Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Exposities in ACEC

Het ACEC (Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur) biedt een unieke mix van kunst, cultuur en horeca in industrieel erfgoed. Het complex is centraal gelegen in het uitgaans- en cultuurkwartier van de Apeldoornse binnenstad. Je vindt hier onder andere wisselende exposities op het gebied van moderne kunst. Als bezoeker kun je de tentoonstellingen in ACEC elke vrijdag, zaterdag en zondag bekijken. Een bezoek aan de exposities in ACEC is altijd gratis. 

 

Momenteel zijn de eindexamenwerken van studenten aan de Koninklijke Academie Beeldende Kunst in Den Haag in de expositie '50 Jaar Later' en tijdelijke installaties van kunstenaar Gerard Koek in 'Borrowed Spaces - In Situ' te zien in ACEC.


Hoe = Het Nu 2022

Hoe = Het Nu is terug! Van 10 juli t/m 28 augustus 2022 zie je in ACEC Apeldoorn en het Kunstgemaal Bronkhorst de mooiste, de opvallendste en de meest verbazingwekkende nieuwe kunst uit Gelderland en Overijssel.

Ieder jaar nemen ACEC Apeldoorn en Het Kunstgemaal Bronkhorst poolshoogte van hoe het ervoor staat met de kunst in Oost-Nederland. Vervolgens wordt de mooiste, de opvallendste en de meest verbazingwekkende nieuwe kunst uitgekozen voor Hoe = Het Nu. Deze jaarlijks terugkerende duo-tentoonstelling op twee locaties toont bijdragen van maar liefst 80 kunstenaars uit de regio.

Mede geadviseerd door andere kunstruimtes wordt er ieder jaar meer variatie aangebracht in de lijst met deelnemend kunstenaars. Zodoende zien we ook een hoop nieuwe namen op de lijst met kunstenaars die recent werk delen. Meer informatie >>


Borrowed Spaces - In Situ: 

Samen met beeldend kunstenaar Ronald de Ceuster organiseert ACEC in 2022 acht tentoonstellingen in ACEC Ondergronds, dé plek voor experiment en verbeelding, onder de noemer Borrowed Spaces - In Situ. Ienke Kastelein is dit kalenderjaar alweer de vijfde deelnemer aan residency-project Borrowed Spaces. Ienke Kastelein is een interdisciplinair kunstenaar met een achtergrond in de beeldende kunst. In haar projecten, performances en wandelingen zoekt zij naar een zintuiglijke manier om de wereld te (ver)kennen. Het publiek is daarbij tegelijk deelnemer en toeschouwer. Haar gehele oeuvre staat in het teken van het onderzoeken, het reflecteren op en het aanwezig zijn. Deze expositie is van 9 juli t/m 28 augustus 2022 te zien in ACEC Ondergronds. Meer informatie >>


Over ACEC

ACEC (Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur) is de thuisbasis van veel tentoonstellingen en activiteiten en evenementen. ACEC is geopend van vrijdag tot en met zondag, dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur. De expositieruimte en het café van deze voormalig elektronica-fabriek vind je op de begane grond. Gratis toegang!

Meer informatie >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!