Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Genieten van Park De Hoge Veluwe: dit is er te doen tijdens de coronacrisis

Te voet of met de (gratis te lenen) fiets ontdek je de natuur en architectuur van dit prachtige park. Het park is geopend van 08.00 tot 21.00 uur. Iedereen wordt verzocht om 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren. Jachthuis Sint Hubertus en de vogelobservatiehutten blijven tot nader order helaas dicht. Dit geldt ook voor het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin. Het Parkrestaurant en het Museonder gaan weer open per 1 juni, de camping per 1 juli. Ook de Parkwinkel is geopend volgens de richtlijnen van het RIVM. De entreeprijs voor volwassenen is € 10,95 en voor kinderen van 6 t/m 13 jaar € 5,50.


Eten en Drinken in Het Park

Het Parkrestaurant
Het Parkrestaurant ligt in het midden van het park bij het bezoekerscentrum en is dagelijks tussen 09.30 en 16.30 uur geopend voor het afhalen van broodjes, snacks, een drankje of een heerlijk picknickpakket. Smakelijk welkom!

Koetshuis van Villa De Kemperberg
Nu kun je er op weekend-, feest- en vakantiedagen tussen 11.00 en 16.00 uur terecht voor een drankje en snack. Vanaf ingang Schaarsbergen vind je het theehuis na anderhalve kilometer rijden of fietsen richting het centrum van het park. Volg de borden.

Theekoepel bij Jachthuis Sint Hubertus
Bij de Theekoepel bij Jachthuis Sint Hubertus kun je dagelijks tussen 11.00 en 16.00 uur terecht om een drankje of snack te halen om elders te nuttigen. 


Wandelen in Park De Hoge Veluwe

Wandelen in het Park kan op een heleboel manieren. De een gaat het liefst lukraak op pad en ziet onderweg wel waar hij uitkomt, de ander volgt liever een route die je aan de hand van paaltjes met gekleurde stickers en symbolen kunt volgen. 

De Paaltjesroutes
De paaltjesroutes zijn er in 13 varianten. Voor een overzicht van de paaltjesroutes kan je de wandel-, fiets- en autokaart van het park (€ 2,50) gebruiken. Deze is verkrijgbaar bij alle ingangen en het bezoekerscentrum. 

Grenspalenroute (4,8 km)
In het park staan grenspalen uit 1757, die de scheiding aangeven tussen de gemeenten Arnhem en Ede. Ontdek deze historische markeringen en geniet van de bijzondere landschappen langs de grenspalenroute. Je kunt de route hier downloaden.


Fietsen in Park De Hoge Veluwe

Fietsen in het park is een ideale manier om de omgeving te verkennen. Helemaal omdat je gratis gebruik kunt maken van de beroemde Witte Fietsen. Deeze witte fietsen staan door het hele park en kun je gratis gebruiken, maar natuurlijk mag je ook op je eigen fiets het park ontdekken.

In het park kun je gebruik maken van ruim 40 kilometer aan fietspaden. Al fietsend kom je langs alle landschapstypes van het park; loof- naald- en gemengde bossen, over natte en droge heidevelden en door stuifzandlandschappen. Bij de entrees zijn voor € 2,50 plattegronden van het park verkrijgbaar. Daar zijn de fietsroutes ook op aangegeven maar je kunt ook fietsen via de ANWB-paddestoelen die in het park staan.

Op de fietspaden geldt vanwege de Coronaregels eenrichtingsverkeer. Op de autowegen mag niet worden gefietst. De fietsroutes staan aangegeven met bebording. Per 1 juni zijn ook de huurfietsen weer beschikbaar, zodat het ook weer mogelijk is om met elektrische fiets, rolstoelfiets of bakfiets op pad te gaan.


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!