Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Exposities in ACEC

Het ACEC (Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur) biedt een unieke mix van kunst, cultuur en horeca in industrieel erfgoed. Het complex is centraal gelegen in het uitgaans- en cultuurkwartier van de Apeldoornse binnenstad. Je vindt hier onder andere wisselende exposities op het gebied van moderne kunst. Als bezoeker kun je de tentoonstellingen in ACEC elke vrijdag, zaterdag en zondag bekijken. Een bezoek aan de exposities in ACEC is altijd gratis. 

Showcase V

Onder de naam Showcase presenteert ACEC sinds 2019 een jaarlijks terugkerende reeks tentoonstellingen over kunst, groen en landschap. Dit is een van de inhoudelijke pijlers van ACEC als kunstpodium. Ook haakt het aan op de rol van ACEC als organisator van kunstopdrachten in de openbare ruimte. In dit vijfde deel van de reeks zien we zes deelnemers zich buigen over de representatie van de buitenruimte door de mens. 

  • Te zien van zaterdag 14 jan t/m zondag 26 maart 2023
  • Locatie: ACEC Café
  • Meer informatie >>


Schwarz auf Weiß

De kunstenaarsgroep Schwarz auf Weiß bestaat uit Daniela Baumann (Solingen), Christoph Heek (Kleve), Christian Paulsen (Essen) en Werner Ryschawy (Gelsenkirchen). Het collectief, dat werd opgericht in 2019, beleeft zijn première in de Salon van ACEC.

  • Te zien van zaterdag 14 jan t/m zondag 19 februari 2023
  • Locatie: ACEC Salon
  • Meer informatie >>


Moe – Aalt van de Glind

Aalt van de Glind richt zich in zijn werk op autobiografie en het alledaagse. Hij werkt hoofdzakelijk met analoge fotografie om zijn onderwerpen te verzamelen en vorm te geven. Thema’s als intimiteit, relaties en het verloop van tijd nemen een centrale rol in binnen zijn werk.

Moe
In ACEC Ondergronds toont Van de Glind zijn serie Moe (2018 – heden). Moe gaat over zijn vriendin die chronisch vermoeid is. Hierdoor fotografeert hij haar veelal slapend. Kenmerkend aan deze serie zijn de kleine beeldformaten die intimiteit benadrukken en zachtgrijze prints die het resultaat zijn van het werken met uitgeputte chemie in de donkere kamer.

  • Te zien van zaterdag 14 jan t/m zondag 19 februari 2023
  • Locatie: ACEC Ondergronds
  • Meer informatie >>


Over ACEC

ACEC (Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur) is de thuisbasis van veel tentoonstellingen en activiteiten en evenementen. ACEC is geopend van vrijdag tot en met zondag, dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur. De expositieruimte en het café van deze voormalig elektronica-fabriek vind je op de begane grond. Gratis toegang!

Meer informatie >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!