Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Klimbos Veluwe

Klimbos Veluwe, het klimbos der klimbossen, is geopend! In het vroege voorjaar van 2023 kun je weer regelmatig klimmen en klauteren in het bos. Je vindt er maar liefst negen verschillende klimavonturen en circa 90 verschillende overgangen. Oplopend in moeilijkheidsgraad en hoogtes van 2 tot niet minder dan 18 meter. Daar word je wel even stil van… Heel even maar, want je weet: klimmen in zo’n bos wordt lachen, gieren, brullen. Klimbos Veluwe is voorzien van een continu zekersysteem. Dus veiligheid gewaarborgd!

Op avontuur

Een Klimbos alleen voor kinderen? Zeker niet! Klimmen in het Klimbos is voor jong en oud leuk. Er zijn diverse klimroutes, en elke route heeft een eigen moeilijkheidsgraad. Je kiest zelf een route waarna je zelfstandig klimt. Vanaf 6 jaar oud en een minimale reikhoogte van 1.20m mag je starten met klimmen. De reikhoogte is heel belangrijk, je moet met je handen bij de kabels kunnen.

Het bos is verdeeld in een junior- en reguliere bos. In het juniorbos vind je de oranje routes. Ideaal om mee te beginnen als je het een beetje spannend vindt. Ook als volwassene kun je kiezen voor een junior ticket. Dit is handig als je samen met jouw (klein)kind wil gaan klimmen. Voor kinderen is een Klimbos is een spannend avontuur, waarbij ze grenzen verleggen, maar vooral heel veel plezier beleven.

Voor het reguliere bos is een reikhoogte van 1.40m noodzakelijk. Met een regulier ticket mag je alle routes klimmen. Elke route verschilt in niveau en hoogte. Let wel op: tot 12 jaar zijn de routes rood en grijs onder begeleiding van een meeklimmende volwassene.


Junior Klimbos

Voor de jonge bezoekers vanaf 6 jaar is er dus een speciaal Junior Klimbos ingericht. Je wordt hier groots onthaald als je met je arm gestrekt tot de lifeline op 1.20 meter reikt, maar nog niet de 1.40 meter voor de andere routes haalt. Toch zijn de 2 routes in dit Junior Klimbos bepaald niet kinderachtig. Je gaat met beide benen van de grond op 3 tot 5 meter hoogte en komt meer dan 25 overspanningen tegen. Jij overwint ze allemaal!


Een plek voor iedereen

Naast het klimmen zijn er veel andere activiteiten te doen. Maak een prachtige wandeling door park Berg & Bos. Zoek het wild op en spot de hertjes en zwijnen. Voor de allerkleinste ligt er naast Klimbos Veluwe de speelweide. Als afsluiting beklim je de uitkijktoren. Vanaf daar heb je het mooiste uitzicht!


Praktische informatie

Openingstijden 2023
Klimbos Veluwe hanteert in het voorjaar en de zomer van 2023 wisselende openingstijden, maar zijn veelal tijdens schoolvakanties en in de weeekenden open. Check vooraf de openingstijden per week via deze link.

Reserveren
Het is zeer aan te raden om vooraf online tickets te reserveren. Telefonisch kunnen er geen reserveringen worden ingeboekt. Zonder reservering is het mogelijk dat er niet direct plaats is in een instructie en je dus een (langere) tijd moet wachten. Je kunt hier vooraf reserveren. Om de beschikbaarheid te zien, selecteer je een datum. Indien een starttijd niet getoond wordt, betekent dit dat er op dat moment helaas geen beschikbaarheid meer is. 

Toegangsprijzen 

  • € 24,50 Regulier ticket (vanaf 1.40 m reikwijdte)
  • € 18,50 Junior ticket (vanaf 1.20 m reikwijdte)
  • Koop tickets >>

Een bezoek aan het Klimbos duurt ongeveer 3,5 uur.

Contact 
J.C. Wilslaan 21
7313 HK Apeldoornveluwe@klimbos.nl
(088) 554 66 36

Meer informatie >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!