Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Internationale Stichting Masterclass Apeldoorn 30 jaar!

Diverse data 2020 


Klassieke muziek wordt weer leuk! Het jaar 2020 is bijzonder voor de Internationale Stichting Masterclass Apeldoorn: de stichting bestaat 30 jaar! Van 1 t/m 4 april geven maar liefst drie masters masterclasses: Charles Neidich, Marietta Petkova, en Manuela Ochakovski. Elk van deze meesters heeft zijn of haar eigen specialiteit.

Meesters

Charles Neidich

Charles Neidich is gespecialiseerd in het bespelen van de klarinet. Hij is een erkend muzikant over de hele wereld en bespeeld zijn instrument op een heel bijzondere manier. Zo heeft bijvoorbeeld The New Yorker het volgende over hem geschreven: "hij is een artiest van ongekende grootte en een meester van zijn instrument”. 

Manuela Ochakovski

Deze operazangeres is geboren in Roemenië en heeft een zangcarrière van meer dan 20 jaar. Ze woont en werkt sinds 2002 in Nederland en heeft belangrijke stukken gezongen in veschillende operahuizen over de hele wereld. Ochakovski haar focus op dit moment is het geven van zangles aan zowel professionele, als amateur zangers. 

Marietta Petkova

Marietta Petkova haar specialisme is de piano en houdt ervan om leergierige, jonge mensen met talent te helpen klimmen naar een volgend niveau. Marietta deelt haar ervaring met de participanten van haar masterclass en helpt ze om de volgende stap te zetten in hun carrière. 

Foto: Marietta Petkova Fotograaf: Chris Hoefsmit


Data en tijden

De openbare masterclasses (in GIGANT Theater) zijn van woensdag t/m zaterdag, van 10.00 tot 17.00 uur. Daarnaast is er op vrijdag 3 april het Mastersconcert om 20.00 uur en op zaterdag 4 april het Deelnemersconcert om 20.00 uur. De concerten zijn vrij toegankelijk, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


Jubileumjaar

Naast de masterclasses in april zijn er natuurlijk nog meer evenementen georganiseerd vanwege het jubileumjaar! Zo staat er in juni een zomerconcert door het Pelargos strijkkwartet op de planning. 

Heb je de masterclasses in april gemist, of wil je gewoon nóg meer leren? Er is van maandag 21 t/m woensdag 23 september een masterclass Kamermuziek met Philippe Graffin, Gary Hoffman en Claire Désert, dit keer in Orpheus! 

Om het jaar af te sluiten kun je genieten van het Jubileumconcert op donderdag 3 december. Dit concert wordt gegeven door Strijkkwartet Animato en Jelmer de Moed, klarinet. Ook dit evenement vindt plaats in Orpheus. 

Voor meer informatie over het jubileumjaar >>


 

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!