Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Midwinter Marathon Apeldoorn

vrijdag 3 t/m zondag 5 februari 2023

Het oudste nog bestaande hardloopevenement van Nederland vind je in Apeldoorn! Of je nou voor de kidsrun van 1 km gaat of juist voor de Asselronde van 25 kilometer, je professioneel rent of pas net komt kijken: iedereen mag meedoen aan het evenement. De Midwinter Marathon is uniek in Nederland door het fantastische parcours door de bossen van Apeldoorn en omgeving! 


Afstanden

Een overzicht van de afstanden van de Centraal Beheer Midwinter Marathon 2023

Night Run 

Vrijdag 3 februari 2023

Tijd: 19:30 | Lengte: 4 km | Marktplein Apeldoorn

Op vrijdagavond 4 februari kan je meedoen aan de tweede editie van de Centraal Beheer Night Run, een uniek hardloopfeest! De Night Run laat donker Apeldoorn van zijn mooiste kant zien. Een bijzonder leuke familieloop (of wandeling) van 4 km dwars door de binnenstad. Met start op het Marktplein, door (verborgen) steegjes, pleinen en gebouwen en een feestelijke finish in het Stadhuis. Langs de route treden artiesten op en zijn er acts te zien.


Kroondomein Het Loo Marathon VOL

Zaterdag 4 februari 2023

Tijd: 10:30 | Lengte: 42 km |  Restaurant Uddelermeer, Uddel

Een unieke belevenis, een unieke kans! Op zaterdag 4 februari 2023 wordt  voor de vierde keer de marathon-trail gehouden door het mooiste stuk natuur op de Veluwe: Kroondomein Het Loo. Een trailloop door het leefgebied van edelherten en wilde zwijnen. Het parcours gaat nagenoeg uitsluitend over bospaden en is behoorlijk heuvelachtig. Vanwege het unieke karakter van het gebied is er een strikte limiet gesteld aan het aantal deelnemers: maximaal 150. 

Decathlon Mini-Marathon

Zondag 5 februari 2023

Tijd: 11:15 | Lengte: 10 em | Loolaan Apeldoorn

De route voert je door de prachtige bosrijke en heuvelachtige omgeving van Apeldoorn en Hoog Soeren. Op de Kampsteeg ligt het hoogste punt van het parcours (100 meter boven NAP). De start en finish is op de ‘koninklijke’ Loolaan. Deze afstand is in 2019 gecertificeerd en is dus precies 16,1 kilometer. Aan deze afstand kunnen maximaal 4.500 lopers deelnemen. 


Asselronde

Zondag 5 februari 2023

Tijd: 11:45 | Lengte: 25 km | Loolaan, Apeldoorn

Bossen, heidevelden, heuvels: je komt het allemaal tegen bij de Asselronde. Niet voor niets staat het gecertificeerde parcours van de Asselronde (exact 25 km) bekend als een van de mooiste van Nederland. Je loopt door de prachtige bosrijke omgeving van Apeldoorn en Hoog Soeren en over de uitgestrekte heidevelden bij Assel. De start en finish is op de ‘koninklijke’ Loolaan. De Asselronde is voor velen dé ideale voorbereiding op een marathon later in het jaar! 


De Acht van Apeldoorn

Zondag 5 februari 2023

Tijd: 15:00 | Lengte: 8 km

De Acht van Apeldoorn kent een heuvelachtige route over brede wegen door de groene wijk Berg en Bos. De route is gelijk aan de eerste vier en de laatste vier kilometer van de Mini Marathon (10 em).  Als om 15 uur het startschot klinkt hebben de deelnemers de hele “koninklijke” Loolaan voor zich alleen. De lopers van de Mini-Marathon en Asselronde zijn dan namelijk al binnen.


Multicopy Businessrun

Zondag 5 februari 2023

Tijd: 11:15 & 15:00 | Lengte: 10 em/8 km | Loolaan Apeldoorn

Wil je je collega’s op een andere manier leren kennen of wil je ze sportief uitdagen? Of wil je relaties uitnodigen voor een bijzonder hardloopevenement? Doe dan mee aan de Multicopy Businessrun. Je kan met één of meerdere teams deelnemen aan de Acht van Apeldoorn (8 km) en/of de Mini-Marathon (10 Engelse mijlen = 16.093 km). Een team bestaat uit 3, 4 of 5 mannen en/of vrouwen. Meer informatie >>


Inschrijven

Binnenkort meer informatie over inschrijvingen. 


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!