Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

EK Baanwielrennen in Apeldoorn

Woensdag 16 t/m zondag 20 oktober 2019 - Omnisport Apeldoorn

De Europese kampioenschappen baanwielrennen worden in 2019 in Omnisport Apeldoorn verreden. De wedstrijden in Apeldoorn worden van 16 tot en met 20 oktober gehouden. In 2018 vond al het WK in Apeldoorn plaats.


Op het programma

Op woensdag 16 oktober kun je de wereldkampioenen op de teamsprint in actie zien. De Nederlandse mannen zijn deze winter nog ongeslagen. Ook de afvalkoers vrouwen en scratch mannen staan dan op het programma Op donderdag 17 oktober zijn in de voorronden van de sprint onder anderen wereldkampioen Harrie Lavreysen en runner-up Jeffrey Hoogland te zien. Net als de scratch bij de mannen en de afvalkoers bij de vrouwen. Vrijdag 18 oktober wordt het sprinttoernooi bij de mannen en vrouwen beslist. Ook rijden beiden het omnium. Op het laatste onderdeel is Kirsten Wild draagster van de regenboogtrui. Zaterdag 19 oktober is de dag van het keirintoernooi (m/v), de individuele achtervolging en de puntenkoers. Op zondag tenslotte zijn de kilometer (mannen), de 500 meter (vrouwen) en de spectaculaire koppelkoersen te zien. Amy Pieters en Kirsten Wild veroverden op dat onderdeel eerder dit jaar de wereldtitel.


Tickets

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 15,- per dag. Ook kan je een passe-partout aanschaffen voor 3 of 5 dagen. Meer informatie >>


 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!

Apeldoorn Marketing  |   Contact  |  Cityhosts  |  FAQ  |  Privacy