Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Koningsdag wordt Woningsdag 


Maandag 27 april 2020

                                                   

Vanwege de coronacrisis kan Koningsdag niet in z’n originele vorm doorgaan en komt er een veilig alternatief: ‘Woningsdag’. Geen Koningsspelen, vrijmarkten of openluchtconcerten op maandag 27 april. De viering van de verjaardag van koning Willem-Alexander zal er dit jaar héél anders uitzien.


Thuis blijven

“Koningsdag staat in 2020 in het teken van saamhorigheid. Normaliter zijn duizenden vrijwilligers al maanden bezig om voor hun gemeenschap een mooi feest te organiseren op Koningsdag. Aangezien we allemaal binnen moeten blijven, wordt de nieuwe Koningsdag ook wel ‘Woningsdag’ genoemd. Het programma ziet er als volgt uit:

Digitale kleedjesmarkt

Maandag 27 april zullen om 9.45 uur de klokken door het hele land luiden. Dan begint om 10.10 uur een speciaal NOS-programma met een terugblik op alle voorgaande Koningsdagen. Ook kunnen we op televisie genieten van het Wilhelmus, gespeeld door het Concertgebouworkest.

Geen Koningsdag zonder vrijmarkt, dus om 12.00 uur luidt de bel voor de digitale kleedjesmarkt, een vrijmarkt op internet. Ook worden kinderen aangemoedigd om een digitale brief aan de koning te sturen, waarin ze naast een felicitatie ook vertellen wat de coronacrisis met hen doet. De brieven worden gebundeld en ’s middags aan de koning aangeboden.

Thuistoost

Het is de bedoeling dat de dag wordt afgesloten met een zogenoemde ‘thuistoost’. Dat betekent dat we met z’n allen om 16.00 uur het glas heffen op de koning, vanwege z’n 53e verjaardag. Hij zou zijn verjaardag eigenlijk in Maastricht vieren, maar blijft nu ook noodgedwongen thuis.

Overige kidsproof tips

Kidsproof heeft 30 tips verzameld voor het échte Koningsdaggevoel, maar dan thuis. Denk aan: je eigen optocht door het huis, verkleden als Willem Alexander óf een rommelmarkt via videobellen. Meer informatie >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!