Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Kröller-Müller Museum heropent op maandag 1 juni

Op 1 juni om 12.00 uur  gaat het Kröller-Müller Museum weer open voor publiek. Lisette Pelsers, directeur van het Kröller-Müller: ‘We zijn erg blij dat we onze bezoekers weer kunnen ontvangen. We willen hen graag een veilig, maar ook plezierig en ontspannen bezoek bieden. De rust en de ruimte van onze beeldentuin en de prachtige natuur om ons heen gaan daar zeker bij helpen!’

Foto: Jardin d’émail (1974) van Jean Dubuffet, foto Marjon Gemmeke

Een veilig bezoek

Om het aantal bezoekers dat zich tegelijkertijd in het museum bevindt te reguleren, zijn kaartjes alleen verkrijgbaar via de website van het museum. Er kan een tijdstip worden geboekt voor de start van het bezoek. De digitale kaartverkoop begint op vrijdag 29 mei via www.krollermuller.nl.

Ook in het museum zijn extra maatregelen genomen. Zo is er een maximum aantal bezoekers per ruimte vastgesteld en er is een vaste looproute, die door de tentoonstellingen en de hele collectie voert. Voor zowel het publiek als de medewerkers zijn hygiënemaatregelen getroffen.


Tentoonstellingen

De tentoonstellingen 'Niet met zoveel woorden' en 'Parels uit het verre oosten', beide te zien ten tijde van de sluiting van het museum op 13 maart, zijn verlengd. Ewerdt Hilgemann. Work in progress (1959-2020), net ingericht toen het museum dichtging, is nu voor het eerst te bekijken.

In de beeldentuin ligt publiekslieveling Jardin d’émail (1974) van Jean Dubuffet (Le Havre, 1901-Parijs, 1985) weer te stralen na een vijf jaar durende restauratie. In de Van de Veldevleugel van het museum is een film van het restauratieproces te zien. Ook verschijnt er een publicatie ter gelegenheid van de restauratie.

Let op: het museum is extra geopend in juli en augustus, namelijk ook op maandag. 

Foto: beeldentuin Kröller-Müller Museum


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!