Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Middeleeuws Festijn Cannenburch

Zaterdag 30 april en zondag 1 mei 2022 | Kasteel Cannenburch

Het van oorsprong middeleeuwse kasteel Cannenburch ligt in een prachtig oud parkbos met weilanden en vijvers. Reden genoeg om op zaterdag 30 april en zondag 1 mei 2022 uit te pakken met een waar middeleeuws festijn! 


Te doen

Ruim 350 middeleeuwse bewoners zullen in het weekend van zaterdag 30 april en zondag 1 mei een weekend hun dorp opzetten in het kasteelpark bij Cannenburch. De roemruchte tijden van de Gelderse veldheer Marten van Rossem herleven. De veldheer verdedigt het kasteel tot zijn laatste snik tijdens een ware veldslag met kanonnen, boogschutters en zwaardvechters. Ontmoet levensechte ridders en jonkvrouwen en verbaas je over de mooie producten op de ambachtsmarkt.


Programma (kinder)entertainment

Vikingen
Op het Middeleeuws Festijn Cannenburch te Vaassen komen de Vikingen om 14:30 uur in actie. Zij voeren dan een educatieve en interactieve demonstratie op. Leuk voor jong en oud!

De Soete Inval speelt Middeleeuwse muziek
Muziekgroep De Soete Inval brengt, gekleed in passende outfits, levendige middeleeuwse muziek. 

Speurtocht voor kids
Leuk voor de jongste bezoekers van het Middeleeuws Festijn: de speurtocht. Ga als een ware detective langs de verschillende deelnemers van het Festijn en verdien een mooie oorkonde na afloop!

Leren zwaardvechten
Heb je altijd al willen leren zwaardvechten? Dat is mogelijk bij de Zwaardenkoning. Zij geven op het festival zwaardvechtlessen waar je de basis kan leren. Naast de zwaardvechtlessen hebben ze ook een paar keer per dag kinderveldslagen. De zwaardvechtlessen en kinderveldslagen worden in samenwerking geven met het festival waardoor de lessen en veldslag gratis zijn voor de bezoekers.

De Sprookspreker
Genieten van Middeleeuwse verhalen op het Middeleeuws Festijn? Dat kan bij de Sprookspreker! Een middeleeuwse verhalenverteller werd een sprookspreker genoemd. Hij reisde langs dorpen en steden, naar jaarmarkten en adellijke hoven om zijn verhalen te vertellen.

Baroen
Durven jullie het aan als zwaard- of spiesdrager tegen elkaar te vechten? Kom het doen in de compagnie van Kapitein Baroen!  Speciaal voor de kinderen die het Middeleeuws Festijn bezoeken is Baroen aanwezig!

Alderhandt
Alderhandt is een reiziger in tijd en ruimte. Meestal in de Middeleeuwen vermaakt hij jong en oud met grappen en grollen tijdens het jongleren of andere circuskunsten. Werkend vanuit zijn kleine kampement zet hij het publiek graag op het verkeerde been, waarbij de voorstelling gemaakt wordt voor en met het publiek!

Meer over het programma van het Middeleeuws Festijn vind je via deze link.


Markt

Tijdens het Middeleeuws Festijn is er ook van alles te krijgen op de gethematiseerde markt! Bekijk hier een voorproefje van de handelaren die er zoal te vinden zijn. 


Tijdschema

Bekijk hieronder het programma voor zaterdag 30 april & zondag 1 mei.

 • 11:00 – Opening
 • 11:30 - Verhaal van De Sprookspreker
  Prachtige Middeleeuwse verhalen voor jong en oud!
 • 12:00 - Muzikale Verhalen
  Een interactief poppentheater met muzikale ondersteuning. Geschikt voor kinderen van 3 jaar t/m 100 jaar!
 • 13:00 – Boogschutterstraining, slagveldterrein
  Zijn ze na 2 jaar geen Middeleeuws Festijn hun kunde niet kwijt? 
 • 14:00 – Verhaal van  De Sprookspreker.
  Prachtige Middeleeuwse verhalen voor jong en oud!
 • 14:30 – Educatieve Vikingdemonstratie, slagveldterrein
  Interactief en educatief met de Vikingen!
 • 15:00 – Muzikale Verhalen
  Een interactief poppentheater met muzikale ondersteuning. Geschikt voor kinderen van 3 jaar t/m 100 jaar!
 • 16:00 – Middeleeuws Riddergevecht
  Boogschutters, piekeniers, kanonniers en ridders laten een ridderstrijd in de riddertijd zien!
 • 17:00 – Sluiting

Meer informatie >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!