Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

De Kindermuziekweek

Van 27 maart t/m 5 april 2020

Samen met je kind genieten van muziek? Dat kan van 27 maart tot en met 5 april tijdens de landelijke (digitale) Kindermuziek. Uit een boordevol programma kies je iedere dag de leukste activiteiten. Zelf muziek maken, een optreden bijwonen van Dirk Scheele via een livestream, lekker dansen met de Dons-band, meedoen aan de dag-contest of live vragen stellen aan één van de ambassadeurs? Het kan allemaal! 

Online

Diverse organisaties in de muzieksector hebben de handen inéén geslagen voor de tweede editie van de Kindermuziekweek voor alle kinderen van 0 tot 12 jaar oud. Het zou een week zijn waarin veel fysieke optredens en voorstellingen worden gegeven, maar vanwege het coronavirus is de Kindermuziekweek dit jaar online. Een top initiatief, want: luisteren naar muziek en zelf muziek maken is niet alleen leuk, het stimuleert het kinderbrein ook in de ontwikkeling.


Muziek maken en luisteren

Er is een divers (en gratis) online programma samengesteld voor kinderen met allerlei verschillende dingen om hen te activeren zelf muziek te maken, maar ook om te kijken en te inspireren. Hieronder vind je het blokkenschema. Alle filmpjes zijn vanaf het genoemde tijdstip terug te vinden op het YouTubekanaal van de Kindermuziekweek. Wil je meedoen? Aboneer je dan snel, kijk terug of volg het programma op de website!


De Kindermuziekweekchallenge

Elke ochtend tijdens de Kindermuziekweek wordt er een challenge bekend gemaakt. Je kunt daar tot de volgende dag 15:00 uur aan mee doen. Na 15.00 uur kiezen ze een winnaar en die ontvangt een gezinsticket naar keuze in het seizoen 2020.

Het resultaat van je challenge kun je online uploaden op Facebook of Instagram, vergeet niet @kindermuziekweek en de #kindermuziekweekonline te gebruiken.


Het blokkenschema

Het volledige programma vind je terug in het onderstaande blokkenschema. Klik op de foto voor een vergroting!


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!