Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Klompenpad Holhorsterpad

Ontdek het mooie buitengebied van Beemte Broekland. Wandelen door het Weteringse Broek, langs het Apeldoorns Kanaal en de middeleeuwse Grift. Laat je verrassen door dit bijzondere afwisselende landschap. Klompen aan, rugzak op en gaan! 

Het Holhorsterpad is één van de negen klompenpaden in en rondom Apeldoorn. Het is een rondwandeling die je start én eindigt bij Het Dorpshuis in Beemte Broekland. De route is 11 km lang en loopt veelal over onverharde paden, door open terrein. Hij leidt je Weteringse Broek, langs het Apeldoorns Kanaal en de middeleeuwse Grift. 

Praktische info

 • Het Holhorsterpad is 11 km.
 • Download de route >>  je kunt de route ook lopen door de gratis app klompenpaden te downloaden!
 • De routekaart is voor € 1,50 o.a. te koop bij de Tourist Information in het CODA Museum te Apeldoorn en meestal bij de horecagelegenheden onderweg.
 • Startpunt: Dorpshuis, Beemterweg 25A in Beemte Broekland
 • Openbaar vervoer: Bushaltes Laan van de Dierenriem en Laan van de Leeuw aan de Oost-Veluweweg in Apeldoorn
 • Opstappunt: Kanaal-Noord in Apeldoorn
 • Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen
 • Route combineren: het Holhorsterpad kan gecombineerd worden met het Kopermolenpad en het Avervoorderpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld
 • Horecagelegenheden voor een stop onderweg:
  Koffie- en theeschenkerij De Wenum Hoeve, Wenumsedwarsweg 99, Wenum-Wiesel
  Dorpshuis Ons Huus, Beemterweg 25A, Beemte Broekland
 • Honden verboden, het wandelpad loopt gedeeltelijk over particulier terrein, waar soms vee loopt. Om de dieren niet te verstoren en verspreiding van dierziekten te voorkomen zijn honden verboden. 

Over klompenpaden

De naam doet het al vermoeden, maar klompenpaden lopen veelal over boerenland gedeeltelijk over particulier terrein, waar soms vee loopt. Om de dieren niet te verstoren en verspreiding van dierziekten te voorkomen zijn honden en het voeren van vee verboden. Je zult tijdens de wandeling genieten van de afwisselende landschappen langs beken, beekdalen en de leuke wandelbruggetjes die je tegenkomt. Als deze route je goed bevalt zijn er inmiddels nog 8 andere klompenpaden rondom Apeldoorn uitgezet die allemaal hun eigen bijzonderheden hebben. 

Meer over het Holhorsterpad >>

Alle klompenpaden in Apeldoorn >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!