Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Een BISONdere excursie

Ontdek het leefgebied van de wisent op de Veluwe!

Wisent op de Veluwe

Maak kennis met de wisent; dit imposante neefje van de Amerikaanse bison is een tijdje geleden uitgezet op het terrein van Staatsbosbeheer bij Radio Kootwijk. Ze grazen in open valleitjes en nemen graag een zandbad in de open vlakte. Met een lengte van bijna 3 meter zijn het flinke dieren en niet voor niets de grootste landzoogdieren van Europa. Helemaal BISONder: recentelijk hebben we een eerste wisentkalfje mogen verwelkomen op de Veluwe!


Op excursie

Lijkt het je leuk om het leefgebied van de wisenten te bezoeken? Dat kan! Maak kennis met dit unieke stukje Veluwe en laat je verrassen door de flora en fauna van dit gebied. Met een beetje geluk kun je de Veluwse wisenten live zien. Er worden wandel- en fietsexcursies door het gebied georganiseerd. Je moet wel vooraf reserveren!


Hoe werkt het?

Fietsexcursie
Er is plaats voor maximaal 15 personen per excursie. Je gaat per fiets naar het wisentgebied. Een rit van ongeveer 25 minuten. Aangekomen in het wisentgebied ga je met behulp van de gids proberen om de wisenten op te sporen. Zij kunnen geen garantie geven dat je de wisenten ook echt gaat zien. Het gebied is namelijk 400 hectare groot. Echter één wisent heeft een zender om, dus de gids weet wel ongeveer waar de dieren zijn.

Wanneer zijn de excursies in 2020 

Zaterdag 11 januari 2020
Zondag 19 januari 2010
Zaterdag 26 januari 2020
Zondag 2 februari 2020 
Zondag 9 februari 2020
Zondag 16 februari 2020
Zaterdag 22 februari 2020
Zaterdag 29 februari 2020
Zondag 8 maart 2020
Zondag 15 maart 2020 
Zondag 22 maart 2020
Zondag 29 maart 2020

 

Wandelexcursie
Er is plaats voor maximaal 15 personen per excursie. Je maakt een wandeling naar en door het wisentgebied van ongeveer 12 kilometer. Aangekomen in het wisentgebied ga je met behulp van de gids proberen om de wisenten op te sporen. Zij kunnen geen garantie geven dat je de wisenten ook echt gaat zien. Het gebied is namelijk 400 hectare groot. Echter één wisent heeft een zender om, dus de gids weet wel ongeveer waar de dieren zijn.


Praktische informatie

  • De excursie start bij Vakantiepark de Berkenhorst, Kerkendelweg 30, 3775 KN Kootwijk. Hier is voldoende plaats om uw auto of fiets te parkeren. Een ervaren IVN gids verwelkomt je
  • Zorg dat je eten en drinken bij je hebt
  • De wandelexcursie is een fikse wandeling van 3 à 4 uur door (soms) mul zand
  • Bij een fietsexcursie, fiets je naar het wisentgebied en maakt daarna een flinke wandeling van circa 2,5 uur
  • De kosten voor een excursie zijn € 12,50 per persoon inclusief BTW
  • De excursie duurt ongeveer drie à vier uur in totaal
  • Zorg dat je op tijd bent, de excursie gaat in principe altijd door (ook bij regen)

Meer informatie >> 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!

Apeldoorn Marketing  |   Contact  |  Cityhosts  |  FAQ  |  Privacy