Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Finale van het WK Volleybal Vrouwen in Apeldoorn

Zaterdag 15 oktober 2022 | Omnisport Apeldoorn

De finale en de kleine finale van het FIVB WK Volleybal Vrouwen 2022 worden georganiseerd in Omnisport Apeldoorn op 15 oktober 2022. Deze twee wedstrijden worden door de organisatie, in goed overleg met de internationale bond FIVB en betrokken overheden, verplaatst van GelreDome Arnhem naar Omnisport in Apeldoorn.


Over het WK Volleybal

Van 23 september t/m 15 oktober 2022 vindt het WK Volleybal Vrouwen in Nederland plaats. Samen met Polen organiseert Nederland het WK. Apeldoorn is met Arnhem en Rotterdam een van de speelsteden. Het WK duurt drie weken en er nemen 24 landen, van vijf verschillende continenten deel. Twee kwartfinales, één halve finale, de wedstrijd om de derde en vierde plaats en dus de finale vinden plaats bij Omnisport. Daarnaast is Apeldoorn de gastheer van TeamNL tijdens het toernooi. De “Leeuwinnen van het Net” verblijven het hele toernooi in Apeldoorn. Op 22 september wordt het een volleybalspektakel op het Marktplein tijdens de officiële teampresentatie met alle deelnemende landen.

Verplaatsing finale naar Apeldoorn

Zoals vele sectoren heeft ook de sport- en evenementensector tegengeslagen gehad tijdens de coronapandemie. Daarom heeft de WK-organisatie moeten moeten besluiten de finale in Omnisport te houden. Aangezien de kwartfinales en halve finale in Omnisport plaatsvinden brengt een nieuwe opbouw voor de finale in GelreDome veel kosten met zich mee.

Michel Everaert, directeur van de Nevobo licht toe: “De huidige economische situatie en de gevolgen van de minimaal twee jaar coronapandemie, dwingen ons tot een aanpassing van de huidige toernooiopzet. De finale in Apeldoorn houden levert een substantiële besparing op waarmee wij het WK op een financieel verantwoorde wijze kunnen organiseren. Dit stelt ons ook in staat om onze ambities onverminderd voort te zetten om van het WK een onvergetelijk mondiaal feest met grote maatschappelijke impact te maken.”

Jeroen Joon, wethouder topsport Apeldoorn: “Omnisport is een fantastische locatie voor (top)sport evenementen en tijdens het WK organiseren we tal van activiteiten voor jong en oud. Dan is het natuurlijk fantastisch als ook de finale hier wordt gespeeld. En voor de WK-organisatie is het een prima oplossing.”

Mondiaal toernooi met wereldwijd publiek

De kaartverkoop is in Nederland gestart op 3 mei. In de eerste week zijn al meer dan 15.000 kaarten verkocht, twee van de vijf voorrondewedstrijden van Oranje zijn uitverkocht. Met de komst van de 24 vrouwenteams van de sterkste volleyballanden ter wereld kan de regio rekenen op een bijna ongekend aantal kijkers. Ter illustratie, volleybal is nog steeds de best bekeken teamsport op de Olympische Spelen en dus goed voor honderden miljoenen kijkers wereldwijd. 


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!