Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Jazzfestival Generations

Zaterdag 16 september 2023 | Theater Orpheus

Op zaterdag 16 september 2023 vindt de vijfde editie van het swingende Jazzfestival Generations plaats in Theater Orpheus. Orpheus laat iedereen weer genieten van heerlijke live muziek, pure jazz met uitstapjes naar funk, soul en pop op zaterdag 16 september. De eerste namen zijn bekend en maken duidelijk: ook deze editie wil je niet missen. De kaartverkoop gestart. Tot en met 31 mei profiteren liefhebbers van live muziek, jazz, soul & funk van een extra voordelig early bird ticket van € 29,50.


Programma

Mirjam Barendregt, programmeur van het festival en directeur Orpheus: “Ik ben ontzettend trots dat we dit festival nu al voor de vijfde keer organiseren en hiermee zowel nationale als internationale muzikanten een geweldig podium bieden. Op ons festival vind je gevestigde jazzhelden, maar ook aanstormend talent en muzikanten met regionale roots.”

JAÏNDA treedt met band & brass op in Orpheus. Insiders en eerdere bezoekers van Generations weten het al: deze zangeres is misschien wel de échte beste zangeres van Nederland. In ieder geval is de 20-jarige JAÏNDA een zeldzaam supertalent met een onweerstaanbare, flexibele stem. Verwacht een mix van jazz, soul en hiphop. Stilzitten is onmogelijk.


Foto: JAÏNDA

Zangeres Koosje komt met haar 6-koppige band naar Apeldoorn. Op haar eerste album zingt ze over grote thema’s uit haar leven, zoals liefde, angst, gemis, zelfreflectie en dankbaarheid. Haar eerste single ‘Magnolia’ is inmiddels uit en daar wist ze niemand minder dan Ruben Hein voor te strikken.


Foto: Zangeres Koosje

Het Half Easy Trio was al eerder te bewonderen op Generations. Ze keren op deze vijfde editie terug met hun tweede album ‘1 Step Back, 2 Steps Forward’. Hiervoor nemen ze een geweldige gast mee: de Oekraïense zangeres Tamara Lukasheva.

Apeldoorner Gerlo Hesselink komt met zijn kwartet en speciale gast Florieke de Geus naar Generations. Zij zorgen voor verfijnde, eigentijdse jazz met lyrische trekken. Een energieke band van internationaal niveau mét Apeldoornse roots! Gerlo speelt op de sax, Dirk Balthaus bespeelt de piano, Johan Plomp de bas en Joost Kesselaar de drums. De nieuwe cd van het Gerlo Hesselink Quartet is een tribute voor de 5 jaar geleden overleden zoon Jan Hesselink geworden.

De band Liquid Spirits zorgt er met hun opzwepende live act voor dat het dak er af gaat in Orpheus! Ze staat bekend om hun genrediversiteit; waar het ene nummer funky soul is met meerstemmige zang, leunt het andere nummer meer richting hiphop. 

Maite Hontelé, trompettist/bandleider én meervoudig Grammy Award genomineerde is de nieuwe artistiek leider van het NJJO Orkest. Dit Jong Oranje van de jazz komt naar Orpheus om de mambo te laten horen.

Orpheus maakt binnenkort meer namen bekend die de vier podia van 15.00 uur tot middernacht gaan vullen. Ben je er dit jaar weer bij, tijdens de vijfde editie van Generations? Bestel nu je Early Bird tickets via orpheus.nl/generations.


Kaartverkoop & info

 • Datum: zaterdag 16 september 2023
 • Tijd: vanaf 15.30 uur
 • Ticketprijzen
  Early Bird (t/m 31 mei): € 29,50
  Regulier (t/m 15 september): € 35,-
  Aan de deur (za 16 september): € 39,50
 • Tickets zijn te koop via de website van Theater Orpheus.
 • Meer informatie >>
 • Plan je route >>


Aftermovie 2020

 

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!