Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Jazzfestival Generations

Zaterdag 17 september 2022 | Theater Orpheus

Op zaterdag 17 september 2022 vindt de vierde editie van Jazzfestival Generations plaats in Orpheus. Dat deze editie éxtra feestelijk en éxtra zomers wordt, dat wisten we al. Nu maakt Orpheus ook de volledige line-up bekend. Onder andere Marit van der Lei Nextet, Maria Mendes & Metropole Orkest, Maarten Hogenhuis & Nationaal Jeugd Jazz Orkest en Apeldoorner Eeco Rijken Rapp met zijn Swing & Boogie Express vullen de vijf podia van Generations. Een line-up waar je u tegen zegt en er voor zorgt dat je je geen seconde verveelt.

Mirjam Barendregt, programmeur van Generations: "Ik ben enorm trots op onze brede programmering. Generations brengt stijlen, sferen en waanzinnig muzikaal talent samen. Van bigband tot klein en intiem, van swingend tot zwoel en van wereldfaam tot pareltjes die juist ontdekt werden. Alles dus wat je als liefhebber van livemuziek zo graag beleeft. Maak je eigen keuze uit het live aanbod van 15 concerten en ga op muzikale ontdekkingstocht."

Het Jong Oranje van de jazz, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, opent het festival onder leiding van hun nieuwe artistiek leider saxofonist en componist Maarten Hogenhuis. Maarten Hogenhuis heeft van Ruben Hein het stokje als artistiek leider van het NJJO overgenomen. Een nieuw orkest met supertalent en een aantrekkelijk festivalprogramma worden op dit moment klaargestoomd.

Op het buitenpodium staan de eerder bekend gemaakte zangeressen en muzikanten van Cantorias en het João Vedana Trio. Deze en meer fantastische artiesten vullen de vijf podia van 16:00 uur tot middernacht.


Line up 

Sam Newbould Quitet 

Het Amsterdamse Sam Newbould Quintet dompelt de traditionele jazz line-up onder in een muzikale wereld geïnspireerd door Radiohead, Wayne Shorter, Engelse folk en 20e-eeuwse klassieke muziek.


Marit van der Ley Nextet

De inspiratie voor deze stukken komt altijd vanuit een bepaald uit te drukken gevoel. De composities zijn net als emoties, zichtbare uitdrukkingen van dat gevoel. Ze vindt de muziek door op zoek te gaan naar corresponderende kleuren, geluiden, sounds, woorden en akkoorden.  


Marieke Koopman Combo


Floris Kappeijne

Foris Kappeyne, pianist en componist, lspeelt op 17 september solo. Hij ondernam in maart 2020 een wandeltocht vanuit Amsterdam naar Osnabrück om uit de lockdown sleur te komen. Het resultaat is te bewonderen tijdens Generations. 


Maria Mendes en het Metrolpole orkest 

Dit jaar gaat een langgekoesterde wens van heeft de voor een Grammy- en Latin Grammy Award genomineerde zangeres en componiste Maria Mendes in vervulling: het live uitvoeren van Close To Me.

g


Eeco Swing & Boogie Express

Van alle artiesten die Generations naar Apeldoorn brengt, speelt Eeco Rijken Rapp met zijn Eeco Swing & Boogie Express een thuiswedstrijd. Eeco reist door heel Europa maar laat nu ook Apeldoorn genieten van de boogiewoogiejazz. De boogiewoogie beleeft een revival dankzij Lindyhop, de Afro-Amerikaanse dans die in New York eind jaren twintig en begin jaren dertig ontstond en ineens weer helemaal hot is dankzij de film La La Land.


Coal Harbour

Het Rotterdamse collectief Coal Harbour lanceert een nieuw multimediaal project: FEEDFORWARD. In dit moderne sprookje smelten muziek en beeld samen om een verhaal te vertellen over hebzucht, welvaart en de gevolgen van het eindeloos nastreven van groei.


Maarten Hogenhuis & Nationaal Jeugd Jazz Orkest

Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO), ofwel het Jong Oranje van de jazz, en artistiek leider saxofonist en componist Maarten Hogenhuis  komen naar Generations. Maarten Hogenhuis heeft van Ruben Hein het stokje over als artistiek leider van het NJJO overgenomen en een nieuw orkest met supertalent en een aantrekkelijk festivalprogramma worden op dit moment klaargestoomd. Maarten zal het ‘hybride’ format van BRUUT!, zie de nieuwe single hieronder ook op de nieuwe formatie en repertoire van het NJJO toepassen.


BvR Flamenco Big Band

Verwacht heerlijke ritmes en zonnig Spaanse invloeden. Deze twintigkoppige bigband laat de zaal meebewegen.


Cantorias

Cantorias voert je mee met een Braziliaanse retro sound in een eigentijdse setting. Cantorias is een nieuw project waar Lilian Vieira, Nina Rompa, Anna Serierse en Femke Smit hun krachten en stemmen bundelen en Braziliaanse Close Harmony naar Nederland brengen. De vier stemmen smelten samen alsof ze al hun leven lang samen zingen en samen met een geweldige band brengen ze bezielde Braziliaanse ritmes en warme harmonieën die je bij blijven.


João Vedana Trio

João Vedana was 15 toen hij eerst de gitaar en daarna de blues en soul ontdekte. Hij besloot: ik wil professioneel muzikant worden. En dus ging hij op achttienjarige leeftijd naar het Institute for Guitar and Technology in São Paolo. Daar ontdekte hij de jazz. Zijn debuutalbum ‘Saudade’ is een mix van Braziliaans, poprock en jazz. Zeker weten dat je er niet stil bij kunt zitten! Naast João Vedana (zang en gitaar) bestaat de band uit bassist Dennis Hemstra en drummer Cas Heim.


High Five ft. DC Ray

Jazzquintet HighFive richt zich op de jazz uit de jaren 60 en 70. De muziek van grootheden als Blakey, Rollins en Davis waar destijds flink op gedanst werd. Lekker swingende, herkenbare jazz en dit keer aangevuld met zanger D.C. Ray die als Nat King Cole de band een nieuwe dimensie geeft.


Suzan Veneman Sextet

Met haar soulvolle en energieke manier van spelen zet zij haar eigen stempel op de muziek en neemt ze de luisteraar mee in haar muzikale verbeelding.


Kaartverkoop & info


Aftermovie 2020

 

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!