Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Wervelende dinervoorstelling LOO in Theater Orpheus

Vrijdag 1 t/m zondag 10 juli 2022 | Theater Orpheus

Wie kent haar niet: Paleis Het Loo, het bijna 400 jaar oude paleis van de Oranjes in hartje Apeldoorn.
Maar hoe goed ken je deze diva met royale trekken echt?

 

Paleismuren van zich horen in Orpheus

Van vrijdag 1 tot en met zondag 10 juli 2022 presenteert theater Orpheus haar tweede eigen productie: LOO. LOO is een wervelende muziektheatervoorstelling waarin Marketingmanager Klamer en zijn assistente Alicia op zoek gaan naar de ziel van Loo. Ze hebben grootse plannen met het paleis nu zij volledig vernieuwd, heringericht en verbouwd is. Maar Loo, gespeeld door sopraan Laetitia Gerards, is een eigenzinnige dame, die zich niet zomaar voor ieders karretje laat spannen. Althans dat denkt ze, maar dan kent ze Klamer nog niet …..

Mirjam Barendregt, directeur van Orpheus: “Toen het idee voor LOO, samen met regisseur Annechien Koerselman, steeds meer vorm begon te krijgen, was er voor ons maar één optie voor de rol van Loo: Laetitia Gerards. Haar stem en acteertalent in combinatie met haar prachtige verschijning maken haar de eigenzinnige diva die wij voor ogen hadden voor deze rol.”


Over het verhaal

LOO is een even komisch als dynamisch muziektheater, waarin je een theatrale rondleiding krijgt achter de schermen van Loo. De setting waarin dit alles gebeurt is anders dan anders. De Rabobankzaal van Orpheus is voor deze speciale gelegenheid omgebouwd tot audiëntiezaal. Terwijl het publiek op de klanken van componisten als Händel, Mozart en Strauss jr. een majesteitelijk diner wordt geserveerd, ontspint zich een spannend spel tussen schijn en werkelijkheid. Daar stoffen Loo, Klamer en Alicia samen met een achtkoppig muzikaal ensemble en een stoet van lakeien de Nederlandse geschiedenis af. Bijna vergeten stadhouders, koningen en koninginnen geven acte de présence en er worden bruggen geslagen naar het nu. Heeft de 400 jaar oude dame Loo anno 2022 nog een toekomst?


Geniet van een koninklijk diner

Speciaal voor LOO wordt de Rabobankzaal omgetoverd tot een ware audiëntiezaal. Waan je in koninklijke sferen terwijl je tijdens de voorstelling, op de klanken van Lully, Mozart en Offenbach, geniet van een royaal driegangendiner. Tijdens de matineevoorstelling van woensdag 6 juli wordt een high tea geserveerd in plaats van diner.


Meer informatie

De productie is van 1 tot en met 10 juli 2022 te zien, inclusief twee schoolvoorstellingen en een matineevoorstelling voor bezoekers die liever in de middag het theater bezoeken. Meer informatie over LOO is te vinden op www.orpheus.nl/loo. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden voor de wachtlijst, zodat zij per e-mail over de start van de ticketverkoop geïnformeerd worden.

Praktische info

 • Speeldata & tijden 
  Vrijdag 1 juli vanaf 18.30 uur
  Zaterdag 2 juli vanaf 18.30 uur
  Zondag 3 juli vanaf 18.30 uur
  Dinsdag 5 juli vanaf 18.30 uur
  Woensdag 6 juli vanaf 14.30 uur
  Donderdag 7 juli vanaf 18.30 uur
  Zaterdag 9 juli vanaf 18.30 uur
  Zondag 10 juli vanaf 18.30 uur
 • Tijdens alle voorstellingen geniet je van een royaal driegangendiner óf een royale high wine. Met als enige uitzondering woensdag 6 juli; dan wordt er een high tea geserveerd.
 • Ticketprijzen
  Ticketprijs incl. diner: € 69,50 (zo - wo) of € 75,- (do - za)
  Ticketprijs incl. royal high wine excl. diner: € 42,50 (zo) of € 48,- (vr & za) 
  Tickerprijs incl. high tea op woensdag 6 juli: € 39,50

foto: perspresentatie april 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!