Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Fietsroute Stad & Natuur

Cultuur, natuur en architectuur voor een compleet dagje uit!

Fiets van Apeldoorn naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Apeldoorn heeft veel unieke aspecten, maar het mooiste is toch wel dat al dat natuurschoon zo dichtbij de cultuur van onze stad ligt! Een route met ruim 40 kilometer fietsplezier, die voert van de gezellige binnenstad van Apeldoorn naar Het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Met de fietsroute Stad & Natuur laat Apeldoorn toeristen én inwoners zien dat ze binnen één dag zowel stad, cultuur en natuur kunnen ervaren, gewoon op de fiets. Op de pedalen genieten van het moois in je eigen regio: waar wacht je nog op?


Wil jij deze fietsroute ontvangen?

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:

Indien je op onderstaande button klikt, ga je ermee akkoord dat we de door jou ingevulde gegevens verwerken en ontvang je binnenkort onze maandelijkse nieuwsbrief met de leukste uittips in Apeldoorn. Je kan je hiervoor te allen tijde uitschrijven.


Stad & Natuur

De fietsroute stuurt je langs diverse gezellige, mooie en zelfs smakelijke plekjes. Denk bijvoorbeeld aan de iconische stoomtrein die onder andere rijdt tussen Apeldoorn en Beekbergen. Ook natuurgebied Schenkenshul is een pauze waard. Behalve edelherten zoeken reeën en wilde zwijnen geregeld de bosrand op. Je kunt precies zien waar ze geweest zijn aan de omgewroete aarde langs de weg. Er leven ook bijzondere vogels, zoals de roodborsttapuit, en de imposante havik die op de heide zijn jachtgebied heeft. Op de heide leven ook reptielen die je bijna nergens anders in Nederland ziet, zoals de adder.

Heb je inmiddels lekkere trek gekregen? Kom dan naar IJs van Co in Hoenderloo, waar ze het beste ijs van de Veluwe maken. Het recept is geheim, maar het ijs zelf is allang geen geheim meer: in de zomer staan er lange rijen voor het ‘ijsraam’ aan de Krimweg. Hoenderloo zelf is een levendig dorp en heet je direct hartelijk welkom in de verschillende horecagelegenheden dicht bij de ingang van Het Nationale Park De Hoge Veluwe.


De groene schatkamer van Nederland

Op slechts 15 kilometer van het station in Apeldoorn ligt maar liefst 5.400 hectare natuur: Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Een overweldigend mooi gebied waar natuur en cultuur elkaar op een prachtige manier aanvullen en afwisselen. Deze groene schatkamer is een hoogtepunt van je bezoek aan de Veluwe én Apeldoorn! 

De entree voor Het Nationale Park is niet inbegrepen bij deze fietsroute. Tickets en een gedetailleerde plattegrond voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe of Kröller-Müller Museum kun je bij de ingang in Hoenderloo kopen of in de webshop via hogeveluwe.nl.

De route papieren versie van de route is beperkt verkrijgbaar bij het toeristische informatiepunt in Apeldoorn. Dit is in CODA Museum aan de Vosselmanstraat 299. 


Bekijk ervaringen van anderen

Weten of deze fietsroute iets voor jou is? Bekijk hieronder de ervaringen van anderen!

  • Indebuurt Apeldoorn
  • Sharon van Moeders.nu: ''Een instagramwaardige bestemming voor mijn dochter, een lekker actief uitje voor mijn zoon en gezellig samenzijn met het gezin voor de jongste.''


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!