Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Freedom Ride

Zondag 30 april 2023 

Na het succes in 2022 kun je op zondag 30 april 2023 genieten van dit unieke fietsevenement waarbij je sportieve manier de vrijheid vieren in Apeldoorn, namelijk op de fiets tijdens de Freedom Ride. Het evenement dat jaarlijks rond Bevrijdingsdag wordt georganiseerd staat volledig in het teken van herdenken, vieren én samen fietsen. Vanuit het hele land komen fietsliefhebbers, topsporters, militairen, veteranen en politiemensen bij elkaar om gezamenlijk langs plekken in Apeldoorn te fietsen die te maken hebben met oorlogsgeschiedenis. 

Ruim duizend fietsers vieren samen de vrijheid

Bij de zesde editie van de Freedom Ride die op zondag 1 mei 2022 plaatsvond vanuit Apeldoorn werd niet alleen een mooie route van ruim 100 kilometer afgelegd, maar ook stilgestaan bij onze vrijheid. Het bevrijdingsfestival op de fiets passeerde daarom een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden zoals Radio Kootwijk en Monument Woeste Hoeve. Niet alleen werd de vrijheid gevierd, ook werd er stilgestaan bij wat onze vrijheid ons waard is en in het verleden heeft gekost. Zo vond er een ceremonie plaats op het Nationaal Ereveld Loenen waar de deelnemers een bloem gelegd hebben en op indrukwekkende wijze werden toegesproken door oud commandant der Landstrijdkrachten Mart de Kruif en burgemeester van Apeldoorn Ton Heerts.


Over de Freedom Ride

De Freedom Ride is een soort Bevrijdingsfestival, maar dan op de fiets. Tijdens de toertocht ontmoeten fietsliefhebbers, militairen, veteranen en politiemensen elkaar als gelijken op de fiets en rijd je samen langs plekken die te maken hebben met het thema vrijheid. De start en finish zijn op zondag 30 april bij de Politieacademie in Apeldoorn. Als fietser kun je kiezen om deel te nemen aan de pelotonstocht (één grote groep) van 110 kilometer of aan een vrije toertocht. De vrije toertocht is voor alle type fietsers geschikt, dus doe gerust mee op een handbike, e-bike of mountainbike. Beide routes voeren je langs fraaie boswachterijen, open agrarisch gebied, het stroomgebied van de IJssel en het Nationale Park de Hoge Veluwe.


Routes

Zowel de recreatieve als fanatieke fietser kan zijn hart ophalen tijdens de Freedom Ride. Er zijn deze dag verschillende routes te fietsen. De prachtige routes waar je uit kunt kiezen:

  • 125 km
  • 110 km (pelotonstocht)
  • 75 km
  • 35 km 

Tijdens de pelotonstocht wordt er een gemiddeld tempo van 27 km per uur aangehouden. Kies je voor een van de vrije toertochten? Dan kun je natuurlijk zelf bepalen op welk tempo je fietst. De start van alle onderdelen is bij de Politieacademie in Apeldoorn. Meer informatie >>


Inschrijven en tarieven​

De inschrijving voor de Freedom Ride op zondag 30 april 2023 is geopend! Verzamel jouw fietsmaten en schrijf jullie in voor deze indrukwekkende tocht in Apeldoorn. De tarvieven van Freedom Ride:

  • 35 km recreatieve fietstocht €12,50 of familietarief €25,00 (max. twee volwassenen + vier kinderen t/m 16 jaar)
  • 75 km vrije toertocht €20,00 
  • 110 km pelotonstocht €22,50
  • 125 km vrije toertocht €25,00 
  • Meer informatie en inschrijven >>

 

www.freedom-ride.nl


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!