Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Koninklijk genieten

Op de Veluwe, in het bijzonder in en rondom Apeldoorn, vind je alles wat je nodig hebt om koninklijk te genieten! Dit jaar vieren we de opening van Paleis Het Loo, die na een grondige verbouwing weer haar deuren opent. Een must-visit dus, maar daarnaast is er nog zó veel meer te ontdekken.

Zo vind je in Apeldoorn de mooiste natuur van Nederland, indrukwekkende (koninklijke) historie, royale culinaire hoogstandjes en heerlijke overnachtingsmogelijkheden. Hier voel je aan alles waarom koningen en stadhouders van vroeger al naar deze plek kwamen om ultiem te ontspannen. 

Hoe royaal wil je het hebben?

Paleis Het Loo opent al haar deuren!

Meer dan 300 jaar woonde en werkte de koninklijke familie op Paleis Het Loo. De Oranjes ontvingen er hun gasten voor vertier en zaken, daarom werd er ook veel aandacht besteed aan de tuinen en stallen. De paarden hadden een vorstelijk onderkomen in de stallen, vlakbij de koetshuizen met de rijtuigen, auto’s en sledes. In de paleistuinen werd geflaneerd en werden de exotische bloemen en planten bewonderd. Een rijk en royaal verleden dat is terug te zien op Paleis Het Loo. 

Na een unieke verbouwing en uitbreiding opent Paleis Het Loo de deuren voor publiek! De uitbreiding van ruim 5000 m2 bevindt zich onder het voorplein van het paleis. Door deze ondergrondse uitbreiding is er ruimte bijgekomen voor vaste en tijdelijke tentoonstellingen en nieuwe bezoekersfaciliteiten. Het vernieuwde Paleis Het Loo straalt de grandeur uit die past bij één van Nederlands meest gerenommeerde musea! Meer informatie >>Koninklijke to-do's

Vorstelijk genieten van prinsheerlijke arrangementen en de meest bijzondere plekjes ontdekken: dit zijn de koninklijke to-do's!

Royaal genieten

Van tot rust komen in een voormalig koninklijk hotel tot in de watten gelegd worden tijdens een dagje wellness: Apeldoorn is bij uitstek de plek om royaal te genieten.

Apeldoorn en de Oranjes

Apeldoorn en de Oranjes: het is een gouden match. We delen een rijke historie en dat zie je hier overal in terug.

Koninklijke Veluwe

Prachtige kastelen, uitgestrekte bossen en heidevelden en royale to-do's: op de Veluwe is het vorstelijk vertoeven!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!