Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Koor 'Klinkt Goed' treedt samen op vanuit de auto

Om - in deze coronacrisistijd met de 1,5 meter-regel en social distancing toch ‘samen’ te kunnen zingen, parkeerden de leden van het koor ‘Klinkt Goed’ afgelopen zaterdag hun auto op de parkeerplaats naast Omnisport.

Foto: Rob Voss

Bijzonder samenzijn

Ieder koorlid luisterde vanuit zijn/haar eigen auto naar de autoradio. Drie liedjes uit het repertoire van het koor werden speciaal voor hen gedraaid op de FM-band. Alle koorleden bleven natuurlijk geheel volgens de voorschriften op afstand van elkaar en veilig in eigen auto met het raam een beetje open, zodat ze elkaar wel konden horen. Ze zetten allemaal om 16.30 uur precies de radio aan en zongen zo toch een beetje samen!

De lokale omroep van buurgemeente Voorst wilde meewerken aan de radio-technische en logistieke totstandkoming van dit unieke initiatief. Zij stelden 15 minuten zendtijd op hun FM-frequentie ter beschikking om de drie liedjes te kunnen afspelen. Dirigent Wilco Stronks stond als enige buiten en dirigeerde de 30 koorleden in de auto’s tijdens dit ‘drive in car-antaine koor project’. Vanuit de auto werden ‘Zoutelande’ van Blof, ‘Leun op mij’ van Ruth Jacott en ‘Als een vogel zo vrij’ van Bert Heerink gezongen. 


Ludieke initiatieven

Wilco Stronks (dirigent en arrangeur) uit Apeldoorn moet naast de online repetitie-sessies ook andere ludieke initiatieven bedenken om de sfeer en moed erin te houden bij al zijn vier koren in deze onzekere tijden. Wilco: “In principe was het bedoeld als eenmalig project, maar misschien is dit later als alternatieve vorm van repeteren in het kader van ‘het nieuwe normaal’ vaker uitvoerbaar met ook mijn andere koren. RTV Voorst heeft ons uitgenodigd om ook een keer in Twello te komen repeteren op deze bijzondere manier.”

Na het zingen reed iedereen in zijn/haar auto naar huis of een volgende bestemming. De leden van het koor waren laaiend enthousiast. “De koorleden waren super enthousiast over dit unieke quarantaine evenement. Het is toch leuk dat je elkaar op deze manier kunt zien en toch even bij elkaar bent.”, vertelt Wilco trots. 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!