Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Kopermolenpad in Wenum-Wiesel

Klompen aan, rugzak op en gaan!

Ontdek het mooie buitengebied van Wenum Wiesel. Wandelen langs beken, over historische paden en enken, door weilanden en beekdalen. Laat je verrassen door dit bijzondere afwisselende landschap.

Struinen over onverharde wegen

Het Kopermolenpad is het eerste in een serie klompenpaden die in Apeldoorn is uitgezet. Het Kopermolenpad is een rondwandeling die je kunt starten bij de Wenumse Watermolen in Wenum-Wiesel. De wandeling is 13 km lang en voert je langs een kleinschalig landschap van essen, bosjes en sprengen. Tijdens de wandeling zijn er voldoende horeca om te stoppen voor een break. Een aanrader!

Praktische info

 • Kopermolenpad is 13 km lang en kan ingekort worden naar 5 of 10 km.

 • Download de route >> je kunt de route ook lopen door de gratis app klompenpaden te downloaden!

 • De routekaart is voor € 2,00 o.a. te koop bij de Tourist Information in het CODA Museum te Apeldoorn en meestal bij de horecagelegenheden onderweg.

 • Startpunt: Wenumse Watermolen, Oude Zwolseweg 164 in Wenum-Wiesel

 • Openbaar vervoer: Bushalte Papegaaiweg in Wenum-Wiesel

 • Opstappunt: Gewoon Gastvrij, Elburgerweg 1 in Wenum-Wiesel 

 • Je herkent het Kopermolenpad aan de oranje markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat je de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

 • Het Kopermolenpad kan gecombineerd worden met het Holhorsterpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

 • Horeca onderweg:
  - Wok Sprengenhorst, Wieselse Enkweg 35, Wenum Wiesel (geopend vanaf 17.00 uur, zondag 16.00 uur)
  - Rustpunt Boerderij De Veldmaet, Veldmaterweg 9, Wenum Wiesel
  - Gewoon Gastvrij, Elburgerweg 1 , Wenum Wiesel (geopend woensdag t/m zondag van 11.30-20.00 uur)
  - Koffie- en theeschenkerij De Wenum Hoeve, Wenumsedwarsweg 99, Wenum-Wiesel
  Let op: de horeca is vanwege de aangescherpte coronamaatregelen momenteel gesloten. Bekijk hier een overzicht van alle horeca met afhaal- of bezorgmogelijkheid.

 • Honden zijn verboden. Het wandelpad loopt gedeeltelijk over particulier terrein, waar soms vee loopt. Om de dieren niet te verstoren en verspreiding van dierziekten te voorkomen zijn honden verboden. 


Over klompenpaden

De naam doet het al vermoeden, maar klompenpaden lopen veelal over boerenland gedeeltelijk over particulier terrein, waar soms vee loopt. Om de dieren niet te verstoren en verspreiding van dierziekten te voorkomen zijn honden verboden. Je zult tijdens de wandeling genieten van de afwisselende landschappen langs beken, beekdalen en de leuke wandelbruggetjes die je tegenkomt. Als deze route je goed bevalt zijn er inmiddels nog 8 andere klompenpaden rondom Apeldoorn uitgezet die allemaal hun eigen bijzonderheden hebben. 

Meer over het Kopermolenpad >>

Alle klompenpaden in Apeldoorn >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!