Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Hoenderloo

Hoenderloo ligt centraal op de Veluwe en is de perfecte uitvalsbasis voor natuur- en kunstliefhebbers, fietsers, wandelaars. De bossen in en om Hoenderloo zijn het hele jaar toegankelijk en je zult er versteld staan van de diversiteit en prachtige kleuren.


Vakantie in Hoenderloo

Hoenderloo is bij uitstek geschikt voor een lange of korte vakantie. Er zijn veel campings en bungalowparken in het dorp, die als uitvalsbasis kunnen dienen voor een verkenningstocht van de omgeving. De nabijheid van de Apeldoorn geeft je nog meer mogelijkheden voor een afwisselende vakantie. 


De trots van Hoenderloo: Het Nationale Park De Hoge Veluwe

De trots van Hoenderloo is Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Hier kun je genieten van rust en ruimte. Maak gebruik van de gratis witte fietsen welke verspreid in het park staan. Tevens kun je een bezoek aan het Park combineren met een bezoek aan het Kröller Müller Museum, gelegen midden in het Park, met de mooie Van Gogh expositie. Hier worden ook regelmatig andere tentoonstellingen en concerten gegeven. Eeen andere mooie bezienswaardigheid in het Park is het Jachtslot Sint Hubertus, met een rondleiding kun je hier regelmatig binnen kijken.


Outdoor parcours Hoenderloo

Houd je wel van een uitdaging? Dan is het outdoor parcours in Hoenderloo echt iets voor jou! Dit mooie parcours ligt in een prachtige omgeving met redelijke hoogteverschillen. Neem een flesje water mee voor na afloop en maak er een sportief uitje van.

Als je een mountainbike hebt kun je die ook meenemen. De te volgen route is bewegwijzerd met mountainbikeplaatjes. Als je van een beetje atletiek houdt kun je dit parcours ook helemaal lopend/ hardlopend afleggen. De route is 4,5 km lang en heeft zo'n 20 hindernissen, Prima te doen dus! Adres: Apeldoornseweg 30.


IJs van Co

Iedereen in Apeldoorn is opgegroeid met het IJs van Co in Hoenderloo; een must-visit voor elke ijsliefhebber. IJs van Co is verkozen tot het lekkerste ijs in Gelderland. Bij het ijsloket staan mensen in de rij voor een heerlijk ambachtelijk softijsje, in een beker met vruchten, met of zonder dip en/of slagroom. 

Meer informatie? Neem dan een kijkje op www.hoenderloo.nl.


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!