Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Exposities in ACEC

Het ACEC (Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur) biedt een unieke mix van kunst, cultuur en horeca in industrieel erfgoed. Het complex is centraal gelegen in het uitgaans- en cultuurkwartier van de Apeldoornse binnenstad. Je vindt hier onder andere wisselende exposities op het gebied van moderne kunst. Als bezoeker kun je de tentoonstellingen in ACEC elke vrijdag, zaterdag en zondag bekijken. Een bezoek aan de exposities in ACEC is altijd gratis. 

 

Momenteel zijn de eindexamenwerken van studenten aan de Koninklijke Academie Beeldende Kunst in Den Haag in de expositie '50 Jaar Later' en tijdelijke installaties van kunstenaar Gerard Koek in 'Borrowed Spaces - In Situ' te zien in ACEC.


50 Jaar Later: Eindexamengroep KABK 1970 

In 50 Jaar Later maak je kennis met de lichting studenten die in 1970 eindexamen deed op de veranderende afdeling 'tekenen & schilderen' van de Koninklijke Academie Beeldende Kunst in Den Haag. 50 jaar na dato nodigt kunstenaar en toenmalig eindexamenstudent Ferry Staverman de groep uit om te exposeren in ACEC. De expositie toont eindexamenwerken en actuele projecten van de studenten, evenals enkele aquarellen van docent Joost van Roojen. Deze expositie is van 15 januari t/m 20 februari te zien in ACEC Café.

Deelnemend kunstenaars: Achille | Donald Duk | Mariëtta van den Bos | Bé Massie | Petra de Jong | Wiesje Schaafsma | Ferry Staverman | Joost van Roojen 

Meer informatie >>


Borrowed Spaces - In Situ: Gerard Koek 

Samen met beeldend kunstenaar Ronald de Ceuster organiseert ACEC in 2022 acht tentoonstellingen in ACEC Ondergronds, dé plek voor experiment en verbeelding, onder de noemer Borrowed Spaces - In Situ. Kunstenaar Gerard Koek trapt de reeks af met de geschreven berichten, de gemaakte tekeningen én de tijdelijke installaties die hij in juni 2021 realiseerde in Portugal. Deze expositie is van 15 januari t/m 20 februari te zien in ACEC Ondergronds. Meer informatie >>

 


Over ACEC

ACEC (Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur) is de thuisbasis van veel tentoonstellingen en activiteiten en evenementen. ACEC is geopend van vrijdag tot en met zondag, dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur. De expositieruimte en het café van deze voormalig elektronica-fabriek vind je op de begane grond. Gratis toegang!

Meer informatie >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!