Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Lammetjesdagen

Welkom op de wereld!

Tijdens de lammetjesdagen ontmoet je de nieuwste leden van de schaapskudde: de pasgeboren lammetjes. Schattig! Bij zowel de schaapskooi van Hoog Buurlo als de Loenermark worden lammetjesdagen georganiseerd, zodat je met kennis kunt maken met de kleintjes in de kudde.


Lammetjesdag Loenermark

Zondag 24 maart - De Loenermark

Kom jij ook op kraambezoek? Er zijn tussen 10.30 en 16.00 uur zo'n 180 lammetjes te bewonderen. Behalve lammetjes kijken kan je demonstraties schapen drijven bijwonen, hutten bouwen, een ponyritje maken en mee op excursie met de boswachter. Standhouders verkopen schaap- en streekproducten en verschillende lekkernijen. Gratis toegang, je betaalt wel parkeergeld. Meer informatie >>


Lammetjesdag Hoog Buurlo

Zondag 17 maart - Hoog Buurlo

Beleef de lente bij de schaapskooi in Hoog Buurlo. Tijdens de Lammetjesdag laten de ongeveer 100 nieuwe bewoners zich in de grote schaapskooi bewonderen. Buiten de schaapskooi staan nog een aantal echte ‘knuffelschapen’. Voor kinderen (en wellicht ook ouderen) zijn er scoutingactiviteiten en bij mooi weer kan een blotenvoetenpad geblinddoekt gelopen worden. Ook is er een speurtocht voor kinderen die spelenderwijs meer over de schapen en de natuur van Hoog Buurlo willen.

Voor het stillen van de honger en het lessen van de dorst is er bij een horecakraam koffie, thee, warme chocolademelk en koeken te koop. Er zijn ook broodjes verkrijgbaar, die bezoekers zelf aan een stok boven een vuur kunnen bakken. Verder is er een klein winkeltje waar lammetjes- en schapenknuffels te koop zijn. Kom zoveel mogelijk met de fiets wegens beperkte parkeergelegenheid. Tijd: 11.00 tot 16.00 uur. Gratis toegang!


Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!

Apeldoorn Marketing  |   Contact  |  Cityhosts  |  FAQ  |  Privacy