geworden door fantastische covers, maar hitmachines geworden door hun eigen liedjes. Monsterhits als ‘Blauwe Dag’ en ‘Als Het Avond Is’. Met wie kom jij de longen uit je lijf zingen?

Kraantje Pappie
‘Welkom in de feesttent!’ Als je dat hoort, weet je hoe laat het is. Tijd voor Kraantje Pappie op Drakenboot in Concert @ Drakenbootfestival! Met megahits als ‘Moment’ en ‘Drup’ én zijn kneiter fijne album ‘DADDY’ transformeert hij elke feest in een kolkende zee van confetti, zweet en moshpits. 

Chef'Special
'Amigo draken!’ Chef’Special komt naar Drakenboot in Concert @ Drakenbootfestival! En die gaan ze plat spelen, want deze vijfkoppige liveband weet wel hoe je een grandioos feest bouwt. Waar dan ook ter wereld. Opzwepend, maar ook klein en ingetogen. Eén ding is zeker: het was feest, als de cheffies zijn geweest!

MEAU
'Dat heb jij gedaan', de single van de Utrechtse Meau schoot de hitlijsten in en staat al wekenlang op 1. Eerdere singles als 'Kalmte' en 'Afgesloten' werden al veelvuldig gedraaid op NPO Radio 2 en 3FM. Het zijn pure liedjes over dagelijkse onderwerpen als de liefde, terugkerende vragen en eenzaamheid. Dit jaar doet Meau haar eerste eigen clubtour en staat ze op grote festivals als Pinkpop en natuurlijk ook het Drakenbootfestival!

Son Mieux
Deze popband uit Den Haag stond in 2019 al op zaterdag op het Drakenbootpodium, ze zijn terug met nog meer altijd dansbare muziek met een verfijnde, emotionele lading. Met hun nieuwste singel "1992" is Son Mieux dit jaar goed goed begonnen. Was de vorig jaar uitgekomen ‘Luxury of Quarantine’ nog een melancholische ode aan de lockdown, met de nieuwe single kijkt het zestal terug naar de betere tijden uit hun jeugd toen ze nog met onschuldig optimisme naar de toekomst keken. Kun je wel wat positiviteit gebruiken? Met Son Mieux dans je de quarantaine lekker van je af!

Bökkers
Bökkers is onvervalste rock ’n roll: AC/DC meets ZZ Top meets The Rolling Stones. Met nummers over drank, vrouwen en ander gespuis. En dat alles gezongen in hun moerstaal: het Sallandse dialect. Bereid je in ieder geval voor op een avond klasse muziek en een geweldig feest. De Bökkers in huis betekent spektakel in de keet! Een optreden van Bökkers staat garant voor spektakel: de planken krullen van het podium en de tap draait overuren. Met de energieke live shows weten ze altijd ‘onrust in de kudde’ te creëren en wordt het een groot feest!

Kriss Kross Amsterdam
Helemaal uit je plaat? Dan moet je bij Kris Kross Amsterdam zijn! Dit DJ-trio keert clubs binnenstebuiten met een hele vette mix van de lekkerste hits van de laatste drie decennia in een elektro-jasje. Wat je kunt verwachten? Een onwijs feest met de dikste beats van gisteren en vandaag. Weken stond ‘Hij Is Van Mij’ feat Maan, Tabitha en Bizzey keihard bovenaan de hitlijsten.

Meer informatie >>


Kaartverkoop van start

De kaartverkoop is gestart! Voor meer informatie en tickets zie de website van het festival >>

Alle tickets voor 'Centraal Beheer Drakenboot in Concert' blijven gewoon geldig voor de nieuwe datum. Heb je nog kaartjes van 2020, of heb je in 2021 tickets gekocht? Bewaar ze goed, deze blijven gewoon geldig voor 24 juni 2022.


Grolsch Drakenbootfestival

Het Grolsch Drakenbootfestival wordt sinds 2005 georganiseerd. Van een 1-daags feest met enkel een bedrijvenrace is het festival inmiddels uitgegroeid tot een 3-daags evenement dat in 2019 zelfs 100.000 bezoekers trekt naar het Zwitsalterrein in Apeldoorn.

Meer informatie over het Drakenbootfestival 2022 >>

Foto: Menno Mulder 


 

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!