Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Drakenbootfestival

Vrijdag 16 t/m zondag 18 juni 2023 | Zwitsalpark 

Na een lange, diepe winterslaap ontwaken de draken. En hoe! Vrijdag 16 juni barst dan eindelijk écht de 17e editie van het 'Grolsch Drakenbootfestival 2023' los, aftellen maar! Met de beste bands, spannende drakenbootraces, volop vertier voor kids en nog veel meer. Dus... ben jij er ook klaar voor om de draak in je weer los te laten op het Zwitsalterrein in Apeldoorn? 

Meer informatie volgt over het programma, maar onderstaande onderdelen staan in ieder gval op het programma! 


Drakenbootraces

Op zaterdag 17  en zondag 18 juni 2023 kan er weer gestreden worden om de titels bij de spannende drakenbootraces, er zijn foodtrucks, theatershows, kinderactiviteiten, een gezellige braderie, een feestavond en diverse bands. Bij de drakenbootraces varen op zaterdag de bedrijven tegen elkaar, op zondag zijn de buurten en verenigingen aan de beurt. 

Ook de inschrijvingen en bestellingen van bedrijven- en buurtenteams zijn automatisch meegenomen naar de nieuwe data. De belangstelling was afgelopen twee jaar zo groot, dat alle plekken en tenten binnen enkele weken al vol zaten. Zowel de race op zaterdag als op zondag zit op dit moment dus al helemaal vol. Wil je nog kans maken op een plekje? Laat het de organisatie dan snel weten. Je kunt je inschrijven voor de reservelijst, voor als er nog een plekje vrijkomt! Meer informatie >>


Foodtrucks

Op het foodtruckplein vind je een groot aanbod van mooie foodtrucks met heerlijke hapjes en maaltijden. Hier kun je even lekker relaxen, op een fijne loungebank onder de palmbomen met een hapje en koel drankje binnen handbereik. 


Drakenland

Kinderen vermaken zich in het sprookjesachtige Drakenland. Met spannende theater- en dansshows over Draak, de mascotte van het Drakenbootfestival. En er zijn allemaal leuke activiteiten voor de kinderen. Zo zijn er natuurlijk springkussens, je kunt marshmallows roosteren en er zijn foodtrucks met heel veel lekkers speciaal voor kinderen. Ontmoet na de shows Draak en de bewoners van Drakenland live en ga met ze op de foto. Alle shows en activiteiten in het Drakenland zijn helemaal gratis!


Over het Grolsch Drakenbootfestival

Het Grolsch Drakenbootfestival wordt sinds 2005 georganiseerd. Van een 1-daags feest met enkel een bedrijvenrace is het festival inmiddels uitgegroeid tot een populair 3-daags gezinsfestival dat jaarlijks zo’n 100.000 bezoekers trekt naar het Zwitsalterrein in Apeldoorn.

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!