Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Koninklijke PK's op Paleis Het Loo 

Zaterdag 13 en zondag 14 juni 2020

In het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 juni is het Koninklijk Staldepartement te gast op Paleis Het Loo: een soort reisbureau voor leden van het Koninklijk Huis, alleen dan een tikje chiquer! Een unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen en de prinselijke paarden en blinkende rijtuigen van onze koning van dichtbij te bekijken.


Vorstelijk vervoer

Meerdere keren per dag maken verschillende koninklijke rijtuigen een ritje over het Stallenplein. Onder andere de luxe Gala Landauer, de Gala Berline en een gerestaureerd Jachtrijtuig zullen over het terrein rijden zodat het publiek ze van dichtbij kan bewonderen. Ook kun je diverse koninklijke oldtimers bekijken en zijn de koetsiers en chauffers aanwezig om jouw vragen te beantwoorden.

Foto: Menno Mulder


De Aanspanplaats

De verzorging en het inspannen van de koninklijke paarden vindt plaats onder de zogeheten Aanspanplaats, waar je ook het werk van de hoefsmid kan bekijken. Kinderen kunnen in het Kinderatelier aan de slag en kennismaken met echte, koninklijke beroepen waaronder die van de koetsier en chauffeur. Uiteraard beantwoorden zij met liefde al je prangende vragen over het bijzondere beroep dat zij hebben. 

Foto: Ruud de Wilde


Praktisch 

De Koninklijke PK's vinden plaats bij Paleis Het Loo op zaterdag 13 en zondag 14 juni van 10.00 tot 17.00 uur. Voor dit evenement gelden de reguliere entreetarieven van Paleis Het Loo. Meer informatie >>


Plan je route

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!