Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Exposities in ACEC

Het ACEC (Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur) biedt een unieke mix van kunst, cultuur en horeca in industrieel erfgoed. Het complex is centraal gelegen in het uitgaans- en cultuurkwartier van de Apeldoornse binnenstad. Je vindt hier onder andere wisselende exposities op het gebied van moderne kunst. Als bezoeker kun je de tentoonstellingen in ACEC elke vrijdag, zaterdag en zondag bekijken. Een bezoek aan de exposities in ACEC is altijd gratis. 

Deze exposities zijn nu te zien in ACEC

Expositie 'Chapter Purple - Kris Oost'

Kleuronderzoek is de thematiek waar Kris Oost zich voornamelijk mee bezighoudt. Materiaal, vorm en ruimte zijn aspecten die absoluut niet vergeten worden in haar werk. Een jaar lang gaat Kris Oost op onderzoek uit en neemt alles wat met één kleur te maken heeft onder de loep. Ze voert gesprekken met de kleur en vertaalt dat naar de ruimte. Het visuele werk verbindt zich op allerlei manieren en laat zich vormen tot een installatie. Hiermee probeert Kris Oost alle verschillende factoren van concept, onderzoek en materie samen te smelten tot een harmonieuze symfonie.

  • Te zien van zaterdag 20 mei t/m zondag 25 juni 2023
  • Locatie: ACEC Ondergronds
  • Meer informatie >>


Expositie 'INSLAG'

Van 20 mei t/m 25 juni 2023 exposeren Arjan van Arendonk, Frans Beerens, Janpeter Muilwijk en Peter ten Lohuis in het ACEC Café. Wat deze kunstenaars verbindt is dat zij allen met textiel werken, maar op zeer uiteenlopende wijzen. Op initiatief van Ten Lohuis toont INSLAG een unieke kijk op de diverse manieren waarop textiel als medium fungeert. Van wandtapijten en schilderijen met siliconen en borduursels tot schilderijen met olieverf.

  • Te zien van zaterdag 20 mei t/m zondag 25 juni 2023
  • Locatie: ACEC Café
  • Meer informatie >>


Expositie 'TJEP.'

Van 20 mei t/m 25 juni is in de ACEC Salon de tentoonstelling TJEP. te zien. TJEP. toont divers werk uit het oeuvre van vermaard kunstenaar en vormgever Frank Tjepkema. Eerder dit jaar realiseerde Tjepkema de nieuwe entreepoort van Paleis Het Loo.


Over ACEC

ACEC (Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur) is de thuisbasis van veel tentoonstellingen en activiteiten en evenementen. ACEC is geopend van vrijdag tot en met zondag, dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur. De expositieruimte en het café van deze voormalig elektronica-fabriek vind je op de begane grond. Gratis toegang!

Meer informatie >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!