Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Militaire Prestatietocht te Paard

Zaterdag 27 augustus 2022 | Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Internationale allure

Op zaterdag 27 augustus 2022 wordt de 18e editie van de Militaire Prestatietocht te Paard gehouden. Bij dit evenement van internationale allure gaan teams van vier tot acht ruiters een parcours met diverse behendigheidsproeven te paard afleggen. Denk hierbij aan de onderdelen ‘obstakelproef’, ‘handgranaatgooien te paard’, ‘handboogschieten’, en ‘ringsteken’. Dit internationale evenement staat garant voor spectaculaire beelden. 


140 deelnemers

Het team dat uiteindelijk de meeste punten vergaart, wint. In totaal nemen aan de lustrumeditie ruim 140 ruiters, 15 koetsen en tien lastdieren (paarden en muilezels) met begeleiders te voet (Tactical Pack Animals) deel. De deelnemers komen  uit Nederland, Duitsland, België en de Verenigde Staten, en zijn zowel militairen als burgers.


Historische voertuigen

Als gastheren zullen optreden brigadegeneraal Nico Geerts, commandant van het Opleidings-en Trainingscommando (OTC) te Amersfoort en Seger baron Van Voorst tot Voorst, directeur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Cees van der Knaap, oud-staatssecretaris van Defensie en nu burgemeester van de gemeente Ede, lost het startschot.

Op de Picknickweide, in het Centrumgebied van het Park, kan het publiek van ongeveer 10.30 uur tot 15.00 uur verschillende proeven bijwonen. Er staan ook tal van historische militaire voertuigen en er kan een ritje gemaakt worden in een tank.


Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 27 augustus 2022
  • Tijdstip: van 10.30 tot 15.00 uur
  • Locatie: door het gehele Park met een pauze in het centrum
  • Prijs: gratis (excl. entree Park)

TOP 12 WEEKENDTIPS 

Heerlijk, er worden weer veel leuke activiteiten en evenementen georganiseerd dit weekend. Genoeg te doen voor het hele gezin! Bekijk de top 12 weekendtips van deze week.


EVENEMENTEN IN SEPTEMBER

Ontmoeten en cultureel vermaak staan centraal in de maand september in Apeldoorn. Kom proeven tijdens het grootste internationele Bierfestival van Europa maar ontdek ook culturele activiteiten. Bekijk de highlights in het evenementenaanbod op uitinapeldoorn.nl/evenementen-in-september.


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!