Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Middeleeuws Festijn Cannenburch

Zaterdag 6 en zondag 7 mei 2023 | Kasteel Cannenburch

Het van oorsprong middeleeuwse kasteel Cannenburch ligt in een prachtig oud parkbos met weilanden en vijvers. Reden genoeg om op zaterdag 6 en zondag 7 mei  2023 uit te pakken met een waar middeleeuws festijn! 


Te doen

Ruim 350 middeleeuwse bewoners zullen in het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 mei een weekend hun dorp opzetten in het kasteelpark bij Cannenburch. De roemruchte tijden van de Gelderse veldheer Marten van Rossem herleven. De veldheer verdedigt het kasteel tot zijn laatste snik tijdens een ware veldslag met kanonnen, boogschutters en zwaardvechters. Ontmoet levensechte ridders en jonkvrouwen en verbaas je over de mooie producten op de ambachtsmarkt.


Programma (kinder)entertainment

Riddertoernooi
Een primeur voor het Middeleeuws Festijn Cannenburch te Vaassen op 6 & 7 mei: een heus riddertoernooi! Dit gebeurt in de vorm van behendigheidsproeven, waarbij ridders en jonkvrouwen hun rij- en wapenvaardigheden laten zien aan het publiek in hun mooiste kleding op hun stoere paarden.

De Soete Inval speelt Middeleeuwse muziek
Muziekgroep De Soete Inval brengt, gekleed in passende outfits, levendige middeleeuwse muziek. 

Leren zwaardvechten
Altijd al willen leren zwaardvechten? Op het Middeleeuws Festijn kan dat! Het team van de Zwaardenkoning biedt tijdens het Festijn gratis zwaardvechtles aan, goed voor de basis!
Wel zit er een leeftijdsgrens op van 16 jaar en ouder

De Sprookspreker
Genieten van Middeleeuwse verhalen op het Middeleeuws Festijn? Dat kan bij de Sprookspreker! Een middeleeuwse verhalenverteller werd een sprookspreker genoemd. Hij reisde langs dorpen en steden, naar jaarmarkten en adellijke hoven om zijn verhalen te vertellen.

Middeleeuwse veldslag
Één van de hoogtepunten van het programma is de opvoering van een heuse middeleeuwse veldslag. Zie hoe ridders, piekeniers, boogschutters, kanonniers en ander gespuis de strijd om kasteel Cannenburch aangaan!

Alderhandt
Alderhandt is een reiziger in tijd en ruimte. Meestal in de Middeleeuwen vermaakt hij jong en oud met grappen en grollen tijdens het jongleren of andere circuskunsten. Werkend vanuit zijn kleine kampement zet hij het publiek graag op het verkeerde been, waarbij de voorstelling gemaakt wordt voor en met het publiek!


Markt

Ook in 2023 is er weer een historische markt met onder andere deze handelaren:


Tijdschema

Tijdschema 2023:

  • 11:30 uur de Sprookspreker
  • 12:00 uur Ridders te paard
  • 13:00 uur Boogschutterstraining
  • 14:00 uur de Sprookspreker
  • 15:00 uur Middeleeuwse veldslag
  • 16:00 uur Ridders te paard 

Meer informatie >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!