Deze uitjes in februari zijn helemaal gratis! 

Na de dure decembermaand is het voor de meeste mensen weer even aanpassen. Maar... in Apeldoorn kan je februari ook zonder geld van kunst, cultuur en muziek genieten. Er zijn ontzettend veel leuke dingen te doen, die geen cent kosten: exposities, muziekoptredens en nog veel meer. Dus, hierbij onze gratis uittips voor februari!


Livemuziek

De cafés in Apeldoorn zorgen deze maanden graag voor wat extra’s. Van gratis liveoptredens, een popquiz, een voorleesvoorstelling, live-voetbalwedstrijden en spelletjesavonden: ook zonder budget hoef je je niet te vervelen.

Livemuziek

Er is volop (gratis!) livemuziek in het centrum van Apeldoorn. Met het brede aanbod is er altijd voor ieders wat wils! Blues, rock, jammen en nog veel meer. Bekijk in de uitagenda cafés en podia welke gratis optredens er zijn in bijvoorbeeld het Bluescafé, Salon 1813, Artcafé SamSam, Gigant, Mansion24 en Café De Oude Haven.

Neem een kijkje in de uitagenda >>


Gratis tentoonstellingen 

Wist je dat alle tentoonstellingen in het ACEC (Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur) gratis te bezoeken zijn? ACEC is een tentoonstellingsruimte en activiteitencentrum. Naast wisselende exposities vinden er verschillende evenementen plaats, zoals (muziek-)voorstellingen, lezingen en workshops. Ook worden er zakelijke bijeenkomsten, borrels en discussieavonden georganiseerd. Daarnaast kun je ieder weekend terecht voor gratis exposities in de Weekendgalerie.

Gratis naar CODA 

Heb jij een CODA bibliotheekpas of een Museumjaarkaart? Dan is de toegang tot het CODA Museum gratis! Kom mooie tentoonstellingen bewonderen. Welke dit zijn, vind je in de uitagenda exposities! Kinderen t/m 15 jaar zijn altijd gratis.


Gratis kidsuitjes 

De kinderen even lekker laten ravotten? Bezoek dan eens de speelweide in Park Berg en Bos met een waterspeelplaats, hout om hutten te bouwen of om echte everzwijnen te spotten. Dieren kun je ook gratis bezoeken op Kinderboerderij de Maten of Kinderboerderij Laag Buurlo. Een leuk uitstapje is ook de wandeling naar de Schaapskooi in Hoog Buurlo. Vanaf daar kun je ook wandelen naar Radio Kootwijk. 


Gratis audiotour door de stad

In deze audiotour word je meegenomen langs verschillende kunstwerken in de openbare ruimte in Apeldoorn: industrieel, oud, modern, urban. Je leert zowel het werk van oude meesters kennen als het werk van hedendaagse kunstenaars. Na een bezoek aan deze tentoonstelling kijk je met geheel andere ogen naar de Apeldoornse binnenstad!

Om deze audiotour te doen heb je een smartphone nodig met internetverbinding. De audio wordt gestreamd tijdens de tour en vraagt ca. 20Mb data. Hier downloaden >>

De tentoonstelling start op Apeldoorn Centraal Station. De tour is 2,5 km en duurt ca. 1,5 uur.