Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Drakenbootfestival

Vrijdag 24 t/m zondag 26 juni 2022 | Zwitsalpark 

Na een lange, diepe winterslaap ontwaken de draken. En hoe! Vrijdag 24 juni barst dan eindelijk écht de 16e editie van het 'Grolsch Drakenbootfestival 2022' los, aftellen maar! Wat hebben we daar met zijn allen lang op moeten wachten. Daarom wordt het een extra groot feest. Met de beste bands, spannende drakenbootraces, volop vertier voor kids en nog veel meer. Dus... ben jij er ook klaar voor om de draak in je weer los te laten op het Zwitsalterrein in Apeldoorn?


Line-up Drakenboot in Concert - vrijdag 24 juni

Het Grolsch Drakenbootfestival opent met een groot openingsconcert op vrijdag 24 juni. Bekijk hieronder de line-up. 

Line-up 2022

 • Suzan & Freek 
  Je hebt onder een steen geleefd als je nog nooit van deze draken hebt gehoord: Suzan & Freek. Bekend geworden door fantastische covers, maar hitmachines geworden door hun eigen liedjes. Monsterhits als ‘Blauwe Dag’ en ‘Als Het Avond Is’. Met wie kom jij de longen uit je lijf zingen?
 • Kraantje Pappie
  ‘Welkom in de feesttent!’ Als je dat hoort, weet je hoe laat het is. Tijd voor Kraantje Pappie op Drakenboot in Concert @ Drakenbootfestival! Met megahits als ‘Moment’ en ‘Drup’ én zijn kneiter fijne album ‘DADDY’ transformeert hij elke feest in een kolkende zee van confetti, zweet en moshpits. 
 • Chef'Special
  'Amigo draken!’ Chef’Special komt naar Drakenboot in Concert @ Drakenbootfestival! En die gaan ze plat spelen, want deze vijfkoppige liveband weet wel hoe je een grandioos feest bouwt. Waar dan ook ter wereld. Opzwepend, maar ook klein en ingetogen. Eén ding is zeker: het was feest, als de cheffies zijn geweest!
 • MEAU
  'Dat heb jij gedaan', de single van de Utrechtse Meau schoot de hitlijsten in en staat al wekenlang op 1. Eerdere singles als 'Kalmte' en 'Afgesloten' werden al veelvuldig gedraaid op NPO Radio 2 en 3FM. Het zijn pure liedjes over dagelijkse onderwerpen als de liefde, terugkerende vragen en eenzaamheid. Dit jaar doet Meau haar eerste eigen clubtour en staat ze op grote festivals als Pinkpop en natuurlijk ook het Drakenbootfestival!
 • Son Mieux
  Deze popband uit Den Haag stond in 2019 al op zaterdag op het Drakenbootpodium, ze zijn terug met nog meer altijd dansbare muziek met een verfijnde, emotionele lading. Met hun nieuwste singel "1992" is Son Mieux dit jaar goed goed begonnen. Was de vorig jaar uitgekomen ‘Luxury of Quarantine’ nog een melancholische ode aan de lockdown, met de nieuwe single kijkt het zestal terug naar de betere tijden uit hun jeugd toen ze nog met onschuldig optimisme naar de toekomst keken. Kun je wel wat positiviteit gebruiken? Met Son Mieux dans je de quarantaine lekker van je af!
 • Bökkers
  Bökkers is onvervalste rock ’n roll: AC/DC meets ZZ Top meets The Rolling Stones. Met nummers over drank, vrouwen en ander gespuis. En dat alles gezongen in hun moerstaal: het Sallandse dialect. Bereid je in ieder geval voor op een avond klasse muziek en een geweldig feest. De Bökkers in huis betekent spektakel in de keet! Een optreden van Bökkers staat garant voor spektakel: de planken krullen van het podium en de tap draait overuren. Met de energieke live shows weten ze altijd ‘onrust in de kudde’ te creëren en wordt het een groot feest!
 • Kriss Kross Amsterdam
  Helemaal uit je plaat? Dan moet je bij Kris Kross Amsterdam zijn! Dit DJ-trio keert clubs binnenstebuiten met een hele vette mix van de lekkerste hits van de laatste drie decennia in een elektro-jasje. Wat je kunt verwachten? Een onwijs feest met de dikste beats van gisteren en vandaag. Weken stond ‘Hij Is Van Mij’ feat Maan, Tabitha en Bizzey keihard bovenaan de hitlijsten.

Meer informatie >>


Line-up zaterdag 25 juni

Ben jij klaar om een avondje helemaal uit je dak te gaan? Dan mag je op zaterdag 25 juni het Drakenbootfestival niet missen! Van de beste disco-knallers in de festivaltent met Disco Snolly, tot de beste ABBA hits met de FissABBAnd. Meer informatie >>


Line-up zondag 26 juni

Van het Drakenbootfestival kun je natuurlijk nooit genoeg krijgen! Ook zondag gaan we er nog een keer tegen aan met deze artiesten. Na een dagje roeien of aanmoedigen, lekker met een drankje in je hand, swingen met de Hermes House Band, Stone ledge, DJ Dinant van Tongeren en natuurlijk Meggy V & Party Harry. Meer informatie >>


Tickets

Als je vorig jaar geen refund hebt aangevraagd, dan is je ticket van 2020/2021 automatisch geldig gemaakt voor de nieuwe datum: vrijdag 24 juni 2022. Dan heb je je entreebewijs voor Drakenboot in Concert alvast in the pocket. Alle ticketkopers hebben in december een nieuwe versie van het ticket per mail toegestuurd gekregen. Heb je de gemist? Geen paniek, ook je ticket van 2020/2021 is nog gewoon geldig. Het maakt niet uit welke versie je meeneemt naar het concert, op elk van je tickets staat dezelfde persoonlijke barcode!

Ticketprijzen Drakenboot in Concert op 24 juni

 • Regular - € 37,50 = uitverkocht
 • Kids regular - € 22,50 = uitverkocht

Let op! Op zaterdag en zondag is het festival gratis toegankelijk.


Festivalplattegrond

Alvast weten waar je alles kunt vinden? De ingang, de podia, toiletten, barren en muntautomaten. Kijk dan alvast op deze plattegrond van het festivalterrein!

Klik om te vergroten


Drakenbootraces

Op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2022 kan er weer gestreden worden om de titels bij de spannende drakenbootraces, er zijn foodtrucks, theatershows, kinderactiviteiten, een gezellige braderie, een feestavond en diverse bands. Bij de drakenbootraces varen op zaterdag de bedrijven tegen elkaar, op zondag zijn de buurten en verenigingen aan de beurt. 

Ook de inschrijvingen en bestellingen van bedrijven- en buurtenteams zijn automatisch meegenomen naar de nieuwe data. De belangstelling was afgelopen twee jaar zo groot, dat alle plekken en tenten binnen enkele weken al vol zaten. Zowel de race op zaterdag als op zondag zit op dit moment dus al helemaal vol. Wil je nog kans maken op een plekje? Laat het de organisatie dan snel weten. Je kunt je inschrijven voor de reservelijst, voor als er nog een plekje vrijkomt! Meer informatie >>


Foodtrucks

Op het foodtruckplein vind je een groot aanbod van mooie foodtrucks met heerlijke hapjes en maaltijden. Hier kun je even lekker relaxen, op een fijne loungebank onder de palmbomen met een hapje en koel drankje binnen handbereik. Benieuwd naar welke foodtrucks je er zoal kunt vinden?

 • Pancake Saloon
 • Pittige dames Foodtruck
 • Saté van Nan
 • Frites & Snacks
 • Partycare
 • Viva la Pizza
 • Ballen Harry
 • Go-Tan
 • Nate's Public BBQ
 • Tornado Potato | La Croquette
 • De Snoepfabriek

Bekijk het overzicht >>


Drakenland

Kinderen vermaken zich in het sprookjesachtige Drakenland. Met spannende theater- en dansshows over Draak, de mascotte van het Drakenbootfestival. En er zijn allemaal leuke activiteiten voor de kinderen. Zo zijn er natuurlijk springkussens, je kunt marshmallows roosteren en er zijn foodtrucks met heel veel lekkers speciaal voor kinderen. Ontmoet na de shows Draak en de bewoners van Drakenland live en ga met ze op de foto. Alle shows en activiteiten in het Drakenland zijn helemaal gratis!

DRAAK de show!

 • Doorlopend van 11:00 t/m 19:00 uur elk uur een voorstelling
 • In deze spannende familievoorstelling is DRAAK na twee jaar terug van weggeweest. Samen met zijn vriendin Sam beleeft hij een spannend avontuur vol meeslepende muziek en interactie. Een voorstelling voor jong en oud!

Het royale prinsen en prinsessenbal

 • Doorlopend van 11:00 t/m 19:00 uur elk uur een voorstelling
 • In deze energieke voorstelling worden alle kinderen uitgenodigd voor het royale drakenland bal waar een heuse prins en prinses ze alle etiquette bijbrengt die bij het drakenland bal horen.

Workshops dans & danspresentaties

 • Doorlopend van 12:00 t/m 16:00 uur
 • Iedereen wordt uitgenodigd op het podium en mag meedoen. Van breakdance tot pop-showdance, er zijn diverse workshops.

De drakengroeve

 • Dankzij Exittoys is er deze editie is Drakenland ook een heuze opgravingslocatie te vinden. In de verschillende zandbakken kunnen kinderen speciale drakeneieren opgraven. Zoek goed! Wie weet zit er nog iets héél moois tussen.

Drakenei schilderen

 • Heb jij jouw ei gevonden? Goed nieuws, dan kun je hem beschilderen. Hoe zou jouw drakenei eruitzien? Groen, rood, of toch met blauwe stippen? Alle kinderen kunnen in Drakenland hun fantasie de vrije loop laten en de mooiste Drakeneieren beschilderen.

Marshmallows

 • Ook zoetekauwen kunnen aan hun trekken komen in Drakenland. Jong en oud kan marshmallows komen roosteren boven een groot vuur om ze vervolgens heerlijk op te kunnen smikkelen.

Meer informatie >>


Over het Grolsch Drakenbootfestival

Het Grolsch Drakenbootfestival wordt sinds 2005 georganiseerd. Van een 1-daags feest met enkel een bedrijvenrace is het festival inmiddels uitgegroeid tot een populair 3-daags gezinsfestival dat jaarlijks zo’n 100.000 bezoekers trekt naar het Zwitsalterrein in Apeldoorn.

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!