Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Primeur! Movienights at the museum 

 

Primeur op Paleis Het Loo: Movie nights at the museum

 

Van woensdag 22 t/m zaterdag 25 september toont Paleis Het Loo in samenwerking met filmtheater Gigant elke avond een film op de Aanspanplaats. Onder het genot van een popcorn en een drankje én met een inleiding van onze conservatoren! Diverse genres, van zwarte komedie tot films gebaseerd op waargebeurde verhalen, komen aan bod. Vanwege de primeur hebben alle films een koninklijk tintje. Vanaf 19:00 uur verwelkomen we de bezoekers met live muziek en zodra het donker is, start de film.

Entreetickets voor de Movie nights at the museum zijn inclusief popcorn en een welkomstdrankje en vanaf dit weekend verkrijgbaar in de ticketshop van Paleis Het Loo


PROGRAMMA

Woensdag 22 september The King's Gardens

Donderdag 23 september Victoria and Abdul

Vrijdag 24 september The Favourite

Zaterdag 25 september A Royal Affaire

KOOP TICKETS

Inloop: 19:00 uur, start programma 20:00 uur

 

 

 


Evenement Koninklijk PK's

 

Op zondag 26 september vindt het evenement Koninklijke PK’s plaats op het Stallenplein. Het Koninklijk Staldepartement uit Den Haag geeft bezoekers de mogelijkheid om de koninklijke paarden en bijzondere rijtuigen van dichtbij te bekijken. Diverse rijtuigen maken meerdere keren per dag een rit over het Stallenplein.


 

Garden of Earthly Worries

In september voor het laatst te zien: ‘The Garden of Earthly Worries’. De 17e-eeuwse paleistuin verbeeldt het paradijs, als een menselijke weerspiegeling van de perfecte natuur. De aarde verandert echter zienderogen onder invloed van het menselijk handelen. Met de vier beelden plaatst architect Daniel Libeskind een groot contrast in de barokke paleistuin.

 

Creatieve workshops

Ook organiseert Paleis Het Loo deze Nazomermaand samen met Royal Talens creatieve workshops. Er zijn drie thema’s: Urban Sketching, Delfts Aardewerk en Botanisch tekenen. Ontdek en ontwikkel onder leiding van vakdocenten verschillende vaardigheden op deze unieke locatie.

 

Deelname is inclusief workshop, materialen, museumentree en twee consumpties. De workshops zijn van 13.45 tot 16.45 uur, het museum is open vanaf 10:00.

 

Muziek in de paleistuin

Elke zondag in september speelt een muziekensemble licht klassieke muziek bij de Colonnades achterin de tuinen. De concerten zijn om 12:00 uur én 14:00 uur en duren ongeveer één uur.

 

Spirit of Winter - in een nazomers jasje

Een huis- en tuinassortiment aan sfeermakers en culinaire smaakmakers; lunch in een pop-up restaurant, bezoek de Koffiebar en neem een kijkje in de Hofkeuken waar live cooking sessies worden gegeven. Dit jaar is de Spirit of Winter van woensdag 29 september t/m zondag 3 oktober 2021. Bestel tickets >> 

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!