Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Koninklijke PK's op Paleis Het Loo 

Zaterdag 25 en zondag 26 juni 2022

Eén weekend per jaar is het Koninklijk Staldepartement te gast op Paleis Het Loo: een soort reisbureau voor leden van het Koninklijk Huis, alleen dan een tikje chiquer! Een unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen en de prinselijke paarden en blinkende rijtuigen van onze koning van dichtbij te bekijken. De Koninklijke PK's vinden plaats op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2022. 


Programmma

Hoefsmid

demonstratie
Bekijk hoe de hoefsmid van de koning zijn werk doet. Waarom heeft een paard eigenlijk hoefijzers? Hoe maak je die vast? En hoe vaak moet dat? De smid weet antwoord op al je vragen.

Rijtuigen

Koninklijk Staldepartement
Op het stallenplein is het een weekend vol kijken, leren en doen. De rijtuigen en paarden zijn op hun mooist. Leer over de rijtuigen, uniformen en functies van de leden van het Koninklijk Staldepartement. En zie hoe de hoefsmid zijn werk uitoefent.Bekijk de paarden en koetsen van de koning in actie!Spelletjes

voor het hele gezin
Naast de mooiste rijtuigen en koetsen die er te zien zijn, is er van alles te leren en doen voor het hele gezin. Maak de mooiste paardenvlechten. Test je eigen paardenkracht; hoeveel pk's heb je in je of heb je, net als in een paardenspan, anderen nodig om te helpen? Lukt het jou om samen een parcours af te leggen? En zo is er nog veel meer om samen te spelen of solo te doen tijdens koninklijke paardenkracht.Lezing

stallenplein
Op zaterdag 25 juni om 11.00 uur houdt Johan de Haan een lezing (30 minuten) over het stallenplein.De lezing vindt plaats in de groepsontvangstruimte aan het stallenplein. Het aantal plaatsen is beperkt. Wie het eerst komt, het eerst maalt.
 

Combineer de Koninklijke PK's met een bezoek aan het paleis of de tuinen

Extra leuk is het om de dag verder in te vullen met een bezoek aan de tuinen. Of boek een paleisroute en bezoek het paleis. De audioverhalen in het paleis vertellen over Willem en Mary en hun leven in de 17e eeuw of ontdek meer over het huis van Wilhelmina. 
 
Meer informatie is te vinden op paleishetloo.nl


De Aanspanplaats

De verzorging en het inspannen van de koninklijke paarden vindt plaats onder de zogeheten Aanspanplaats, waar je ook het werk van de hoefsmid kan bekijken. Kinderen kunnen in het Kinderatelier aan de slag en kennismaken met echte, koninklijke beroepen waaronder die van de koetsier en chauffeur. Uiteraard beantwoorden zij met liefde al je prangende vragen over het bijzondere beroep dat zij hebben. 


Praktische info

De Koninklijke PK's vinden plaats bij Paleis Het Loo op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2022. Meer informatie >>

Tickets zonder paleisbezoek
Wil je naar Koninklijke Paardenkracht zonder paleisbezoek? Boek dan hier je tickets en kies voor 25 of 26 juni bij de datumselectie.
volwassenen € 10,-
kinderen van 4 t/m 12 € 5,-

Tickets met paleisbezoek
Wil je Koninklijke Paardenkracht én het paleis bezoeken? Boek dan hier je tickets en kies voor 25 of 26 juni bij de datumselectie.
volwassene € 19,50
kids van 4 t/m 12 jaar € 9,50

Plan je route


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!