Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Culinair foodfestival Lepeltje Lepeltje 

Zaterdag 27 t/m maandag 29 mei 2023 | Beekpark

Na drie jaar keert Lepeltje Lepeltje eindelijk weer terug naar Apeldoorn!

Lepeltje Lepeltje strijkt volgende week na drie jaar afwezigheid eindelijk weer neer in het groene Beekpark. Dit jaar nestelt het culturele foodfestival zich tijdens Pinksteren van zaterdag 27 mei tot en met maandag 29 mei in Apeldoorn. De complete timetable voor drie dagen in het park is bekend en te vinden via www.lepeltje-lepeltje.com/apeldoorn. Het festival is zoals altijd gratis toegankelijk voor iedereen. 


Boordevol creatieve kookkunsten

Vers bereid, ambachtelijk eten waarvan het water je in de mond loopt. Dat serveren de mobiele keukens op Lepeltje Lepeltje Apeldoorn. Elke mobiele keuken heeft een eigen specialiteit waaronder minstens één vega optie en een kleine hap voor een kleinere prijs. De echte Amersfoortse frieten zijn bij de 'Piepermobiel' te vinden. Met hun zelfgemaakte sauzen stoppen ze de oude vertrouwde smaak van friet in een nieuw jasje.

Een frisse culinaire nieuwkomer is Osaka Ball. De ballen rollen normaliter over de toonbank op de Amsterdamse Albert Cuyp Markt, maar voor de gelegenheid tuffen ze hun Japanse streetfood tent naar Lepeltje Lepeltje. De Fried chicken, ramen en octopusballetjes zijn echte smaakbommen en keihard het proberen waard.


Vermaak voor groot en klein

Naast deuntjes en baksels kan men zich op zaterdag tot en met maandag kostelijk vermaken. Struin langs de vintage, honing, vinylplaten en de Lepelaer voor zelfgemaakte ringen over de mooie-dingen-markt. Terwijl mama en papa genieten van de sfeer, kunnen de kleinsten genieten van het boordevolle kinderprogramma met workshops in het Katoenlab, de Werkplaats of een theaterworkshops.


Caravandoolhof van Pet van de Luijtgaarden

Kunstenaar Pet van de Luijtgaarden zet een caravandoolhof neer die zeker een bezoek waard is. Met zijn workshops ‘Knutsel mee aan Recycle City!’ laat hij iedere enthousiasteling meebouwen aan een creatief duurzaam bouwwerk. Daarnaast kunnen bezoekers door vijf verschillende caravans dwalen, met ieder een eigen thema zoals bloemen, knopen, cassettes of honderden knuffels.


Van akoestische sets tot elektronische tonen

De toon wordt gezet door artiesten van regionaal, maar ook nationaal kaliber. Poppodium GIGANT adopteert de zaterdag en heeft het muzikale palet van 27 mei neergezet. Artiesten als Silver Lake, Anna-Rose Clayton en de Nachtadvocaat bekleden het podium op de zaterdag. Drie dagen lang komen genres langs als Funk, HipHop, Brass en Americana en is het Beekpark de plek om het lange weekend te vieren. De timetable van het muzikale- en kinderprogramma is bekend en is te bekijken via lepeltje-lepeltje.com/apeldoorn.


Entreebeker voor de voedselbank 

Bij het eerste drankje op Lepeltje Lepeltje betaal je als bezoeker eenmalig één muntje voor een milieuvriendelijke plastic Lepeltje Lepeltje beker. Met de Lepeltje Lepeltje beker steun je de Voedselbank. Door deze actie worden tienduizenden plastic bekers bespaard, wordt bijgedragen aan een schoon terrein en worden gezinnen die het krapper hebben geholpen. 


Praktische informatie

Openingstijden

Zaterdag 27 mei tot en met maandag 29 mei

  • Zaterdag 27 mei 12:00-01:00
  • Zondag 28 mei 12:00-00:00 (Eerste Pinksterdag)
  • Maandag 29 mei 12:00-22:00 (Tweede Pinksterdag)

Locatie: Beekpark, Apeldoorn
Lepeltje Lepeltje is gratis toegankelijk voor iedereen

Meer informatie >>


(foto Niels de Vries) 


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!