Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek
Filteren
Waar heb je zin in?
Welke dag?
Afhalen en bezorgen
Attracties
Bezienwaardigheden
Locatie
Valentijnsdag

Het Aardhuis

Het Aardhuis

Op een van de hoogste plekken van de Veluwe, de Aardmansberg (102 meter boven N.A.P.), liet Koning Willem III in 1861 het Aardhuis bouwen. Het door hofachitect Henri Camp gebouwde chaletachtige gebouw diende oorspronkelijk voor militaire besprekingen. Het bood Willem III, die een liefhebber was van militaria,  ook en magnifiek zicht op de manoeuvres die de soldaten uit kamp Nieuw-Milligen op de hei uitvoerden. Ook Prins Hendrik verbleef later graag in het Aardhuis, dat hij vooral als jachtchalet gebruikte. Sinds de jaren '80 van de vorige eeuw fungeert het Aardhuis als bezoekerscentrum, museum en restaurant. Het is gedeeltelijk nog ingericht als het jachtchalet uit de tijd van WIllem III.  

Wandelen in het Aardhuispark

Je kunt heerlijk wandelen in het aangrenzende Aardhuispark. Wil je met zekerheid wild zien dan wandel je bij Het Aardhuis pas echt goed. In het Aardhuispark lopen edelherten en damherten vrij rond. Vanuit de wildkansel kun je, met wat geluk mooie foto’s maken. Lopen ze op de wildweide dan kun je goed zien hoe deze fraaie dieren grazen of sociaal met elkaar omgaan. Er is een leuke wandelroute uitgezet van circa 3 kilometer. 

Fotocredits: J. Hoek

Praktische informatie 

  • Het Aardhuispark is geopend van woensdag tot en met zondag van 10.00 - 17.00 uur. 
  • Vanaf 13 jaar is een dagkaart verplicht en deze kost € 2,00 p.p. en is te verkrijgen bij de pinautomaat bij de ingang van het park.  ​
  • Kaarten van Paleispark zijn niet geldig in het Aardhuispark en of andersom.
  • Honden mogen in het Aardhuispark aangelijnd mee.
  • Voor of na de wandeling in het Aardhuispark kun je bij Eet & Drink Lokaal Aardhuis terecht voor een warme kop koffie met huisgemaakte taart of een heerlijke lunch. Geopend van woensdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur. Honden mogen helaas niet naar binnen, wel zijn ze van harte welkom op het terras. Voor meer informatie en om te reserveren kijk je op de website.

Aardhuis 1 , Hoog Soeren (Aanrijden via Amersfoortseweg)

Het Aardhuispark is geopend van woensdag tot en met zondag van 10.00 - 17.00 uur.

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!