Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Drakenbootfestival

Vrijdag 24 t/m zondag 26 juni 2022 | Zwitsalpark 

Na een lange, diepe winterslaap ontwaken de draken! Het festival vindt plaats op 24, 25 en 26 juni 2022 op het Zwitsalterrein in Apeldoorn.


Drakenboot in Concert

Het Grolsch Drakenbootfestival opent met een groot openingsconcert op vrijdag 24 juni. De organisatie probeert de bands die voor 2021 geboekt waren, zoveel mogelijk mee te schuiven naar de nieuwe datum in 2022. De exacte line-up wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Heb je je ticket van 2020 en 2021 bewaard? Dan kun je die gewoon op de nieuwe datum gebruiken. Wie nog geen kaarten heeft, kan die bestellen via de website van het festival: www.drakenbootfestivalapeldoorn.nl.

 


Drakenbootraces

Op zaterdag en zondag kan er weer gestreden worden om de titels bij de spannende drakenbootraces, er zijn foodtrucks, theatershows, kinderactiviteiten, een gezellige braderie, een feestavond en diverse bands. Bij de drakenbootraces varen op zaterdag de bedrijven tegen elkaar, op zondag zijn de buurten en verenigingen aan de beurt. De inschrijvingen uit 2020 schuiven ook weer mee naar de nieuwe datum. De races waren vorig jaar al bijna volgeboekt, maar er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Wie nog mee wil doen, kan zich daarvoor inschrijven via de website van het festival.


Grolsch Drakenbootfestival

Het Grolsch Drakenbootfestival wordt sinds 2005 georganiseerd. Van een 1-daags feest met enkel een bedrijvenrace is het festival inmiddels uitgegroeid tot een populair 3-daags gezinsfestival dat jaarlijks zo’n 100.000 bezoekers trekt naar het Zwitsalterrein in Apeldoorn.

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!