Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Kroondomein Het Loo Marathon

Kroondomein Het Loo en de Midwinter Marathon zijn een unieke samenwerking aangegaan. Als nieuw onderdeel van de 46ste editie van de Midwinter Marathon werd op zaterdag 1 februari samen met de Apeldoornse atletiekvereniging AV’34 de Kroondomein Het Loo Marathon georganiseerd, bestaande uit één grote ronde van 42 kilometer. Start en finish is bij het Uddelermeer.


Opzet van de trail

Bij de Kroondomein Het Loo Marathon staat genieten van en respect voor de natuur op de eerste plaats. De trail is bedoeld als een recreatieve loop en heeft beslist geen wedstrijdkarakter. Er is dan ook geen tijdwaarneming. Er wordt in samengestelde groepen gelopen onder begeleiding van pacers van AV’34 en fietsers van de Mountainbikeclub Bar End. De groepen zijn samengesteld op basis van door de lopers vooraf opgegeven trainingslooptijden (tussen de 3 en 5 uur). Elke groep bestond uit maximaal 20 lopers. Een trailrun kenmerkt zich door kleinschaligheid, zo ook de eerste Kroondomein Het Loo Marathon. Tijdens deze editie was er plaats voor maximaal 150 lopers. 


Inschrijven

Inschrijven kan via deze link.


Uniek gebied

Kroondomein Het Loo is het grootste aaneengesloten landgoed van Nederland met een oppervlakte van bijna 10.500 hectare. Het kent uitgestrekte bos- en heidegebieden 2 worden gekenmerkt door natuurschoon, stilte en rust. Van oudsher is het gebied bekend om zijn wild: edelherten, reeën en wilde zwijnen.


Midwinter Marathon

Het oudste nog bestaande hardloopevenement van Nederland? Dat vind je gewoon in Apeldoorn! Dit jaar wordt de 45e editie van de Midwinter Marathon georganiseerd op (koop)zondag 3 februari 2018. Of je nou voor de kidsrun van 1 km gaat of juist voor de Asselronde van 25 kilometer, je professioneel rent of pas net komt kijken: iedereen mag meedoen aan het evenement. De Midwinter Marathon is uniek in Nederland door het fantastische parcour door de bossen van Apeldoorn en omgeving! Meer informatie >>

Afstanden
De Stentor Kidsrun (1 km) – € 3,00 per kind
Centraal Beheer Achmea Acht van Apeldoorn (8 km) – € 10,00 per persoon
Doorrood Businessrun (8 km en 10 em) – € 200,00 per team
Decathlon Mini-Marathon (10 em) – € 16,00 per persoon
Asselronde (25 km) – € 23,00 per persoon

 


Praktische informatie Uddelermeer

Uddelermeerweg 5
3852 NR Ermelo

Plan je route

Meer informatie over deze 42 km marathon >>

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!