Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Gratis uitjes in Apeldoorn

Een gezellig dagje uit met de kinderen hoeft niet veel te kosten. Er zijn genoeg gratis activiteiten te verzinnen voor alle leeftijdscategorieën, van peuter tot puber. Hieronder enkele tips! 

Speelweide Berg en Bos 

Natuurpark Park Berg & Bos in een heerlijk middagje uit. In deze bosrijke omgeving kun je naar het Hertenkamp maar ook wilde zwijnen aanschouwen. Het park bevat tevens een grote speelweide met een waterspeelplaats, een groot klimrek, veel picknickruimte en de hoogste uitkijktoren van de Veluwe! 


Naar de kinderboerderij 

Kom lekker ravotten in de speeltuin of knuffelen met de dieren in één van de kinderboerderijen in Apeldoorn. Een middag vol speelplezier en gratis toegang!


Gratis tentoonstellingen 

Wist je dat alle tentoonstellingen in het ACEC (Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur) gratis te bezoeken zijn? ACEC is een tentoonstellingsruimte en activiteitencentrum. Naast wisselende exposities vinden er verschillende evenementen plaats, zoals (muziek-)voorstellingen, lezingen en workshops. Ook worden er zakelijke bijeenkomsten, borrels en discussieavonden georganiseerd. Op de website van ACEC kun je zien welke tentoonstelling er momenteel te bewonderen zijn!


Gratis naar Coda 

Heb jij een CODA bibliotheekpas of een Museumjaarkaart? Dan is de toegang tot het CODA Museum gratis! Kom mooie tentoonstellingen bewonderen. Welke dit zijn, vind je bij Exposities! Bij bijzondere tentoonstellingen kan een toeslag gelden. Kinderen t/m 15 jaar mogen altijd gratis naar binnen.


 Gratis de kinderen even 'uitlaten'

De kinderen even lekker laten ravotten? Bezoek dan eens de speelweide in Park Berg en Bos met een waterspeelplaats, hout om hutten te bouwen of om echte everzwijnen te spotten. Dieren kun je ook gratis bezoeken op Kinderboerderij de Maten of Kinderboerderij Laag Buurlo. Een leuk uitstapje is ook de wandeling naar de Schaapskooi in Hoog Buurlo. Vanaf daar kun je ook wandelen naar Radio Kootwijk. Kinderen kunnen uren gratis ravotten op de waterspeelplaats in het Matenpark met een pomp, waterput etc.


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!