Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Opening Klimbos Veluwe

Klimbos Veluwe, het klimbos der klimbossen, opent binnenkort de deuren! Op zaterdag 17 april 2021 kan iedereen namelijk weer klimmen en klauteren in het bos. Je vindt hier maar liefst negen verschillende klimavonturen en circa 90 verschillende overgangen. Oplopend in moeilijkheidsgraad en hoogtes van 2 tot niet minder dan 18 meter. Daar word je wel even stil van… Heel even maar, want je weet: klimmen in zo’n bos wordt lachen, gieren, brullen. Klimbos Veluwe is voorzien van een continu zekersysteem. Dus veiligheid gewaarborgd!

Op avontuur

Een Klimbos alleen voor kinderen? Zeker niet! Klimmen in het Klimbos is voor jong en oud leuk. Er zijn diverse klimroutes, en elke route heeft een eigen moeilijkheidsgraad. Je kiest zelf een route waarna je zelfstandig klimt. Vanaf 6 jaar oud en een minimale reikhoogte van 1.20m mag je starten met klimmen. De reikhoogte is heel belangrijk, je moet met je handen bij de kabels kunnen.

Het bos is verdeeld in een junior- en reguliere bos. In het juniorbos vind je de oranje routes. Ideaal om mee te beginnen als je het een beetje spannend vindt. Ook als volwassene kun je kiezen voor een junior ticket. Dit is handig als je samen met jouw (klein)kind wil gaan klimmen. Voor kinderen is een Klimbos is een spannend avontuur, waarbij ze grenzen verleggen, maar vooral heel veel plezier beleven.

Voor het reguliere bos is een reikhoogte van 1.40m noodzakelijk. Met een regulier ticket mag je alle routes klimmen. Elke route verschilt in niveau en hoogte. Let wel op: tot 12 jaar zijn de routes rood en grijs onder begeleiding van een meeklimmende volwassene.


Junior Klimbos

Voor de jonge gasten vanaf 6 jaar is er dus een speciaal Junior Klimbos ingericht. Je wordt hier groots onthaald als je met je arm gestrekt tot de lifeline op 1.20 meter reikt, maar nog niet de 1.40 meter voor de andere routes haalt. Toch zijn de 2 routes in dit Junior Klimbos bepaald niet kinderachtig. Je gaat met beide benen van de grond op 3 tot 5 meter hoogte en komt meer dan 25 overspanningen tegen. Jij overwint ze allemaal!


Een plek voor iedereen

Naast het klimmen zijn er veel andere activiteiten te doen. Maak een prachtige wandeling door park Berg & Bos. Zoek het wild op en spot de hertjes en zwijnen. Voor de allerkleinste ligt er naast Klimbos Veluwe de speelweide. Als afsluiting beklim je de uitkijktoren. Vanaf daar heb je het mooiste uitzicht!


Praktische informatie

Koop bij voorkeur je klimticket online en check de  COVID-19 maatregelen van dit klimbos. Het Klimbos Veluwe gaat zaterdag 17 april 2021 weer open, het is verplicht om vooraf te reserveren.

Covid 19 regels

 • Een boeking geldt voor huishoudens of groepen van maximaal 4 personen
 • Gelieve het aantal niet-meeklimmende begeleiders op de locatie te beperken
 • Koop je klimticket(s) van tevoren online en reserveer vooraf.
 • Kom 5 minuten voor de start van je instructie naar het Klimbos
 • Blijf bij gezondheidsklachten thuis (verkoudheid, hoesten, benauwdheid, koorts)
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen in huis 24 uur geen klachten heeft, mag je komen klimmen.
 • Blijf 10 dagen thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het coronavirus
 • Informeer je kinderen over de algemene veiligheids- en hygiëneregels en vraag ze om de aanwijzingen van de begeleiding op te volgen
 • Houd 1,5 meter afstand bij het klimmen en in het bos
 • Was je handen voor en na bezoek aan het klimbos
 • De instructeurs houden altijd minimaal 1,5 meter afstand van de gasten. Alleen bij noodsituaties zoals blessures, problemen bij aantrekken van de klimgordels of angst kan het nodig zijn dat een medewerker binnen 1,5 meter van de klimmer komt.

Toegangsprijzen 

 • € 22,50 Regulier ticket (vanaf 1.40 m reikwijdte)
 • € 16,50 Junior ticket (vanaf 1.20 m reikwijdte)
 • Koop tickets >>

Een bezoek aan het Klimbos duurt ongeveer 3,5 uur.

Contact 
J.C. Wilslaan 21
7313 HK Apeldoornveluwe@klimbos.nl
(088) 554 66 36

Meer informatie >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!