Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Leuke kidstips tijdens de paasdagen

Ondanks dat we aan veel regels gebonden zijn is er voor kids van alles te beleven tijdens de paasdagen. We geven je graag wat inspiratie! 


Ga op berenjacht!

Door heel Apeldoorn doen mensen mee: er staan een heleboel beren voor de ramen. Veel mensen doen mee met dit leuke initiatief. Zet een beer voor je raam en schrijf er #berenjachtapeldoorn bij. Zo kunnen kinderen een korte, avontuurlijke wandeling door de buurt maken en op zoek gaan naar beertjes. Leuk!


Samen de keuken in

Van koekjes bakken tot pasta koken of een uitgebreide paasbrunch klaarmaken: voor kids is het hartstikke leuk om in de keuken te staan en te leren bakken of koken. Bestel bijvoorbeeld een verspakket van Schenkers of een bakpakket van Bakken&Zo.


Voorleesverhaaltjes

 

CODA tipt de leukste voorleesverhaaltjes op voorleeshoek.nl. Omdat de scholen dicht zijn, kun je via de link www.voorleeshoek.nl/scholendicht voor drie weken een gratis abonnement afsluiten.


Online spelletjes en opdrachten met Oehlie

Het team van Monkey Town Apeldoorn heeft samen met hun mascotte Oehlie leuke opdrachten, spellen en kleurplaten bedacht om kids die thuis zitten te vermaken! Houd hun Facebook-pagina goed in de gaten om op de hoogte te blijven van alle activiteiten.


Even een wandeling maken

Even een frisse neus halen? Maak dan een korte wandeling buiten waarbij je afstand van anderen houdt. Als je toch aan de wandel bent, kan je gelijk een ijsje kopen bij één van de ijssalons die open zijn!


Escape room @ home

Hoe leuk is dat! Een escape room voor het hele gezin die je gewoon thuis, vanaf je tablet kan spelen! Per leeftijdscategorie is er een escape room beschikbaar. Los samen de raadsels op en voer de leuke foto- en video-opdrachten uit. Per opdracht krijg je een aanwijzing die je een stapje dichter bij de uitgang brengt.. Lukt het jou om binnen 1 uur tijd te ontsnappen? We hebben een fijne code waarmee je 25% korting ontvangt! Meer informatie >>


In de tuin werken

Nu de lente is begonnen is er van alles te doen in de tuin! Geef je kind bijvoorbeeld een plant om voor te zorgen. Of ga samen onkruid wieden of een moestuintje aanleggen. Voor kinderen heel leuk om te zien dat je je eigen komkommerzaadjes kunt planten en daar daadwerkelijk van kunt eten later.  

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!