Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

#thuisinapeldoorn 

Het coronavirus legt een groot deel van Nederland plat. Ook in Apeldoorn zijn de gevolgen groot.  We moeten allemaal nog zoeken naar een weg. Vanaf dinsdag 24 maart wordt deze site tijdelijk aangepast om mooie Apeldoornse initiatieven te bundelen zodat je in één oogopslag naar de aanbieder wordt doorverwezen. Daarnaast vind je hier tips om de lokale helden te ondersteunen én wordt de uitagenda omgedoopt tot thuisagenda. Stay tuned.

 

Uitagenda

Wil jij weten wat er vandaag of de komende periode in Apeldoorn te doen is?
Bekijk de uitagenda! Je kunt opgeven wanneer je wat wilt doen of zoeken op trefwoord.

Uitagenda

Wil jij weten wat er vandaag of de komende periode in Apeldoorn te doen is? Bekijk de uitagenda! Je kunt opgeven wanneer je wat wilt doen of zoeken op trefwoord.

 
Wanneer?
VandaagMorgenDit weekend
Wat?
EvenementenCafés & PodiaActief & OutdoorKidsWeekendtipsTheater, Dans & CabaretExpositiesHemelvaartFilmspecialsWorkshopsCultuurPinksteren
 


Zien & doen in Apeldoorn

Een dagje uit in Apeldooorn betekent kiezen.  De stad heeft een hoge attractiedichtheid.  Bezoek de apen in Apenheul, ontdek Kinderpretpark Julianatoren of ga terug in de tijd met een ritje met de stoomtrein. Wie gezellig en actief bezig wil zijn is er het Klimbos Veluwe of struin door de grootste zandverstuiving van Europa en aanschouw het imposante zendgebouw Radio Kootwijk.

Er zijn geen items om te tonen.


Routes

Ga eropuit in Apeldoorn en ontdek één van deze wandelroutes. Het enige dat je nodig hebt om deze routes te volgen is je mobieltje.


Festivals & evenementen in Apeldoorn

Het hele jaar door vinden er in Apeldoorn talloze evenementen en gezellige festivals plaats! 

Mogelijk worden de komende periode evenementen afgelast en zijn locaties gesloten. Check daarom vooraf altijd de website van de desbetreffende locatie of het evenement. Neem bij twijfel contact op met de organisatie.


Apeldoorn herdenkt & viert 75 jaar bevrijding

Apeldoorn kent bijzondere verhalen over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding daarna. In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid!


Koninklijk Apeldoorn 

Apeldoorn kent een rijke koninklijke cultuurhistorie met Paleis Het Loo en de bijzondere band met de Oranjes. Ervaar zelf wat zij hebben betekend voor deze mooie stad en ontdek de prachtige paleistuinen in Apeldoorn.  


Eropuit: de natuur in

Apeldoorn en groen zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Geniet van prachtige wandel, fiets- en ruiterroutes in de natuur in en om Apeldoorn. 

 

Er zijn geen items om te tonen.

 


Uitgaan in Apeldoorn

Apeldoorn zit vol met gezellige bars, pubs, muziekpodia voor een gezellig avondje uit.
Maar je kan er ook bowlen, lasergamen of bezoek eens het theater of pak een filmpje in de bioscoop.

 

Vanwege het coronavirus zijn alle eet- en drinkgelegenheden minimaal tot en met 6 april gesloten. 

 


Shoppen in Apeldoorn

Apeldoorn is met een zeer gevarieerd en veelzijdig aanbod dé stad om te shoppen! 


Proef de stad

Wie in Apeldoorn uit eten wil, zal moeite hebben met kiezen. Het aanbod restaurants en eetcafés is namelijk enorm. Italiaans, Grieks, Oosters, met of zonder Michelinster en in alle prijsklassen, ambiances en smaken. Apeldoorn heeft op culinair gebied alles te bieden wat een fijnproever zich maar wensen kan. 


Cultuur in Apeldoorn

Cultuur snuiven in de gemeente Apeldoorn?  We hebben de volgende tips voor je uitgelicht.

Vanwege het coronavirus zijn diverse musea in Apeldoorn tot en met 6 april gesloten. 

 

Er zijn geen items om te tonen.

Er zijn geen items om te tonen.


(Top)sport in Apeldoorn 

Apeldoorn is een echte sportstad. Regelmatig vinden er grote sportevenementen plaats waaronder het EK Volleybal en het WK Baanwielrennen.                                                                     Naast grote sportevenementen zijn er ook kleinschalige sportactiviteiten. 


Overnachten in Apeldoorn

Apeldoorn biedt teveel om in één dag te beleven. Blijven slapen is een aanrader. In plaats van een middagje pretpark, kunst of shoppen, wordt je verblijf dan ineens een korte vakantie.


Praktische informatie 

Waar parkeer je je auto? Waar kan jij je elektrische fiets opladen en hoe kom je aan een plattegrond van de binnenstad? Hieronder krijg je antwoord op al je vragen.

Uitinapeldoorn op instagram 

@uitinapeldoorn_

#uitinapeldoorn

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!