Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Mary's markt op Paleis Het Loo

Zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 juni (Pinksteren) | Paleis Het Loo

Het Stallenplein van Paleis Het Loo is op 4,5 en 6 juni 2022 weer het podium voor een brocante Fair.
In samenwerking met Heerenlanden Events, specialist in brocante fairs, zijn er ruim dertig brocanteurs uit Nederland en België aanwezig. 

Op het Stallenplein van Paleis Het Loo vindt dit jaar Mary's markt plaats. Drie dagen kramen met brocante, muziek en vertelpodia. In de geliefde tuinen van Willem en Mary zijn demonstraties met het thema Mary maakt over bloemen, planten en hergebruik.

Brocante markt 

Op het stallenplein vind je een groot aantal brocanteurs met de mooiste schatten en vondsten uit vroegere tijden. De kramen zijn ingericht met uiteenlopende Franse, Belgische en Engelse brocante; Victoriaans, stoer, romantisch of juist industrieel. Livemuziek en een hapje en drankje op het terras van grand café Prins Hendrik Garage maken de fair compleet. In de koetshuizen op het Stallenplein zijn koninklijke rijtuigen, auto’s en sleden van dichtbij te bekijken en kinderen kunnen zich vermaken in het Speelpaleis en Kinderatelier. De Museumshop van Paleis Het Loo is ook geopend.   

Mary maakt - Demonstraties

Mary en de 17e eeuw bieden inspiratie. Bij de colonnades in de tuinen worden demonstraties gegeven. Maak geurbuidels uit de 17e eeuw met gedroogde bloemen uit de bloemenkamer. Herontdek koninklijke hobby’s zoals borduren en macramé, een van oorsprong Arabische knoopkunst, met Happy Crafts. De materialen liggen op de tafel en iedereen kan meteen aan de slag.

Koninklijke hobby's

Leer meer over palace sketching met Egon de Regt - winnaar Project Rembrandt 2022- en kijk en luister naar Anouk Bijsterbosch die de paleistuin gebruikt als inspiratiebron voor botanisch schilderen. Ook zijn er diverse demonstraties van Royal Talens over het hergebruiken van materialen, waaronder botanisch tekenen met ecoline, upcycling met vintage chalk paint en sieraden tekenen met potlood. 


Vertelpodia 

Al in de 17e eeuw waren de tuinen van Paleis Het Loo een circulaire buitenplaats. Kom meer te weten over de tuinen en hun functie, hergebruik en de koninklijke hobby's van Mary.


Openingstijden en prijzen

Tickets inclusief bezoek Paleis Het Loo >>  (selecteer data 4,5, 6 juni) 
 
Openingstijden Brocante Fair
  • zaterdag 4 juni: 10:00 tot 17:00 uur
  • Zondag 5 juni: 10:00 - 17:00 uur 
  • Maandag 6 juni: 10:00 - 17:00 uur
De hoofdingang met de parkeerplaats ligt aan de Amersfoortseweg. 
Navigatieadres: Koninklijk Park 16. 
Ingang via parkeerplaats Amersfoortseweg Geopend: van april t/m september; dinsdag t/m zondag en feestdagen 10:00-17:00 uur,  

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!