Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Meltdown Festival Apeldoorn

Zaterdag 6 en (koop)zondag 7 juli I Centrum Apeldoorn 

Het Meltdown Festival  is op za 6 en zo 7 juli terug in Apeldoorn! De editie van dit jaar wordt grootser dan voormalig Street Art Festival en alle facetten van hiphop zullen voorbij komen. Op zaterdag 6 juli en zondag 7 juli verandert de binnenstad rondom GIGANT in de hiphop hotspot van Oost-Nederland, waar landelijke sterren van nu en Apeldoorns talent van de toekomst laten zien wat echt hiphop is op het gebied van urban music,  dancebattles, producing, graffiti, skate en urban sports. Toegang is gratis.

 

In de steeg naast GIGANT vind je op zaterdag 6 juli het podium voor hiphop talent, een cross-over van orkest en rappers, taalkunstenaars en een knallende afsluiter! Excellentie Live Band, alle deelnemers van Passievrucht 2019, Bahadir, Chokz Cobain en Dani Apeldoorn zullen optreden en HEF zal deze avond ijskoud afsluiten. Trek je badslippers aan en de wereld is van Apeldoorn.

Producers van de toekomst maken in samenwerking met Dutch DJ World tracks waar je bij staat. Iedereen kan meekijken en -luisteren tijdens het maakproces en later op de dag komen de resultaten uiteraard door de speakers! De Museumpassage staat in het teken van muziekmakers en kunstenaars.

Naast het creëren van beats kan je ook tekeningen op straat verwachten. Het publiek wordt uitgenodigd om deel uit te maken van de kunstwerken door op aangegeven plekken in een tekening te gaan staan of zitten voor een bijzondere foto. De makers zullen zelf aanwezig zijn en tekst en uitleg geven bij deze kunstwerken en het publiek kan ook zelf stoepkrijt erbij pakken en kijken of ze dit niveau kunnen evenaren.

Van de grond naar de muur: graffiti is een demonstratie van straatkunst die lang niet altijd serieus wordt genomen, maar wel degelijk artistieke waarde heeft en een kunstvorm op zich is. Tijdens het Meltdown Festival kun je niet alleen genieten van diverse ontwerpen, maar iedereen kan ook zelf kennismaken met de graffiti spraycan en eigen werk maken.

Op het Caterplein kan men prijzen winnen in de mini rampcontest en genieten van muziek. Wolf organiseert mini wedstrijden (skateboard only) over de hele dag. Buiten deze contests om kan er ook vrij geskatet worden en zijn er skaters aanwezig die je tips & tricks kunnen geven. Als je nog niet genoeg hebt van urban sports kan je zondag 7 juli ook nog naar het Marktplein gaan voor voetbal tricks, een pannakooi en een free runbaan.

 


Programma zaterdag 

Dancebattles op het Van Reekum plein (achter Gigant)  van 12:00 tot 17:00 uur

Breakdance Battles (adults en Kids) & All Style Battles tijdens het Meltdown festival bij de Gigant! Dit jaar met een prijzenpot van ruim €550,- !

Er zijn drie categorieën:
# Bboy kids battle t/m 14 jaar
# Bboy adult battle vanaf 14 jaar
# Allstyle battle alle leeftijden

Prijzenpot:
# Kids battle: €50 + goodie bag
# Adult battle: € 250,-
# Allstyle battle: €250,-

Inschrijven
Dit kan via de website of op de dag zelf.


Hiphop performances op Caterplein 

Het Caterplein is het podium voor HipHop talenten, een cross-over van orkest en rappers, taalkunstenaars met als afsluiter HEF. 

Hef 

In 2008 zette Hef zichzelf in één klap op de kaart met de drop van zijn video ‘Puur’. Na het uitbrengen van verschillende video’s en platen, sloot Hef zich in 2010 aan bij Jiggy Djé’s label,Noah’s Ark. In november 2012 brengt Hef zijn langverwachte, tweede soloplaat ‘Papierwerk’ uit. Hef is kort daarop de grote winnaar van de State Awards met prijzen voor ‘Beste Artiest’, ‘ Beste Album’ en het winnen van de ‘101barz Award’. In 2015 brengt de rapper uit Hoogvliet zijn derde soloplaat uit, die wederom goed wordt ontvangen door zowel zijn fans en critici.


Excellentie 

De Excellentie Live Band is een smeltkroes van heren met achtergronden vanuit verschillende muziekstijlen. Van hiphoppen tot heupwiegen tot headbangen, het kan allemaal bij deze jongens. De verhalende raps van de twee frontmannen worden ondersteund door dynamische en sferische gitaarrifs, funky basloopjes en stevige drums. Microfooncheck 1, 2, 3. Welkom bij de show, Excellentie!


Passievrucht

Passievrucht is een talentontwikkelingsproject opgezet door Dani in samenwerking met Gigant. Jaarlijks stromen er uit de audities vier deelnemers door naar de finale waar zij in het voorprogramma van een bekende hoofdact staan. Dit jaar is Oweasly uitgekozen tot nieuw talent, maar alle vier de deelnemers zullen gaan optreden op het Meltdownfestival. 


Dani Apeldoorn

Dani Apeldoorn (voorheen bekend als alleen Dani) is al jaren bezig met het maken van muziek en was al op verschillende plekken te zien. Momenteel kennen de meeste mensen hem van zijn freestyles. Met zijn eigen youtube serie reist hij door Nederland om mensen te laten zien hoe goed hij kan improviseren met woorden. Daarnaast kunnen mensen hem nog kennen als battlerapper of van de de muziek die hij uitbrengt. Voor het komende jaar staat er een nieuwe EP gepland en het eerste seizoen van Freestylen met Dani is net van start gegaan. 

 


Beatcreating Nieuwstraat

De producers van de toekomst maken in samenwerking met Dutch DJ World tracks waar je bij staat. Je kan meekijken en -luisteren tijdens het maakproces. Later die dag komen de resultaten uit de speakers!

 

 

  Programma zondag 

Marktplein wordt omgetoverd tot Urban sports walhalla 

Voetbal tricks zijn niet meer weg te denken in de Urban sports. Apeldoorn heeft haar eigen topper, Jasmijn Janssen. Op het Marktplein vertonen creatieve freestylers hun moves. Wie wordt de eerste Freestyle koning/ koningin van Apeldoorn? Voor jongeren die willen balanceren en springen, wordt een free runbaan uitgerold en staat er een pannakooi gereed. 

Meer informatie over het Meltdownfestival >> 


Meer uittips 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!