Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

IJssalons in Apeldoorn 

In Apeldoorn vind je geweldige ijssalons met Italiaanse gelato, frozen yogurt en sorbetijs in veel verschillende en verrassende smaken. Heb je suggesties? Stuur deze dan naar ons op via info@apeldoornmarketing.nl en wie weet haalt jouw tip de lijst!

Claudio's IJssalon

Deventerstraat 18

Claudio's ijssalon is de afgelopen jaren genomineerd tot 'Beste IJssalon van Nederland' en dat proef je. Claudio maakt dagelijks vers ijs op ambachtelijke wijze met verse ingrediënten én dat proef je! Je kan kiezen uit maar liefst 48 smaken en iedere week worden de vaste smaken aangevuld met de wisselende smaken. Naast het dagelijks bereiden van vers ijs maken zij ook heerlijke ijscoupes, milkshakes en freak shakes. Ook voor een traditionele Italiaanse espresso of cappuccino ben je hier aan het goede adres. 


Van Swoll 

Asselsestraat 37C

Van Swoll is bijna niet weg te denken uit het Apeldoornse straatbeeld. Al 11 jaar lang bereiden zij hun heerlijke ijs; twee jaar terug zijn ze op de 7e plaats geëindigd in de strijd voor het het beste malaga-ijs van Nederland en in 2016 behoorde hun yoghurtijs tot de beste tien van Nederland. 


IJs van Co 

Hoenderloo

Iedereen in Apeldoorn is opgegroeid met het IJs van Co in Hoenderloo; een must-visit voor elke ijsliefhebber. IJs van Co is verkozen tot het lekkerste ijs in Gelderland. Bij het ijsloket staan mensen in de rij voor een heerlijk ambachtelijk softijsje, in een beker met vruchten, met of zonder dip en/of slagroom. 


IJssalon Talamini Apeldoorn

Marktplein 22B

Talamini vind je op het Marktplein, in hartje centrum Apeldoorn. Sinds maart 2016  is de salon in de handen van Fabio en Stella, broer en zus en nazaten van meneer Talamini die 120 jaar geleden in Deventer zijn eerste ijssalon startte. Het spreekt voor zich dat het ijs van Talamini in de winkel geschept zal blijven worden. Talamini heeft niet alleen heerlijk Italiaans ijs maar je kunt er ook terecht voor lekkere koffie, drankje en panini's. 


IJssalon De Brugwachter

Kanaal Noord 99a

Yes! Op Hemelvaartsdag dit jaar opende de nieuwe IJssalon De Brugwachter voor het eerst de deuren. De ijssalon bevindt zich in het oude brugwachtershuisje. Je vindt er het heerlijkste softijs dat dagelijks vers wordt gemaakt. Om 13.00 uur gaan de deuren open. 


IJskaffee de Kei 

Ugchelseweg 253

De Kei in Ugchelen is volgens velen de beste ijssalon van Apeldoorn en omstreken! Maar dat kun je natuurlijk het beste zelf beoordelen. Het ijs wordt ambachtelijk bereid en je kan er ook terecht voor heerlijk gebak en op maat gemaakte taart, zoals een bruidstaart. 


IJssalon Brouwer 

Koninginnelaan 46, 1e Wormenseweg 67 en De Eglantier 512

IJssalon Brouwer is al meer dan 60 jaar een begrip in Apeldoorn. Het ijs wordt iedere dag vers bereid op alle drie de locaties: Koninginnelaan 46, 1e Wormenseweg 67 en De Eglantier 512. Je kunt aan de Koninginnelaan en op de Eglantier ook van de kaart een lekkere ijscoupe, sorbet, een ouderwetse milkshake (bereid met ijs en melk), een kop koffie of cappuccino bestellen. Probeer ook eens after eight en Snickers-ijs, wij kregen door dat deze specialiteiten onweerstaanbaar lekker zijn. 


IJssalon Gemelli 

Arnhemseweg 153

IJssalon Gemelli aan de Arnhemseweg 153 is in 2015 verkozen tot één van de drie beste Italiaanse ijssalons van Nederland. Het ijs wordt ambachtelijk bereid volgens een oud Italiaans familierecept. Daarnaast zijn alle ingrediënten die worden gebruikt 100% natuurlijk. Daarnaast vind je binnen veel gezellige zithoekjes en kun je ook buiten in het zonnetje genieten van je ijs! 


IJssalon Het IJsplein

Burgemeester Jonkheer Quarles van Uffordlaan 57

Bij IJssalon Het IJsplein aan de Burg. Jhr. Q. v. Uffordlaan 57 vind je ambachtelijk vers ijs in maar liefst 24 overheerlijke smaken. 

het ijsplein apeldoorn


IJssalon Charly 

Zwolseweg 228, Linie 409, Arnhemseweg 187 en Asselsestraat 263

Bij cafetaria/ijssalon Charly kun je terecht voor +23 smaken schepijs. Van yoghurtijs tot mokka en natuurlijk diverse fruitsmaken. Heerlijk! Zowel aan de Zwolseweg, 't Fort, Arnhemseweg als aan de Asselsestraat geniet je er van de meest uiteenlopende smaken. Daarnaast kun je er ook terecht voor softijs en milkshakes.


IJssalon IJstijd

Garderen, Beekbergen en Voorthuizen

Ambachtelijk ijs maken is bepaald geen koud kunstje, al lijkt dat misschien zo. Het is een combinatie van vakmanschap, goede smaak, en ervaring. De ijsmakers van IJssalon IJstijd verstaan hun vak. Niet voor niets zijn ze daar in de afgelopen jaren vele malen voor op cursus geweest, tot in Italië. IJsliefhebbers uit de hele regio (en van ver daarbuiten) weten al lang de weg te vinden naar de ijssalons van IJstijd in Garderen, Beekbergen en Voorthuizen. Meer dan 50 smaken ijs! 


Klomp's IJsspecialiteiten 

Loenen 

In het dorp Loenen vind je Klomp's IJsspecialiteiten.  Deze ijssalon biedt al sinds 1932 vers ambachtelijk schepijs en is gevestigd aan de Eerbeekseweg 18. Klomp's IJsspecialiteiten is in april geopend van 12.00 tot 20.00 uur. Van mei t/m september kun je er terecht tussen 12.00-21.00 uur.


N'ice Café

Hoofdstraat 153

Naast de looks heeft N'ice Café aan de Hoofdstraat 153 ook een keur aan lekkernijen op de kaart staan, zoals taartjes, ijs, bonbons en milkshakes met bijzondere smaken. Het ijs wordt geleverd door IJssalon Van Swoll in de Asselsestraat. Daarnaast kun je er ook terecht voor künefe (een Turks dessert), koekjes en héle lekkere Baklava van de Amsterdamse lekkernijenspecialist Şerifoğlu. 


Mo To Go

Mariastraat 4a

Mo To Go is een afhaalzaak voor onder meer belegde broodjes, koffie, thee, frisdranken, sapjes en smoothies, donuts, muffins en zelfs Italiaans schepijs. 


IJssalon De Maat

Imkersplaats 1

IJsliefhebbers kunnen tegenwoordig ook in De Maten terecht voor een lekker ijsje. Bij de gloednieuwe ijssalon De Maat aan de Imkersplaats 1 kun je terecht voor ambachtelijk Italiaans schepijs, vers softijs en milkshakes. 


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!