Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Logeerhuis van Sint Nicolaas

Zaterdag 20 en zondag 21 november 2021 | Het Woldhuis

Het Logeerhuis van Sint Nicolaas hoeft geen introductie meer voor de echte fans. Waar anders kunnen kinderen zo meeleven én meedoen met de avonturen van Sint Nicolaas en zijn pieten? Elk jaar neemt de goedheiligman een weekend lang zijn intrek in het Woldhuis in Apeldoorn. Daar treft hij samen met zijn ruim 80 pieten de voorbereidingen voor de feestelijke pakjesavond op 5 december. Je kunt Het Logeerhuis van Sint Nicolaas op zaterdag 20 en zondag 21 november bezoeken.


Openingstijden

Het Logeerhuis van Sint Nicolaas opent traditioneel zijn deuren tijdens het weekend na de landelijke intocht van de Sint. Het Logeerhuis is geopend voor alle kinderen die samen met hun ouders of grootouders een kijkje willen komen nemen: op zaterdag 20 en zondag 21 november is iedereen welkom op het buitenterrein van 9.30 tot 17.30 uur. 


Spieken in het Logeerhuis van de Sint

Het reserveren van een rondleiding kan via deze website vanaf 25 september om 13.00 uur. Om de drukte op de website wat te spreiden, worden om 13.00 uur de kaarten van de zaterdag voor verkoop vrijgegeven, kaarten voor zondag zijn te reserveren vanaf 14.00 uur. De kaartjes kosten 4,50 euro voor zowel kinderen als volwassenen, baby’s tot 1 jaar zijn gratis. Het buiten terrein is vrij toegankelijk en hoeft niet vooraf gereserveerd te worden. Dan staat niets je meer in de weg voor een magische beleving.

Elke 10 minuten start een nieuwe rondleiding. Per rondleiding gaat een groep van 30 tot 35 mensen naar binnen. De kinderen gaan in de kamers vooraan zitten, de volwassenen staan achterin de kamer. Samen met één van de wegwijspieten ga je op verkenning gaat door de kamers van het huis. Er valt heel wat te ontdekken, want wat doen pieten eigenlijk voor hun ontspanning? En houdt de Sint zijn mijter op als hij slaapt? Hoe smaakt de perfecte pepernoot? Klopt het dat er een Geheime Pepernotenfabriek bestaat? Deze en vele andere vragen krijgen een smakelijk en vermakelijk antwoord. 


Uitgebreid buitenprogramma

Buiten rond Het Logeerhuis is ook van alles te doen: deelnemen aan het pietenparcours, een klimwand beklimmen, broodjes bakken bij het kampvuur, je circuskunsten vertonen, de schimmel Americo aaien of spelen op de springkussens. En natuurlijk is er een feestelijk programma in het pietencafé, waar allerlei optredens plaatsvinden en waar het altijd gezellig en warm is. Daar kun je je bezoek afsluiten met een kopje koffie of thee, of natuurlijk warme chocolademelk en ranja voor de kinderen – en voor wie zich nog kind voelt!


Data, locatie & praktische info

Zaterdag 20 en zondag 21 november 2021
Tijd: 09.30 - 17.30 uur

Testen voor toegang
Let op! Volgens de nu geldende coronaregels geldt voor het volledige evenement Het Logeerhuis van Sint Nicolaas 'testen voor toegang'. Bij aankomst van het evenemententerrein is er dus een coronatoeganscontole. Je moet een groen vinkje in je coronacheckapp kunnen laten zien, of een coronacheck op papier, voor je het terrein op kan. 

Het Logeerhuis van Sint Nicolaas
Woldhuis 11
Apeldoorn

Meer informatie >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!