Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Een koninklijke wandeling voor kids

Als je een wandeling door het Paleispark maakt, krijg je het gevoel dat je stiekem een kijkje mag nemen in het leven van de Oranjes. Super leuk om te doen! Wij lichten hieronder toe welke route(s) je het beste kunt volgen als je op pad bent met kinderen.

Foto: Paskal Kern

Over het Paleispark

Het Paleispark ligt tegen Paleis Het Loo aan en diende vroeger als plek om te ontspannen voor de leden van de koninklijke familie. Het is een groot gebied van maar liefst 650 hectare met bos, heide, vijvers, een hertenkamp en verschillende andere bezienswaardigheden. Denk daarbij aan verstopte bankjes, een theepaviljoen, de Koningslaan, bruggetjes over sprengen, gebouwen die vroeger (en soms nu nog) een functie hadden voor de koninklijke familie. Je voelt aan alles dat het niet zomaar een bos is, maar een koninklijk bos.


Hertenkamp

In het Paleispark is een hertenkamp waar je vrij tussen de herten kunt lopen, heel bijzonder en voor kinderen erg spannend. Het hertenkamp ligt aan de rechterkant van parkeerplaats Bosloo, je kunt het goed zien op de plattegrond.


Gele route (2km) en blauwe route (5km)

De gele route De blauwe route (5 km) voert je langs de hofvijver en het hertenkamp. Tevens kom je de theehut van koning Willem III tegen. Kinderen tot 12 jaar en rolstoelgebruikers hebben gratis toegang. De dagkaarten kosten € 2,- p.p. en zijn verkrijgbaar bij de automaat bij parkeerplaats Bosloo en een kleinere parkeerplaats tegenover de Pijnboomlaan. Navigatie: Boslooweg, Apeldoorn.

Verschillende routes

Let op! Er zijn twee blauwe routes in het Paleispark. De blauwe route aan de rechterkant van het park is bovenstaande route. De blauwe route aan de linkerkant van het park is een hele andere route en voert je alleen door bos. Bekijk de plattegrond van tevoren om uit te zoeken welke route je wilt volgen. Hetzelfde geldt voor de gele route van 2 km. 


Praktische info

Parkeren naast entreegebouw Paleis Het Loo

 • De hoofdingang met parkeerplaats ligt aan de Amersfoortseweg.
 • Navigatieadres: Koninklijk Park 16, Apeldoorn
 • Google maps: Parkeerplaats Paleis Het Loo
 • Let op! De parkeerplaats naast het entreegebouw van Paleis Het Loo is geopend en zo lang het Paleis gesloten is, is de parkeerplaats gratis toegankelijk, ook voor publiek dat gaat wandelen in het Paleispark. Vanaf de datum dat Paleis Het Loo weer open gaan (15 april) kost parkeren € 7,50 per voertuig. Er zijn 24 elektrische laadpalen voor auto's en 1 voor fietsen. 

Parkeren op parkeerplaats Bosloo

 • Je kunt ook parkeren bij parkeerplaats Bosloo (gratis)

 • Navigatie: Pijnboomlaan kruising met Amersfoortseweg, Apeldoorn.

 • Binnenrijden in Paleispark Het Loo vanaf de Amersfoortseweg, ter hoogte van het bebouwde kom-bord Apeldoorn. U komt dan uit bij een kleinere parkeerplaats.
  Er zijn invalidenparkeerplaatsen aanwezig.
  Hier is ook een (invaliden)toilet aanwezig.

Overige info

 • Een kaartje voor het Park kan je kopen bij de beide ingangen van het Park, toegang € 2,00 per persoon (met pin en contant). Kinderen tot 12 jaar en rolstoelgebruikers hebben gratis toegang.
 • Alle wandelroutes zijn vanaf beide parkeerplaatsen te lopen. Er zijn wandelroutes van 2 km, 5 km, 7 km, 8 km en 13,5 km uitgezet.
 • Honden worden niet toegelaten in het Paleispark
 • Download de plattegrond >>

De leukste wandelroutes voor kids

In en om Apeldoorn zjn er diverse leuke wandelroutes die je kunt ondernemen met kinderen.  Voor kleinere kinderen is het vooral belangrijk dat de route niet te lang en begaanbaar is voor je kinderwagen, voor oudere kinderen moet er vooral wat te beleven zijn. Er zijn speciale familieroutes en speurtochten te vinden of je kunt interessante bezienswaardigheden bezoeken. Maar ook op een gewone wandeling is er onderweg vaak voldoende interessants te ontdekken. We hebben de leukste routes voor je verzameld! Lees meer >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!