Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Het Aardhuis 

Over het Aardhuis 

Op een van de hoogste plekken van de Veluwe, de Aardmansberg (102 meter boven N.A.P.), liet Koning Willem III in 1861 het Aardhuis bouwen. Het door hofachitect Henri Camp gebouwde chaletachtige gebouw diende oorspronkelijk voor militaire besprekingen. Het bood Willem III, die een liefhebber was van militaria,  ook en magnifiek zicht op de manoeuvres die de soldaten uit kamp Nieuw-Milligen op de hei uitvoerden. Ook Prins Hendrik verbleef later graag in het Aardhuis, dat hij vooral als jachtchalet gebruikte.
Sinds de jaren '80 van de vorige fungeert het Aardhuis als bezoekerscentrum, museum en restaurant.  Het is gedeeltelijk nog ingericht als het jachtchalet uit de tijd van WIllem III.  De expositieruimte op de eerste verdieping is op dit moment nog dicht. 


Restaurant Het Aardhuis

Het restaurant beneden in het Aardhuis open van woensdag tot en met zondag van 10.00 - 17.00 uur. Een plekje reserveren in het restaurant kan via  06-38201025, mail of vraag ter plekke of er ruimte is. 

Lekker op het terras zitten? Dan is reserveren niet noodzakelijk maar vol = vol 


Wandelen in het Aardhuispark 

Het is heerlijk wandelen in het aangrenzende Aardhuispark met grote kans op het zien van Edelherten en Damherten. Op afspraak kun je  met een natuurgids meewandelen door het park waardoor het lijkt of zelfs de eeuwenoude bomen kunnen praten. Wil je met zekerheid wild zien dan wandel je bij Het Aardhuis pas echt goed. In het Aardhuispark lopen Edelherten en Damherten vrij rond. Vanuit de wildkansel kun je, met wat geluk mooie foto’s maken. Lopen ze op de wildweide dan kun je goed zien hoe deze fraaie dieren grazen of sociaal met elkaar omgaan. Er is een leuke wandelroute uitgezet van circa 3 kilometer. 

Het Aardhuispark is geopend van woensdag tot en met zondag van 10.00 - 17.00 uur.  Vanaf 13 jaar is een dagkaart verplicht. Deze kost € 2,00 p.p.  en is te verkrijgen bij de pinautomaat bij de ingang van het park

Overig 

  • Honden mogen alleen buiten op het terras en in het Aardhuispark aangelijnd mee.

Contactgegevens 

Adres: Aardhuis 1, 7346 AA Hoog Soeren 

Navigatie >>

Website >> 

 


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!